MHP'li Bahçeli: Ha PKK'lıların Girişi, Ha Barzani'nin Gelişi - Son Dakika
Güncel

MHP'li Bahçeli: Ha PKK'lıların Girişi, Ha Barzani'nin Gelişi

MHP\'li Bahçeli: Ha PKK\'lıların Girişi, Ha Barzani\'nin Gelişi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Diyarbakır'daki programa değinerek, "Ha PKK'lıların girişi, ha Barzani'nin gelişi arasında hiçbir fark yok." dedi.

16.11.2013 22:42  Güncelleme: 23:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, göçmenlerin insani taleplerinin, Berlin'de ikamet eden bir Alman'dan daha değersiz görülmemesi gerektiğini belirterek, "Hans Mehmet'ten, Emma Ayşe'den üstün tutulmamalıdır. İnsanlar arasına kategorik ayrımlar getirilmemelidir" dedi.

Oberhausen kentindeki Almanya Türk Federasyon 28. Büyük Kurultayı'na konuşan Bahçeli, söz konusu federasyonun kuruluş, büyüme ve gelişme aşamalarının davasına düşkün, ülkülerine sadık, inançlarına sımsıkı bağlı nesillerce temin edildiğini söyledi.

Menfaat ve mevki arayışına girmeden, çıkar ve ikbal kaygısına düşmeden federasyonun Avrupa Türklüğü için samimiyetle, yüreklice, cansiparane bir vaziyette özveride bulunduğunu, hakkını, hukukunu cesurca savunduğunu dile getiren Bahçeli, federasyonun sevgi ve saygıyı rehber edinen, kardeşlik ve dayanışmayı ön plana alan insani, vicdani, milli ve İslami bir misyona sahip olduğunu vurguladı.

Türk Federasyonunun Avrupa Türklüğünün yanında ve hizmetinde olduğunu dile getiren Bahçeli, "Ayrımcılığa müsaade etmeden, kimseyi dışlamadan, vatan ve millet ortak paydasında buluşan milletimin her ferdiyle eksiksiz beraberdir. Milli ve manevi değerlerin korunması ve yaşatılması için üstlendiği faziletli ve ahlakla harmanlanmış görevini en iyi şekilde yerine getirmektedir" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, 31 Ekim 1961 tarihli bir anlaşmayla anadan, babadan ve yardan ayrılarak Almanya'ya gelenlerin diktiği fidanın bugün kök saldığını ve meyve vermeye başladığını ifade etti. "Birinci nesil sonrakilere yol açmış, yön göstermiş, yordam öğretmiştir" diyen Bahçeli, halen Avrupa'da yaklaşık 6 milyon Türk'ün hayat ve varlık mücadelesi verdiğini anlattı.

"Almanya'da ise 2 milyon 900 bin Türk nüfusu yaşamaktadır. Bunların 1 milyon 800 bini Türk vatandaşıyken, 1 milyon 100 bini de Alman vatandaşı olmuştur" ifadelerini kullanan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Çok şükür dünden bugüne çekilen zorluklar, katlanılan zahmetler boşa çıkmamıştır. Şu an 72 bin kardeşimiz işveren olarak 350 bine yakın kişiye iş imkanı sunmakta ve Almanya ekonomisine hatırı sayılır bir destek vermektedir. Bu çok önemli bir gelişme, bundan sonrası için ümit verici bir tablodur. İşçilikten işverenliğe ulaşmak alınan mesafenin boyutunu göstermesi bakımından anlamlıdır. Ayrıca memnuniyetle görüyorum k, bu uzun zaman sizleri milli ve manevi değerlerinizden uzaklaştırmamıştır. Aksine, iftiharla söyleyebilirim ki kültürümüzün, örf, adet ve geleneklerimizin Türkiye'deki kardeşlerinizden çok daha fazla bilincindesiniz. Gurbete gelişinizin üzerinden yaklaşık yarım asır geçmiş olmasına rağmen çok şükür ki Türk ve İslam değerlerinizi korumayı ve yükseltmeyi başardınız. Gayretleriniz ve mücadeleniz, içinde yaşadığınız yabancı toplumlar ile çatışmadan, hak ve özgürlükler seviyesinde her imkanı kullanarak, milli varlığınızı yaşatma yolunda çok önemli kazanımları getirmiştir."

