"Türkiye Çözümle Çökertilmek ve Çürütülmek İstenmektedir" - Son Dakika
Politika

"Türkiye Çözümle Çökertilmek ve Çürütülmek İstenmektedir"

"Türkiye Çözümle Çökertilmek ve Çürütülmek İstenmektedir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Çözüm süreci, ihanet serüveni her şeyi gözler önüne sermiştir." dedi.

24.08.2013 00:32  Güncelleme: 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Çözüm süreci, ihanet serüveni her şeyi gözler önüne sermiştir. Türkiye çözümle çökertilme ve çürütülmek istenmektedir, Türk milleti çözümle, çözülmenin ve çıra gibi yanmanın hedefindedir" dedi.

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen Bolvadin 29. Geleneksel Kaymak ve Eber Gölü Festivaline katılan MHP Lideri Devlet Bahçeli, çözüm süreci konusunda hükümete yüklenerek sürecin, ülkeyi bölünmeye götürdüğünü iddia etti. Hedefine iktidarı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı alan Bahçeli, AK Parti ile geçen 10 yıl 8 ayı aşkın bir sürede tahrip edilmemiş hiçbir milli varlığın, israf edilmemiş hiçbir milli değerin kalmadığını dile getirdi. Süreçle Türkiye'nin rehin alındığını içten, içe çökertilmek istendiğini kaydeden Bahçeli, şunları söyledi:

"Ülkemizin tüm güvenlik tarihi ve kültürel ve manevi direkleri devrilmenin eşiğindedir. Milli ve manevi değerlerimiz saldırı altındadır. Türklük dışlanmakta milliyetçilik çiğnenmektedir. Türk milleti bölünmenin ve Türk vatanı parçalanmanın karanlık koyuna sürüklenmektedir. Tehlike büyüktür ve tehlike sinsidir. Fitne her tarafta, fitne zirvededir. AK Parti Türk milletini çömenin her alanda çökertmenin peşine düşmüştür. Cumhuriyetimiz hiç olmadığı taktirde tehlike altındadır. Bağımsızlığımız milli benliğimiz ve kimliğimiz tahrip edilmektedir. Kurucu ilkelerimiz mütecaviz emellerle hırpalanmaktadır. AK Parti işbirlikçiler teröristler ve ihanet çeteleri gözlerini Türkiye'ye dikmişlerdir ve bu aziz vatanı yıkmak için kolları sıvamışlardır. Türk milleti ile yarım kalmış hesabı olanlar ecdadımızın şanlı tarihinden utanç duyanlar Türk devletini asırlık emellerine ülkemizi ve aziz milletimiz Sevr şartlarına götürmek istemektedirler."

"PKK AK PARTİ İLE BİRLİKTE TÜRKİYE ÇORAKLAŞTIRMAK İSTİYOR"

Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tehlike her yandadır ve her yanı sarmıştır. Tehlike çözüm ve barış sözleri ile bölücü terörün muhatap ayılmasıdır. Tehlike imarı canisi ile haince yürütülen müzakerelerdedir. Tehlike Türk milletinin kardeşliğinin bozulmasıdır. Tehlike etnik temelli bölücü terörün taleplerini bir bir elde etmesidir. Tehlike İmralı canisinin pazarlıklarla örgütünün yönetmesini ve sözde liderliğini meydanlarda AK Parti kanalıyla onaylatmasıdır. Tehlike bayrağın inmesi Türklüğün tavsiyesi vatan topraklarının peşkeş çekilmesi milletin 36'ya ayrılmasıdır. Başbakan Erdoğan İmralı canisinin ağına düşmüş ağzına bakar hale gelmiştir. Hükümet PKK'nın girdabına kapılmış gönüllü olarak girdiği bölücülük girdabına ülkemizi de beraberinde çekmiştir. Çözüm süreci, ihanet serüveni her şeyi gözler önüne sermiştir. Türkiye çözümle çökertilme ve çürütülmek istenmektedir. Türk milleti çözümle çözülmenin ve çıra gibi yanmanın hedefindedir. PKK aldığı tavizlerle Türkiye'ye kapaklanmış ve çöreklenmiştir. PKK verilen tavizlerle rahata ermiştir. PKK AK Parti ile birlikte Türkiye çoraklaştırmak, milli heyecanları çölleştirmek için hızla devreye girmiştir. AK Parti hükümeti PKK ile kurduğu ittifak sayesinde milli değerlerimizi ve milli birliğimizi çöpe atmak için sabırsızlanmaktadır."

