Bahçeli: Tunceli MHP'yi Bağrına Basacak - Son Dakika
Güncel

Bahçeli: Tunceli MHP'yi Bağrına Basacak

Başbakan Davutoğlu'nun "Gidemezsin" dediği Tunceli'ye gitmek için yola çıkan Devlet Bahçeli, "Tunceli MHP'yi bağrına basacaktır." dedi.

27.11.2014 16:14  Güncelleme: 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'ye gitmek için yola çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde karşılayacak olan partililer, 'Bozkurt İçin Her Yer Tunceli' yazılı pankartlar hazırladı. Öte yandan açıklamalarda bulunan Bahçeli, "Tunceli MHP'yi bağrına basacaktır." dedi.

BAHÇELİ'NİN YOLUNU GÖZLÜYORLAR

Tunceli ziyareti için yola çıkan ve Kayseri'nin Pınarbaşı ilçe belediye başkanlığını ziyaret edecek olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için tüm hazırlıklar tamamlandı. Belediye bahçesinde belediye başkanı ve partililerin yanı sıra vatandaşlar da MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi beklemeye başladı.

"BOZKURT İÇİN HER YER TUNCELİ"

Partililer ellerinde Tunceli'ye gidecek olan MHP Genel Başkanı Bahçeli için 'Bozkurt İçin Her Yer Tunceli' yazılı pankartlar hazırladı.

"TUNCELİ, MHP'Yİ BAĞRINA BASACAKTIR"

MHP lideri Bahçeli, yarın Tunceli'ye yapacağı ziyareti değerlendirerek; "Tunceli'de herhangi bir provaskasyon yaşanacağına inanmıyorun. Tunç yüreklilerin yöresidir. Tunceli'nin de manası budur biliyorsunuz. Tunceli, MHP'yi bağrına basacaktır." dedi.

Devlet Bahçeli ile MHP milletvekilleri, bugün uçakla Malatya'ya gidecek ve karayoluyla Elazığ'a geçecek. Geceyi Elazığ'daki Akgün Otel'de geçirecek olan Bahçeli, yarın MHP'lilerin oluşturacağı uzun araç konvoyu ile Tunceli'ye gitmek üzere yola çıkacak. Kafiledekilerin, Keban Baraj Gölü'nde çalışan feribotlara sığmayacağı için MHP konvoyu 135 kilometre karayolunu kat ederek Tunceli'ye ulaşacak.

CUMA NAMAZINI TUNCELİ'DE KILACAK

Devlet Bahçeli hazırlanan programa göre ilk olarak Tunceli Valiliği'ni ziyaret edecek, ardından cuma namazı için camiye gidecek. Kentte esnafı ziyaret edip sorunlarını dinleyecek olan Bahçeli, temasları sırasında cem evine de gidecek.

Bahçeli'nin Tunceli ziyaretiyle ilgili DHA muhabirine bilgi veren MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, "Genel Başkanımızı bu akşam Malatya sınırında karşılayacağız. Sabah saat 09.30'da Tunceli'ye gitmek için büyük bir konvoy eşliğinde Elazığ'dan hareket edeceğiz. Bizim için Türkiye'nin her karış toprağa aynıdır. Tunceli de bunlardan biridir. Tunceli'ye kardeşliğimizi pekiştirmek için gidiyoruz. Hiç kimse bunun altında bir art niyet veya provokasyon aramasın. Biz kardeşiz, kardeşliğimizi pekiştirmek için gidiyoruz" dedi.

10 İLDEN TAKVİYE POLİS VE TOMA

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Tunceli'ye yapacağı ziyaret nedeniyle kentte sıkı güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Yaklaşık 10 ilden takviye polis ve TOMA araçları istendiği, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nda izinler kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı.

Gerginliğin hakim olduğu kentte alınan önlemlerle ilgili bilgi almak isteyen basın mensupları, gün boyu Tunceli Valisi Osman Kaymak ve Emniyet Müdürü Fahrettin Şen'e ulaşamadı. Sürekli Ankara ile temasta oldukları bilgisi edinilen Vali Kaymak ve Emniyet Müdürü Şen'le görüşmek isteyen basın mensuplarına görevliler sürekli 'toplantıda' yanıtını verdi.

BAHÇELİ'NİN GEZİSİNE TEPKİLER

Bu arada DBP ve bazı parti ve sivil toplum örgütleri Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretine tepki gösterdi ve kente gelmemesini istedi.

Bahçeli'nin ziyaret programında bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, "Biz dernek yöneticileri olarak şunu biliyoruz ki, bu ziyaret Sayın Bahçeli'nin içinden gelen ve samimi duygular ile Alevileri ve Tuncelilileri kucaklama ve onların sorunları ile ilgilenme Tunceliler ile hasbıhal olma yönünde bir ziyaret değildir. Dersim'in acı hakikatleri noktasındaki düşünceleri sebebi ile derneğimizde ve derneğimiz bünyesindeki cemevimizde ağırlamak düşüncesinde değiliz. Sayın Bahçeli, 1937- 1938 ile ilgili söylemiş olduğu sözlerinden ötürü özür dileyerek ancak bu mekanın kapısından içeri girebilecektir" dedi.

Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı CHP'li Muzaffer Yerlikaya, bazı üyelerle düzenlediği basın toplantısında, "Dersim'in değerlerine bunca zaman laf eden bir insanın, 'Bunları gidip Tunceli'de de açıklayacağım' demesi provokasyona açık bir davettir. Devlet Bahçeli'yi bu tavrı ve kastını aşan sözlerinden dolayı şiddetle kınıyoruz. Kendisine tavsiyemiz Dersim'e gelmemesidir. Dersim hakkının göstereceği tepki ve çıkabilecek olayların sorumlusunun hükümet ve Devlet Bahçeli olacağını kamuoyuna duyuruyoruz" diye konuştu.

Avrupa ve Türkiye'de faaliyet gösteren Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Merkezi, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı, Demokratik Alevi Federasyonu ve Avrupa Dersimi Yeniden İnşa Cemiyeti'nin de yer aldığı 30 Alevi kuruluşu Bahçeli'nin Tunceli ziyaretinin 'provokasyon' olacağı açıklamasını yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TUNCELİ YORUMU

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretini sormasına üzerine "Olağanüstü bir durum yok, Türkiye'de isteyen istediği yere gidebilir" dedi.

Bahçeli: Tunceli MHP\'yi Bağrına Basacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bahçeli: Tunceli MHP'yi Bağrına Basacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • DERSİMLİ ZAZA: Sayın bahçeliyi büyük hürmetle, hoşgörü, sevgi, saygıyla karşılayacağız. Yolun açık olsun türkmen beyi, kahrolsun pkk ve siyasi uzantıları. 71 36 Yanıtla
  • alevi: MHP alevi ve kurd dusmanidir, adamlarin nazilerden farki yok. Seni istemiyoruz bir alevi kentte irkci ve fasist mhp, sivas, corum, malatya, maras. . . . unutmadik. Bir hayvana taban bir ideolojiden ne musulman ne islam olur!!!! 12 58 Yanıtla
  • seyit onbaşı: devlet bahçelininde anne tarafı alevi . . . o yüzden tunceli de ki alevilerden değil tuncelideki hdp llerin provakasyonuna dikkat etmeli. . . . . 55 12 Yanıtla
  • Az kaldi: Kurdu bitti simdide alevisi basladi. Ama ahdimiz olsun birgun TURK meydana cikacak. 37 28 Yanıtla
  • umut: çevre illerden milleti toplayın çıkma yan sanayileri miting yapın kendi kendinize işiniz gücünüz sıkıntı vermek başınıza bişeyde gelirse kimseden bilmeyin 27 36 Yanıtla
  • elbistanlı46: Burası Türkiye her parçası bizimdir Edirne ye nasıl gidiyorsak Tunceliyede Şırnağada Hakkariyede öyle gideriz. BU ÜLKE BÖLÜNMEZ BÖLMEK İSTEYENLERE İŞTE MEYDAN DİYORUZ. 49 10 Yanıtla
  • Az kaldi: Papayi 7 bin polis koruyacakmis. Eee nede olsa papasi RTE nin. Bize koruma lazim deyil. Basbugumuzun kilina zarar gelsin yakariz ortaliyi. Ben bir TURK olarak Tunceliye gidemiceksem orayida yikarim. 26 30 Yanıtla
  • forza: adı hırsızlık ve yolsuzluğa bulasmamıs herkesın basımızın ustunde yerı var buyursun gelsın 36 15 Yanıtla
  • erkan: Aytekin kardeşim yaptığın yorumu beğenmeyenlere direği armağan olsun . . NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !! 35 13 Yanıtla
  • domone dersim: anlamadığın bir kere bile dinlemediğin halkın memleketine gidip ne yapacaksın kendi taraftarına şov mu? defolun gidip dersimi magazin ettiniz lan burda katliam oldu yarası kapanmadı amacınız şov 15 31 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı
    13:59 Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı

    Sinop'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İrtibat Ofisi açıldı. Vali Mustafa Özarslan, açılışta yaptığı konuşmada, TKDK'nin Sinop'ta hayvancılık yatırımlarından gıda sanayi tesislerine kadar pek çok alanda yatırımcıları bilgilendireceğini belirtti. IPARD III Programı ile Sinop çiftçisine yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe desteği sunulacak.

  • Erzincan'da FETÖ operasyonunda 2 firari hükümlü yakalandı
    13:58 Erzincan'da FETÖ operasyonunda 2 firari hükümlü yakalandı

    Erzincan'da yapılan operasyonda, örgüt faaliyetlerinin deşifresi ile aranan 2 FETÖ mensubu yakalandı. H.T. ve M.G. isimli hükümlüler, cezaevine teslim edildi.