- "Dünya çok vahşi, çok dengesiz"

2003 yılından bu yana küresel servetin yüzde 68 artarak 241 trilyon dolara çıktığına dikkati çeken Bahçeli, maalesef bu servetin yüzde 86'sının dünya nüfusunun yalnızca yüzde 10'nun elinde bulunduğunu söyledi. "Ne hikmetse demokrasi, özgürlük ve insan hakları konusunda bilirkişilik yapan batılı ülkeler bu kabul edilemez anormallikten rahatsız değillerdir" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Birleşmiş Milletler'in verilerine göre, yeterli sağlık hizmeti alamadıkları, yeterli beslenemedikleri için geçen yıl sayıları 6,6 milyonu bulan çocuk beş yaşına bile ulaşamadan hayatını kaybetmiştir. Her gün değişik hastalıklardan dolayı ölen yavruların sayısı 6 bine yaklaşmaktadır. Bunlardan anlaşılacağı üzere, dünya çok vahşi, çok dengesiz, ahlaken de iflas etmiş bir süreçten geçmektedir. Yeri gelince insan haklarını, temel hak ve özgürlükleri ağızlarına sakız yapanlar, beşeriyetin sosyal ve ekonomik felaketlerini ısrarla görmezden gelmektedir. Küresel işbirliği, küresel yardımlaşma ve küresel hassasiyet her zaman sözde kalmaktadır. Şunu açık seçik ifade etmeliyim ki Kongolu bir çocuk rahat ve zenginlik içinden büyüyen Münihli bir çocuktan daha önemsiz değildir. Bu ülkedeki herhangi bir göçmenin insani talepleri, Berlin'de ikamet eden bir Alman'dan daha değersiz görülmemelidir. Hans Mehmet'den, Emma Ayşe'den üstün tutulmamalıdır. İnsanlar arasına kategorik ayrımlar getirilmemelidir."

Almanya daha düne kadar bir duvarla ikiye ayrılmanın acısını yaşadığını vurgulayan Bahçeli, "Böylesi bir deneyimden gelen bir ülkenin, bölünmeyi demokratikleşme olarak kabullendirmeye uğraşan terörist niyetlere hoşgörü göstermesi her şeyden evvel kendi geçmişini inkardır" dedi.

İnsanlık ortak bir idealde buluşabilmeli, ülkelerin egemenlik hakkını zayıflatmayan, milli prensiplerine zarar vermeyen ittifakların, irtibatların hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, "Teoriden pratiğe geçmesi lazım gelen olan küresel ahlak her alana yaygınlaştırabilmelidir. Özellikle demokrasi, özgürlük ve insan olmaktan kaynaklanan hakların savunulması kimsenin tekelinde görülmemelidir" şeklinde konuştu.

- Irkçılıkla mücadele

Yabancı düşmanlığı, ırkçılık, İslam karşıtlığı gibi insanlık dışı eğilim ve yönelimlerle mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bir insanı tercihinden, düşüncesinden, inancından, derisinin renginden ve kimliğinden dolayı ikinci sınıf görmek, dünyanın neresinde olursa olsun çağ dışıdır ve barbarlıktır. Her millet, her din, her fikir, bozguncu olmadıktan sonra her ideoloji saygıyı hak etmektedir. Irkçılığın hangi vahim sonuçlara neden olduğunu bilhassa Almanya çok iyi yaşamıştır. Irkçı suç örgütlerinin, yabancı hasımlığından beslenen katillerin Türkleri ve diğer milletlere mensup masumları hedef alması alçaklıktır, gözü dönmüşlüktür.

