Bahçeli : Erdoğan, Şike ve Hileyle Çankaya'ya Çıkmıştır - Son Dakika
Güncel

Bahçeli : Erdoğan, Şike ve Hileyle Çankaya'ya Çıkmıştır

Bahçeli : Erdoğan, Şike ve Hileyle Çankaya\'ya Çıkmıştır

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Aday Erdoğan bugün bir zafer kazanmamış, şike ve hileyle, aldatma ve kandırmayla Çankaya'ya çıkmıştır" dedi.

10.08.2014 23:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Aday Erdoğan bugün bir zafer kazanmamış, şike ve hileyle, aldatma ve kandırmayla Çankaya'ya çıkmıştır" dedi.

Bahçeli, "Türk milleti ilk kez doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı seçmek maksadıyla sandık başına gitmiş ve bugün itibariyle tercihini yapmıştır. Bu açıdan 10 Ağustos bir milat olmuştur. Aziz milletimiz Çankaya'nın 12'nci konuğunu bizzat seçmiş, aracısız tayin etmiştir. Bu durum Türk demokrasisi adına önemli bir atılım, demokratik tecrübe bakımından ciddi bir kazanımdır. Cumhurbaşkanı Seçimi ufak tefek gerilimler ve bazı asayişsizlik vakaları haricinde yurt genelinde huzur ve sükünet içinde geçmiştir. Şu an itibariyle oy kullanılan sandıkların tümü açılmış ve sayım işlemi tamamlanmıştır. Seçime katılım oranı da beklentilerin gerisinde kalarak yüzde 74,1 düzeyinde kalmış ve yaklaşık 5 milyon vatandaşımız sandığa gitmemiştir. Böylelikle Cumhurbaşkanı Seçimi'nin resmi olmayan sonuçları ortaya çıkmış, milli irade tecelli etmiştir. Bu kapsamda olmak üzere, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan 12'nci Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir. Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki, Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin demokratik tercihine saygı duymaktadır. Elbette parti olarak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin sonuçlarını bütün yönleriyle inceleyip, detaylı olarak yorumlayacağız. Fakat bunun başta siyasi aktörler olmak kaydıyla herkes tarafından samimiyetle yapılmasını öneriyor ve ümit ediyoruz" dedi.

"KAMPANYA BOYUNCA DEMOKRASİ ÇİĞNENMİŞ, EŞİTLİK ÖĞÜTÜLMÜŞTÜR"

"10 Ağustos Cumhurbaşkanı Seçimi öncesi ve sonrasıyla uzun bir süre konuşulacaktır" diyen Bahçeli, şunları söyledi; "AKP'nin adayı Erdoğan seçim kampanyasını hiçbir adalet, hiçbir vicdan, hiçbir ahlak gözetmeden icra etmiştir. Devletin tüm imkanları Erdoğan'ın emrine girmiştir. Yandaş medya, kiralık kalemler, çıkarlarından başka herhangi bir kaygısı olmayan çevreler, iç ve dış mihraklar topluca Erdoğan'ın kampanyasına destek vermişlerdir. Türkiye'nin aleyhine hesap yapan kesimler iştahla Erdoğan'ın yanında hizalanmış, başarısı için her tezgahtan medet ummuşlardır. Kampanya boyunca demokrasi çiğnenmiş, eşitlik öğütülmüştür. Erdoğan ve paralı lejyonları yalan ve iftira silahıyla donanmışlar, kin ve nefretle hareket etmişlerdir. Bugüne gelesiyle kadar haksızlık, hukuksuzluk ve usulsüzlük tavan yapmıştır. Erdoğan, Başbakanlık görevinden istifa etmeyerek haksız rekabetten azami derecede istifade etmiş, kirli algı operasyonlarıyla tercihleri peşinen gölgelemiştir."

"RÜŞVET ONAY GÖRMÜŞ, DÜRÜSTLÜK KAYBETMİŞTİR"