  • 100 Yaşındaki Hüseyin Aydoğan, 72 Yıldır Günlük Tutuyor
    13:57 100 Yaşındaki Hüseyin Aydoğan, 72 Yıldır Günlük Tutuyor

    Ordu'da yaşayan 4 çocuk babası ve 29 torun sahibi 100 yaşındaki Hüseyin Aydoğan, 72 yıldır her gün aksatmadan günlük tutuyor. Aydoğan, günlük yazarak geçmiş anılarını hatırladığını ve bunun kendisine büyük fayda sağladığını belirtti.

  • Sinop'ta Kaza: 1'i Çocuk 3 Kişi Yaralandı
    13:57 Sinop'ta Kaza: 1'i Çocuk 3 Kişi Yaralandı

    Sinop'un Boyabat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki hafif ticari araç çarpıştı. Kazada, sürücülerden biri ile birlikte araçta bulunan bir çocuk dahil olmak üzere toplamda 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Ferit Şenyaşar, Adalet Bakanlığı önünde adalet mücadelesi verdi
    13:56 Ferit Şenyaşar, Adalet Bakanlığı önünde adalet mücadelesi verdi

    DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, 2018 yılında ailesine yönelik saldırıya ilişkin annesi Emine Şenyaşar ile Adalet Bakanlığı önünde "adalet mücadelesi" verdiklerini belirterek, barolardan eylemlerine destek vermesini istedi. Şenyaşar, Meclis'te annesi Emine Şenyaşar ile düzenlediği basın toplantısında, 2018 yılında ailesinden üç kişinin Suruç Devlet Hastanesi'nde öldürüldüğünü söyledi. Annesi ile birlikte Adalet Bakanlığının önünde 6 gündür eylem yaptıklarını belirten Şenyaşar, annesinin talebinin olayın aydınlatılması ve tutuklu bulunan oğlunun serbest bırakılması olduğunu kaydetti. Türkiye'de her alanda derin krizlerin yaşandığını ve bunun temelinde adaletsizliğin yattığını savunan Şenyaşar, "Bir yerde haksızlık, hukuksuzluk varsa savunma sessiz kalmamalı. Buradan Türkiye Barolar Birliği başta olmak üzere bütün barolara çağrımızı yapıyoruz. Adalet Bakanlığının önünde yapılan bu insanlık mücadelesine sahip çıkalım, sessiz kalmayalım. Bu insanlık suçuna ortak olmayalım." dedi. Şenyaşar, eski Şanlıurfa Valisi'nden mahkemeye gelerek tanık olarak gördüklerini anlatmasını da istedi.

  • Samsun'da Yabancı Uyruklu Kişi 100 Bin Liralık Eşya Çaldı
    13:55 Samsun'da Yabancı Uyruklu Kişi 100 Bin Liralık Eşya Çaldı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde bir Irak uyruklu kişi, kapısını kırdığı evden 3 gün boyunca 100 bin liralık eşya çaldı. Çaldığı eşyaları valizlerle taşıyan şüpheli, polis tarafından yakalanarak tutuklandı.

  • Samsun'da polis tarafından düzenlenen narkotik uygulamasında 16 kişi yakalandı
    13:53 Samsun'da polis tarafından düzenlenen narkotik uygulamasında 16 kişi yakalandı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen narkotik uygulamasında, 274 adet sentetik ecza, 41 gram metamfetamin, 1 ruhsatsız tabanca, 13,6 gram esrar, 6,26 gram skunk, 4 adet uyuşturucu madde kullanım aparatı, 3 adet hassas terazi ve 5 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Uyuşturucu suçundan hapis cezası bulunan 1 kişi ile birlikte toplamda 16 kişi yakalandı.

  • Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kocaispir: Adanalı Artık Hizmet Bekliyor
    13:53 Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kocaispir: Adanalı Artık Hizmet Bekliyor

    Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Adana'da esnaf ziyaretleri sırasında Adanalıların belediyeden hizmet beklediğini belirtti. Kocaispir, 1 Nisan'da göreve gelmeleri durumunda Adana'nın sorunlarını çözeceklerini ifade etti.

  • İzmit Belediyesi Ramazan'da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesinde devam ediyor
    13:53 İzmit Belediyesi Ramazan'da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesinde devam ediyor

    İzmit Belediyesi, Ramazan ayının coşkusunu ve birlikteliğini kentin dört bir yanına taşımak için düzenlediği Ramazan'da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesinde devam ediyor. Program kapsamında meddah gösterileri, illüzyon gösterileri, bilgi yarışmaları, Karagöz ile Hacivat, Nasrettin Hoca ile Ramazan hikayeleri ve orta oyunu gibi geleneksel Türk tiyatrosunun en sevilen örnekleri vatandaşlarla buluşuyor. Ayrıca çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker ve Osmanlı macunu ikramı da yapılıyor. Minikler dans etkinliklerine yoğun ilgi göstererek doyasıya eğleniyor.


Advertisement