Önümüzdeki günlerde kurulması beklenen yeni Alman hükümetinin bunlarla mücadele etmesi insanlık namına zorunludur ve Münih'te devam eden hukuksal sürecin en ahlaklı ve en objektif şekilde neticelenmesi de milletimizin temennisidir. Nasıl ki turistlik veya bir başka nedenle ülkemizi ziyaret eden, hatta ikamet eden Alman vatandaşları bizlere ve Türk devletine emanetse, buradaki kardeşlerimiz de Almanya'ya emanettir."

- Diyarbakır'daki program

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla bugün Diyarbakır'da gerçekleştirilen programa da değinen Bahçeli, "Başbakan şimdi de kardeşi Barzani'yle Diyarbakır'da buluşmuştur. Türkiye, tarihi olarak yutturulmaya çalışılan kara bir günü yaşamaktadır. Peşmerge başı, yanına aldığı, bölücülükten sabıkalı sözde bir sanatçıyla Habur'dan Türkiye'ye giriş yapmış ve tezahüratlarla karşılanmıştır. Bu bize göre ikinci Habur rezaletidir. Ha PKK'lıların girişi, ha Barzani'nin gelişi arasında hiçbir fark yoktur" diye konuştu.

"Başbakan bir yanda Oslo'dan İmralı'ya kadar canibaşı ve çetesiyle müzakere yaparken, diğer yandan küresel çevrelerin piyonu Barzani'yle yan yana gelmiştir" ifadelerini kullanan Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçtiğimiz hafta PKK'nın yan kolu PYD'nin Suriye Kamışlı'da düzenlediği Batı Kürdistan Halk Meclisi Toplantısı'nın sonucunda kurucu meclis ilan edilmiştir. Bu sözde kurucu meclisin, Suriye'nin kuzeyinde geçici yönetimin, yani özerkliğin kurumsal altyapısını hazırlayacağı anlaşılmaktadır. AK Parti, PYD liderlerini Türkiye'de ağırlaya ağırlaya yeni bir canavar yaratmıştır. Irak'ın kuzeyinden sonra Suriye'nin kuzeyinde de yeni bir fitne yönetiminin oluşması Türkiye'nin milli bekasına tamiri imkansız hasarlar verecektir. Büyük Kürdistan'ın iki ayağı bu şekilde belirginlik kazanmaktadır. Başbakan'la Barzani'nin Diyarbakır'daki teması üçüncü ayağın, yani sözde kuzey Kürdistan'ın provası ve nişan merasiminden başka bir şey değildir. Başbakan Erdoğan, peşmergeyle Diyarbakır'da sahneye çıkmış ve Kürdistan düetini ortaklaşa icra etmiştir".

Kurultaya, Oberhausen Başkonsolosu Alaaddin Timur, Milliyetçi Harekt Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Avrupa'daki Türk Federasyon başkanları, Avrupa'nın çeşitli yerlerinden otobüslerle ve kendi imkanlarıyla gelen Avrupalı Türker de katıldı. Kurultayda Mustafa Yıldızdoğan ve Ahmet Şafak da konser verdi.

-bahçeli

-almanya türk federasyonu genel kurultayı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP'li Bahçeli: Ha PKK'lıların Girişi, Ha Barzani'nin Gelişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespiti yapıldı
    16:14 Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespiti yapıldı

    Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tokat'ın Sulusaray ilçesi merkezli dünkü depremden etkilenen köylerde yapılan hasar tespit çalışmalarını açıkladı. 8 cami, 147 ev ve 14 ahırın hasar gördüğü belirtildi. AFAD ekipleri ise vatandaşlara çadır, battaniye ve yemek dağıttı. Vali Özkan, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, altyapıda herhangi bir sorun olmadığını ve ihtiyaçların karşılandığını söyledi.

  • Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki
    16:11 Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki

    Trabzon'da Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Alo 199' çağrı merkezinin kapatılma kararı, çalışanlar tarafından protesto edildi. Çalışanlar, kararın Trabzon'un ekonomisine zarar vereceğini ve 350 kişinin işsiz kalacağını belirterek tepki gösterdi.

  • Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari, Çin ile İşbirliği Kararlılığını Sürdürüyor
    16:10 Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari, Çin ile İşbirliği Kararlılığını Sürdürüyor

    Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari, ülkesinin barış, bağlanabilirlik, refah ve istikrarın korunması gibi müşterek hedefleri ilerletmek üzere Çin ile işbirliği yapma kararlılığını sürdürdüğünü belirtti. Zardari, zor zamanlarda çeşitli alanlarda Pakistan'a verdikleri sarsılmaz destekten ötürü Çin halkına ve liderliğine şükranlarını iletti. Ayrıca Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesini tamamlama kararlılığını bir kez daha dile getiren Zardari, düşman unsurların bu projeyi tehlikeye atmasına veya iki ulus arasındaki güçlü bağı zedelemesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı
    16:10 İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı

    İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, belediyenin önceki döneminden kalan borçların listesini gösteren afişi belediye binası duvarına astırdı. Afişte 45 milyon 927 bin 762 TL borç olduğu belirtildi.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    16:10 Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, mahalli idareler seçimleri sonrası yeni dönemdeki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanlık divanı, encümen üyeliği ve diğer ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı. Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum'un gelişiminden ve başarılarından bahsederek, yeni dönemde daha verimli projelerin hayata geçeceğini belirtti.

  • Söğüt'te Kaçak Tütün Operasyonunda 23 Bin 620 Dolu Makaron Ele Geçirildi
    16:09 Söğüt'te Kaçak Tütün Operasyonunda 23 Bin 620 Dolu Makaron Ele Geçirildi

    Bilecik'in Söğüt ilçesinde yapılan kaçak tütün operasyonunda, 4 iş yerinde yapılan baskınlarda 23 bin 620 dolu makaron, 5 bin adet bandrolsüz boş makaron, 13 adet elektronik sigara ve 30 adet elektronik sigara likiti bulundu. Operasyon sonucunda 5 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

  • KTÜ Matematik Bölümü FEDEK tarafından akredite edildi
    16:09 KTÜ Matematik Bölümü FEDEK tarafından akredite edildi

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Fen Fakültesi Matematik Bölümü Lisans Programı'nın, Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih, Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından 3 yıl 5 ay süreyle akredite edildiğini bildirdi. Prof. Dr. Çuvalcı, Matematik Bölümünün FEDEK tarafından akredite edilmesinin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Akreditasyonla Matematik Bölümünün kalitesi ve başarısının onayladığının altını çizen Çuvalcı, akademisyenlere teşekkür ederek, akreditasyonların öğrencilere ve bölümlere hayırlı olmasını diledi. Çuvalcı, Matematik Bölümünün sadece akademik mükemmelliği değil, öğrencilerin bireysel gelişimini ve başarısını da hedeflediğini vurguladı ve bu akreditasyonun doğru yolda olduklarını gösterdiğini ifade etti.

  • Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
    16:08 Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

    Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı, Vali Yardımcısı Resul Özdemir başkanlığında yapıldı. Toplantıda, encümen üyeleri seçildi ve birliğin faaliyetleri değerlendirildi.

  • Afyonkarahisar Zafer Müzesi Restorasyonu Tamamlanıyor
    16:07 Afyonkarahisar Zafer Müzesi Restorasyonu Tamamlanıyor

    Afyonkarahisar Valiliği, Kurtuluş Savaşı döneminde kullanılan Zafer Müzesi'nin restorasyon çalışmalarının sona geldiğini ve projeye 7 milyon 130 bin 487 TL bütçe ayrıldığını duyurdu. Restorasyon sürecinde zarar veren betonarme kolon ve kirişlerin kaldırıldığı belirtilen açıklamada, müzenin yaz aylarında ziyarete açılması planlandığı ve orijinal mimari yapısına kavuşacağı ifade edildi.

  • Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    16:05 Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Vali Gökmen Çiçek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Çiçek, Büyükkılıç'a şehre hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve yeni dönem için başarı diledi. Büyükkılıç da Çiçek'e şehre katkı sağlayan yaklaşımları ve pozitif bakışı dolayısıyla teşekkür etti ve yeni dönemde şehrin imarı ve gelişimi için çalışacaklarını vurguladı.


Advertisement