Bahçeli, "Esasen bugün; Rüşvet onay görmüş, dürüstlük kaybetmiştir. Yolsuzluk olur almış, adalet gerilemiştir. Haram yükselmiş, helal düşmüştür. Zillet, rezalet ve hezimet öne geçmiş; dik duruş, temiz yönetim, ilkeli siyaset geriye düşmüştür. Kuşku yok ki takdir, aday Erdoğan'a oy veren 21 milyona yaklaşan vatandaşlarımızındır. Ne var ki Erdoğan'ı tasvip etmeyen, Çankaya'ya yakıştırmayan, sözlerine aldanmayan, tezviratlarına kanmayan sayıları 20 milyona yaklaşan vatandaşımız umutlarımızı canlı tutmaktadır. Aziz milletimizin azımsanmayacak bir kesimi karanlığı reddetmiştir. Çirkef sözleri, çamur siyaseti, çürümüş zihniyeti vicdanen ve zihnen mahküm etmiştir. Birliğin, huzurun ve kardeşliğin sağlam şekilde yanında durmuştur. Üstelik sandığa gitmeyerek çok mühim vatandaşlık görevini ifadan imtina edenleri de hesaba kattığımızda, aday Erdoğan'ın bulanık durumu daha net olarak anlaşılabilecektir. Şayet demokratik iradesini sandığa yansıtmayanlar zahmet edip oylarını kullanmış olsalardı, bugün Türkiye'nin bambaşka bir gündemi, çok farklı bir seçim sonucuyla karşılaşması kaçınılmazdı. Üzülerek söylemeliyim ki, vatan için, bayrak için, ülke için, devlet için, gelecek için sandığa gitmekte ayak sürüyenler bundan sonraki olumsuzluklarda ister istemez pay sahibi olacaklardır. Ekranlarda muhalefete laf yetiştirmekle görevli olanlar ahlak ve izan sahibi iseler, tutarlılık gereği önce aday Erdoğan'ın devleti arkasına alarak, rüşvetçileri, hırsızları yanına katarak gerçekleştirdiği kampanyayla ilgili fikir ileri sürmelidir. Türkiye'de muhalefet sorunu var diyerek yaygara koparanlar ve bu yolla AKP'nin değirmenine su taşıyanlar kirlenen, tükenen, her anlamda eskiyen ve köhneleşen iktidar karşısında nedense suskundur. Cumhurbaşkanı Seçimi'ni fırsat bilerek özellikle partimizi hedef alan, içten içe tartışma yaratma amacında olan kim varsa AKP hizmetkarlığına soyunmuş art niyetlilerdir. Açıkça söylemeliyim ki, Milliyetçi Hareket Partisi yoluna ve inandığı ülküleri istikametinde hızla, heyecanla ve kararlıkla devam etmektedir" dedi.

"ŞİKE VE HİLEYLE ÇANKAYA'YA ÇIKMIŞTIR"

Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi'ni sorgulama, yargılama ve terbiye etme hezeyanına kapılanlar 10 ay sonra yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimi'nde en iyi cevabı alacaklardır. Ayrıca partimizden oy kaydığını iddia ederek ahkam kesenler önyargılarından ve peşin hükümlü tavırlarından dolayı mahcup olacaklardır. Bu vesileyle ifade ediyorum ki; Türkiye ve Türk sevdalısı Milliyetçi-Ülkücü Hareket'ten çözümcülere, bölücülere, milli kimlik düşmanlarına, müzakerecilere, soygunculara, Osloculara, Kandil havarilerine, İmralı'nın kapısında nöbet tutan tavizkarlara asla oy gitmez, gitmemiştir. Bunun dışında hakkımızda hüküm verenler müfteri olmakla kalmayıp Erdoğan ve Öcalan muhipleridir. Bizim ise bunlara karnımız toktur. Aday Erdoğan bugün bir zafer kazanmamış, şike ve hileyle, aldatma ve kandırmayla Çankaya'ya çıkmıştır. Bu şahıs, her ne kadar sandıktan çıksa da vicdanlarımızda Cumhurbaşkanı olarak görülemeyecek kadar şaibeli ve şüphelidir" diye konuştu.

"SANDIK İHANETİN VE İNKARIN TEMİZE ÇIKACAĞI YER DE DEĞİLDİR"

"Demokrasi hırsızlığın aklanacağı bir zemin değildir" diyen Bahçeli sözlerini şöyle tamamladı; "Sandık ihanetin ve inkarın temize çıkacağı yer de değildir. Herkes sussa da biz gerçekleri, milletimizin yararına olacak doğruları haykırmayı cesaretle sürdüreceğiz. Herkes dursa da biz durmayacak, herkes vazgeçse de biz yılgınlığa düşmeyeceğiz. ve inşallah AKP'yi iktidar koltuğundan demokrasinin imkanlarıyla, milletimizin tertemiz desteğiyle indireceğiz. Bu düşüncelerle Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na çalışmalarından ve mücadelesinden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye'nin selameti ve bekası için oy kullanan, milli birlik ve beraberlik için fedakarlık yapan, oy veren muhterem vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanı Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahçeli : Erdoğan, Şike ve Hileyle Çankaya'ya Çıkmıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement