Devlet Bahçeli Köprüsü Türkiye'nin En Uzun 4'üncü Köprüsü Olacak - Son Dakika
Güncel

Devlet Bahçeli Köprüsü Türkiye'nin En Uzun 4'üncü Köprüsü Olacak

Devlet Bahçeli Köprüsü Türkiye\'nin En Uzun 4\'üncü Köprüsü Olacak

Adana'da, Seyhan Nehri üzerinde Türkiye'nin en uzun köprülerinden birinin temeli, köprüye adı verilen MHP lideri Bahçeli tarafından 30 Mart Çarşamba günü atılacak.

28.03.2016 11:33  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP'nin kuruluş kongresini yaptığı, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin de memleketi olan Osmaniye'nin daha önce ilçesi olduğu Adana'da, Seyhan Nehri üzerinde Türkiye'nin en uzun köprülerinden birinin temeli, köprüye adı verilen Bahçeli tarafından 30 Mart Çarşamba günü atılacak.

DEVLET BAHÇELİ KÖPRÜSÜ, TÜRKİYE'NİN EN UZUN 4. KÖPRÜSÜ OLACAK

Seyhan Nehri ile ayrılan merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birleştirecek olan bağlantı ve ana yollara uzantısı ile birlikte 2450 metreyi bulan, 825 metre uzunluğundaki Devlet Bahçeli Köprüsü, 3 boğaz köprüsünden sonra Türkiye'nin en uzun köprüsü olacak.

Ayrıca Devlet Bahçeli Köprüsü tamamlandığında, Anadolu'nun en uzun köprüsü olan Şanlıurfa ve Adıyaman'ı birbirine bağlayan 610 metre uzunluğundaki Nissibi Köprüsü'nün de unvanını elinden almış olacak.


MHP'Lİ BAŞKAN: ADANA'NIN İTİBAR PROJESİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, 120 milyon lira ihale bedelli, 6 şeritli ve çift hat raylı köprünün üzerinden 2017 yılının ikinci yarısından itibaren günlük 55- 60 bin taşıtın ulaşım sağlayacağını söyledi.


Devlet Bahçeli Köprüsü'nün Adana'nın 'itibar projesi' olacağını belirten Sözlü, "Genel Başkanımız, kendi adını taşıyan köprünün temel atma törenine katılacak. 40 metre genişliğindeki Devlet Bahçeli Köprüsü, Adana'nın itibar projesi olacak. Şehrimizin en az 30-40 yıllık ulaşım ihtiyacını karşılayacak" dedi.

DÜNYANIN EN ESKİSİ DE ADANA'DA

Türkiye'nin en uzunu henüz trafiğe açılmayan 1408 metre ana açıklığı ile İstanbul Boğazı üzerindeki Yavuz Sultan Köprüsü. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 1090, Boğaziçi Köprüsü ise 1074 metre uzunluğunda.


Dünyanın bilinen ve hala kullanılan en eski köprüsü kabul edilen tarihi Taşköprü de Adana'da bulunuyor. Araç trafiğine kapalı olan Taşköprü'nün geçmişinin 2 bin yıl öncesine, Roma İmparatoru Hadrianus'a kadar uzandığı biliniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Devlet Bahçeli Köprüsü Türkiye'nin En Uzun 4'üncü Köprüsü Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • GERÇEKÇEK: Allah belanızı versin , katliam yapan enver paşalar talat paşalar abdulhamitler alpaslan türkeşler kenan evrenlerin isimlerini sokaklara veriyorsunuz bahçeli kimdir faşistin tekidir işte sonradan da yav niye terör var diyorsunuz işte bundan dolayı var arkadaş. 21 27 Yanıtla
  • bilen: tayyip kıskanmıştır 29 8 Yanıtla
  • MEMO: devlet bey akp ye köprü olma artıkkkkkkkkkkkkkkkk yeter senin bu akp ye köprü olman yüzünden oy veremiyoruz 16 14 Yanıtla
  • ismail öz yurdaner: ancak fasistler birbirleriyle anlasir 4. köprüymüs koyunlar yine halay cekmeye basladi bile pespese gelen sehitleri soran bile yok türkiye yüzde 52 yobazlara teslim olmus 9 16 Yanıtla
  • ANTİ AKP: BAŞKANLIK TUTKUNUZUN VE SEVDANIZIN UĞRUNDA KİMBİLİR DAHA NİCE OCAKLAR SÖNECEK NİCE KAHRAMAN YİĞİTLERİMİZ YİTİP GİDECEK BELLİ DEĞİL İNSAN DENEN VARLIK ÖYLE SİZİN BİLDİĞİNİZ GİBİ KOLAY YETİŞMİYOR İNSANLARIMIZIN HAYATI SİZLERİN BİLDİĞİ GİBİ UCUZ DEĞİL KAHRAMAN OLMAK KOLAY DEĞİL SİZİN ANLAYIŞINIZA GÖRE KAHRAMANLIK TA UCUZ İLAVETEN BAŞKANLIK DİYE TUTTURDUĞUNUZ ŞEY ÖYLE ANLATTIĞINIZ GİBİ BİR ŞEY DEĞİL MİLLETE MAVAL OKUMAYIN ARTIK YETER BAŞKANLIK DİKTATÖRLÜĞÜN ÖNÜNÜ AÇMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR... 9 15 Yanıtla
  • Alevi: Bu durum Akp-mhp ortaklığıni gösterir e boşuna koltuk degnegi olmadı haketti neden Kılıçdaroğlu için bişey yapamadı kesinlikle Meral Akşener gelmeli 6 17 Yanıtla
  • AHMET: BAHÇELİ NİSANDA GİDİCİ....MHP TEK BAŞINA 15 7 Yanıtla
  • Abdurrahman Düşüngen: Yakışır.Başkanımıza. 11 10 Yanıtla
  • GERiLLA: köprüye atamizin ismi verilsin.veya kandil köprüsü olsun. 13 7 Yanıtla
  • ADEM: BAŞKA BİRİNİ BULAMADINIZMI 13 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement