Bahçeli: Erdoğan ve Davutoğlu, Türkiye'yi Mahçup Etti - Son Dakika
Güncel

Bahçeli: Erdoğan ve Davutoğlu, Türkiye'yi Mahçup Etti

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitter'dan Afrika gezisine çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Davos'a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi.

24.01.2015 22:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitter'dan Afrika gezisine çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Davos'a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi. Erdoğan ve Davutoğlu'nun seyhatleri ile Tükiye'yi mahçup ettiğini ileri süren Bahçeli, "Afrika'ya istismar safarisi için gidenler, Davos'a iflas duyurusu için koşanlar iki farklı coğrafyada Türkiye'yi mahcup etmişlerdir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki takipçileri ile paylaştığı mesajlar şöyle; 'İlk ve orta öğretim kurumlarında okuyan, sayıları 18 milyona yaklaşan evladımız dün karnelerini alarak iki haftalık yarıyıl tatiline başladı. Öğrencilerimizin kimisi sevindi, haklı gururunu aile ve çevresiyle paylaştı; kimisi de boynunu büktü, üzüldü, belki de gözyaşlarına boğuldu. Karnenin kırık olması hayatın sonu değildir. Her şeyin tamir ve telafisi vardır. Azmedip çalışarak zayıflar düzelecek, yüzler gülecektir.

İlim ve irfan denizinde ıslanmaya talip olmak uzun bir serüven, bitmeyen yolculuk, sonu gelmeyen kutlu bir maceradır. Gerek irfan, gerekse de ilim, insanı insan yapan vasıfların bütünü olduğu gibi, bizim ruh kökümüzü aydınlatan tılsımlı fenerlerdir. Başarmak için önce inanmak ve arzuyla istemek; sonra da buna müzahir olacak şekilde çalışmak, çabalamak lazımdır. Bir başka önemli husus ise, karnede yazmayan, aslında çok hayati olan milli ve ahlaki seviyenin durumudur. Belki matematik notu hedeflendiği gibi olmayabilir, ama maneviyat sağlamsa, milli terbiye alınmışsa mesele yoktur, açık kapatılacaktır. Ahlak güzelliği olmadan karnenin güzel olması fazla anlamlı değildir. Adalet ve insaniyeti öğrenmeden de iyi bir karne meyve vermeyecektir.

Hz. Mevlana der ki; Ağaca su vermek adalet, dikene su vermek zulümdür. Adalet bir nimeti yerine koymak, zulüm ise yerinden söküp almaktır. Eğitim ve öğretim süreci bunu öğretiyor, adalet ve zulüm arasındaki ters orantıyı şuurla benimsetiyorsa yarınlar güvenceye alınmış demektir.

Afrika'da okul kapatıp, okul açılması için sefere çıkanlar; önce adalet ve ahlak konusunda sıfırlarla dolu kara kaplı karnelerine bakmalıdır. Afrika'ya istismar safarisi için gidenler, Davos'a iflas duyurusu için koşanlar iki farklı coğrafyada Türkiye'yi mahcup etmişlerdir. Adalet ülküsünü aşılayacak ahlak kültürü, insanlık sevgisine ve Allah korkusuna dayanır. Bu iki alanda sınıfta kalanlar utanmayı denemelidir. Çünkü utanmak da bir erdem, bir pişmanlık ilamıdır. Ahlak karnesi felaket olanların insanlıkları fena, vefaları fuzulidir.

Yalan, yakalanma korkusu taşıyan hırsız gibidir. Fakat hırsız yakalanma korkusunu aşmışsa, yalan kural, adalet ise hiç olur. Vicdani alçalmanın timsali olanların hırsıza hazine anahtarını vermesi, buna da milli irade demesi tilkinin kümese nöbetçi kalmasına benzer. Meşhur bir sorudur: Tilki kümesi iyi tanıyor diye bekçi yapılır mı? Fare mutfakta geziyor diye kedi dışarı atılır mı? Unutmayalım, yüreğiyle bakamayan yüreklice göremez. Yüreklice göremeyen, yürütmeden duramaz. ya yurdum diyeceğiz, ya da yürüten ve yutanları seyredeceğiz. ya kanun diyeceğiz, ya da kanun kaçaklarının gövde gösterisini izleyeceğiz.

Karar ve tercih sizin…' - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahçeli: Erdoğan ve Davutoğlu, Türkiye'yi Mahçup Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi Üyesi Adayları Projelerini Anlattı
    12:05 AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi Üyesi Adayları Projelerini Anlattı

    AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları, kent merkezinde düzenlenen bir programda projelerini anlattı. AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, iktidarları süresince köylere hizmet götürdüklerini ve yeni projelerle köylerin gelişimini sürdüreceklerini belirtti. Milletvekili Necmettin Erkan ise Kırşehir'e bir dizi proje ve hizmet kazandırdıklarını söyledi ve gelecek yıllarda daha fazla hizmet getirme yarışında olduklarını vurguladı. İl Genel Meclisi üyesi adayları da projeleri hakkında bilgi verdi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi
    12:05 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi. Kabulde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in de yer aldığı belirtildi.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti
    12:03 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tokat'ta bir dizi temaslarda bulunmak üzere iken, AK Parti Ankara Gölbaşı İlçe Başkanı olan aile dostunun ölüm haberini alarak programlarını yarıda keserek Ankara'ya hareket etti. Bakan Tekin, öğrencilere çanta hediye etti ve öğretmenler ile bir araya geldiği ziyaretlerini iptal ederek özel aracıyla Ankara'ya döndü. Aile dostu olan AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti
    12:01 İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti

    İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 71 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 623'e yükseldi. İsrail'in saldırılarına öldürülen gazeteci sayısı ise 137 oldu.

  • Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı
    12:01 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı

    Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenmesi planlanan barış zirvesinin Rusya'nın katılımı olmadan ve bazı temelleri değiştirilmeden başarılı olamayacağını belirtti. Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in 'barış formülü' temelinde müzakere yapmaya hazır olduklarını ancak bazı kabul edilemez kavramlara dayanan Ukrayna'nın barış planının anlamsız olduğunu ifade etti.

  • Edirne'de gümrük kaçağı elektronik eşyalar ele geçirildi
    12:01 Edirne'de gümrük kaçağı elektronik eşyalar ele geçirildi

    Edirne'de yapılan bir aramada, gümrük kaçağı 17 oyun konsolu ve 2 robot süpürge ele geçirildi. Sürücü hakkında adli tahkikat başlatıldı. Ayrıca, çalınan motosiklet polis uygulamasında yakalandı. Keşan'da ise ziynet eşyası çalınan kişi polise başvurdu ve uyuşturucu hap ele geçirildi.

  • DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak
    12:01 DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli ilçesinde 247 bin 500 dekar tarım arazisinin borulu şebeke sulamaya kavuşacağını bildirdi. Proje sayesinde yaklaşık 25 bin kişiye istihdam olanağı ile yıllık 635 milyon lira gelir artışı sağlanacak.

  • Beyşehir Gölü hayalet ağlardan temizleniyor
    11:59 Beyşehir Gölü hayalet ağlardan temizleniyor

    Türkiye'nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü, yürütülen çalışmalarla hayalet ağlardan da temizleniyor. Gölde yapılan denetimlerle terk edilmiş veya bırakılmış olan hayalet ağlar temizlenerek göl zemininin kirletilmesi ve kaçak avcılığın önüne geçilmeye çalışılıyor. Ayrıca, göldeki su ürünleri çeşitliliğini artırmak amacıyla balıklandırma çalışmaları da sürdürülüyor.

  • Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor
    11:59 Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor

    Elazığ'da bulunan kız meslek lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Beslenme Desteği Projesi kapsamında 1400 anaokulu öğrencisine günlük kahvaltı ve yemek hizmeti sunuyor. Öğrenciler, alan şefi ve usta öğreticilerin eşliğinde, hijyenik ortamda hazırlanan yemekleri okullara ulaştırarak mesleki becerilerini geliştiriyor. Proje sayesinde öğrenciler, hem eğitim harçlıklarını çıkarıyor hem de mesleki açıdan daha donanımlı hale geliyor. Ayrıca, projenin hijyen açısından gerekli tüm kontrolleri yapılarak sağlıklı besinlerin sunulduğu belirtiliyor.


Advertisement