Bahçeli: Peşmergeye Kobani İzni Tarihi Bir Hatadır - Son Dakika
Politika

Bahçeli: Peşmergeye Kobani İzni Tarihi Bir Hatadır

Bahçeli: Peşmergeye Kobani İzni Tarihi Bir Hatadır

Peşmergenin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçişini değerlendiren MHP Lideri Bahçeli "Bu tarihi bir hatadır" dedi.

25.10.2014 14:07  Güncelleme: 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 11. Dönem Açılış Töreni'ne öncesi açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Peşmergenin Türkiye üzerinden Kobani'ye gitmesi tarihi bir hatadır" dedi.

Bahçeli, MHP'nin 11. dönem siyaset ve liderlik okulunu, üniversite mezunu, yüksek lisans çalışmalarını yapan gençlerin katkısıyla başlattıklarını söyledi. Bu çalışmalarda bilim insanlarının Türkiye ve dünyanın gündemi üzerinde çalışmalar sürdüreceklerini, görüşlerini sunacaklarını dile getiren Bahçeli, tartışmalı bir ortam içinde Türkiye'nin siyaset ve liderlik kavramlarına katkı sağlayabilecek insanların yetişmesi için çalışılacağını kaydetti. Bahçeli, 11. dönemin hayırlara vesile olmasını diledi.

SEKRETERYA TARTIŞMALARI

"Çözüm süreci kapsamında sekreterya kurulmasına" ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Bahçeli, Türkiye'de 1 Ağustos 2009'da Gölbaşı'nda emniyet güçlerinin bir tesisinde, bazı insanların bir araya gelmesiyle başlatılan demokratik açılım sürecinin, son ifadesiyle "çözüm süreci" olarak nitelendirildiğini söyledi.

"PKK MEŞRULAŞTIRILIYOR"

Sekreteryanın da bunun bir aşaması olduğunu öne süren Bahçeli, şöyle devam etti: "Müebbet hapse mahkum olmuş bir caninin her türlü isteğine cevap verecek tavizlerle, görüşmelerle bugünlere gelinmiştir. Şimdi de sekreterya oluşturuluyor, böylelikle PKK meşrulaştırılıyor. Türkiye'nin zannediyorum bugünkü siyasi iktidarın gelecekte de eşbaşkanı olabilecek bir şahsın hazırlanmasına katkı sağlıyorlar. Bize göre bunlar ihanete yardımcı olan yanlış değerlendirmelerdir. Böyle bir saçmalık olmaması lazımdır. Çözüm süreci aldatmacasından da milletin kurtulması lazımdır."

"BU HATADAN DÖNMELERİNDE YARAR VAR"

Bahçeli, "peşmergenin Kobani'ye geçişiyle ilgili" soruyu yanıtlarken de bunların, siyasi iktidarın tutarsız, çelişkiler içerisinde sürdürdüğü politikaların bir sonucu olduğunu iddia etti. "Peşmerge hangi devletin silahlı gücü olarak tanımlanmaktadır ki tezkereyle barışık bir tarzda bu geçiş sağlanmış olsun. Böyle bir olay yok" diyen Bahçeli, şunları kaydetti: "Bunlar Kuzey Irak'ta, Irak'ın toprak bütünlüğüne ihanet etmiş, Irak'ın yönetimiyle çelişki içerisinde olan ve Türkiye'nin baş ağrısı, Irak'ın da düşmanı olan bir güruhun insanlarını muhatap alarak Türkiye üzerinden geçirmek çok büyük bir tarihi hatadır. Bu hatanın sonucu çoğa mal olacaktır. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere bu hatadan dönmelerinde yarar vardır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bahçeli: Peşmergeye Kobani İzni Tarihi Bir Hatadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • BULANIK: fasistin gercek yuzu. . . birde hala kurt turk kardestir diyen salak kurtler var!! 13 11 Yanıtla
  • kekowa: MHP nin ekmeği PKK olduğu için bitmesini istemiyor bu savaşın. PKK biterse o zaman konusucak bir konu bile bulamazlar. Kitabımızda bile milliyetçilik günahtır diyor. Halen milliyetçiyim diyen bir insanın müslümanlıkla alakası yok. Devlet bahçeli adam olsaydı evlenirdi bi doğanin bir konunu ama devlet bahçeli evli bile değil. Sap heldi sap gidiyor. 9 12 Yanıtla : Pkk nin bitmesini istemeyen bir parti daha var Kekowa oda HDP Bitse siz ne konusacaksiniz 0 0
  • mustafa kemal: hayret ediyorum ülkücülere bu adama nasıl inanıyorlar koca partiyi ne hallere getirdi 11 10 Yanıtla Bora: ne hale getirecek ne yalandan nağme yapıyorsun akp ve chp gibi partisinde pkklı yok mhpnin 0 0
  • KUDURRR BAHÇELİ :): SENİN EN GÜZEL YAPTIĞIN İŞ KUDURMAKTIR VE ÇOK İYİ BAŞARİYORSUN KUDURMAYA DEVAM ET KUDURMA BAKANI:)puhahahahahhaha 13 8 Yanıtla sizler sahte vatanseverlersiniz: vatandas isimli zat. hatirlayacagini sanmiyorum cunku, mhpli vekilin biri bizim destekcilerimiz balik hafizalidir demisti. ortam bir ara yine kizismisti, bahceli yine Palavra atiyordu daga cikariz felan diye, tayyip ne dedi elini kolunu tutanmi var cik diye. sonra mhp sus pus oldu. iste mhp ve mhp liler boyledir . bu tanimlayi bizzat mhp nin kendi vekili yapiyor hani su videolari cikan vekiller ipucu olsun bulman icin. mhp her zaman polis asker arkasinda saklanir ve onlari surekli catisma icin kiskirtir. sehit kani gelincede isiİT gibi ya allah derler. bunlar kirli siyasetler ve kirli kisiliklerdir, dini mililleyeti kendi pisliklerine alet ederler. 0 0 Vatandaş: Zamanı geldiğinde sizlerde kuduracaksınız. Eğer bu teşkilatta ses çıkmıyorsa, sırf milliyetçi duygularıyla ülkesine zarar gelmesin diğe sabr edilmektedir. Ama teşkilatında faliyete geçeceği zaman elbette vardır. 0 0
  • SAÇMA: SAÇMALAMA! 17 3 Yanıtla
  • Bora: MHP olmasa Türkiye diye birşey kalmaz açılım falan göz boyamak için yapılıyor amaç ver-kurtul 15 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.


Advertisement