"BU NASIL BİR ZEKANIN NOKSANLIĞI VE ÖZÜRLÜ BİR BAKIŞTIR"

Başbakana göre İmralı canisi ile yapılan pazarlığın amacının güvenlik olduğunu aktaran Bahçeli, Başbakana göre İmralı canisi ile sözde çözüm kapsamında buluşmanın amacı istikrar, huzur ve refah arayışı olduğunu kaydetti. Bahçeli, "Bugüne kadar sağlanamayan istikrar bir katil vasıtasıyla mı sağlanacaktır? Bu güne kadar tesis edilemeyen huzur, güvenlik ve refah bizzat bunların düşmanı olanı bir terör örgütü aracılığı ile mi temin edilecektir? Bu nasıl bir zekanın noksanlığı ve özürlü bir bakıştır. Başbakan Erdoğan Türk milleti ile dalga geçmektedir. PKK ile görüşmek huzur gayesine yönelik ise bilinsin ki bu yalandır. PKK ile harıl harıl yürütülen pazarlıklar istikrara odaklıysa bilinsin ki bu kandırmacadır. İmralı canisine yüz sürme, boyun eğme ve ödün verme ahlaksızlığın bahanesi olarak güven ve refah arayışı göstermiyorsa bilinsin ki bu sahtekarlıktır. Başbakan Erdoğan bu asılsız uydurma ve boş sözleri bırakmalı ve İmralı canisine ne vaat ettiğini açıklamalıdır. PKK'ya neleri peşkeş çektiğini itiraf etmelidir. PKK'ya terör örgütü dahi diyemeyen bir kişinin bu ülkede başbakanlık makamında oturması hak mıdır, revamıdır? Başbakan şaşırmış hayal sınırını geçmiştir. Başbakan çizmeyi aşmış, başbakan sınırları aşmıştır. Ne dediği, ne söylediği, ne kastettiği belirsiz olmuştur. Başbakan hezeyan üretiminde rakip tanımamıştır" dedi.

"MAALESEF AKP PKK'NIN ELİNDE OYUNCAĞA DÖNÜŞMÜŞTÜR"

AK Parti'nin PKK ile yürüttüğü müzakerelerde asıl gayenin militanların ülke dışına çıkmaları değil, bilakis Türkiye'ye iyice yerleşmesine zemin hazırlamak olduğunu ileri süren Bahçeli, "Son beyanlardan da bu anlaşılmaktadır. Başbakan'ın militanların ancak yüzde 20'sini çıkmasının itiraf etmesi bu aslında bunu göstermektedir. PKK dışarıya çıkmanın değil içeriye girmenin kendini emniyete almanın arayışı içerisindedir. Başbakan Erdoğan'ın hükümeti bunu teşvik etmekte ve desteklemektedir. Eyalet yönetimini gündeme taşıyan başbakan tümüyle İmralı canisinin ve örgütünün çekim alanına katılmıştır. Maalesef AKP PKK'nın elinde oyuncağa dönüşmüştür. Aziz vatandaşlarım ekonomik durumunuzun perişan olduğunu biliyorum. Bolvadin'de ülkemizin her yerinde iflas bayrakları çekilmiş durumdadır. İşyerleri kapanmaktadır. Çiftçimiz perişandır. Tarım adeta can çekişmektedir. Borçları ödeyemeyecek duruma gelmiştir. İşletmeler kapanmaktadır, işsizler artmıştır. Çiftçiler perişandır. Tardım adeta can çekişmektedir. Üretici yoksullaşmış ve borca batmıştır. Bolvadin halkının evinde icra kağıtları ile dolmuştur ama Başbakana göre her yer iyidir, her şey güzeldir. Türkiye büyümektedir. Başbakana göre Dünya AKP'nin başarısını alkışlamaktadır. Peki Bolvadinli kardeşlerim sizler AKP'nin başarısını alkışlıyor musunuz? AKP'nin büyüdük ve zenginlik masalına inanıyor musunuz? Bu kararlılığınızı göstereceğiniz 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan belediye başkanlığı seçimlerinde göstermenizi istiyorum. İşte bu yüzden önümüzdeki mali idareler seçimleri anlaksızlığa karşı erdemli bir seçim olacaktır. Yolsuzluğa karşı namuslu bir seçim olacaktır. Peşkeşe karşı yüksek ahlaklı seçim olacaktır. İstismara, çirkefe karşı iftiraya karşı şeref ve haysiyetin seçimi olacaktır" dedi.

"AK PARTİ GİTMELİ VE YAPTIKLARININ BEDELİNİ ÖDEMELİDİR"

Gelecek yılki seçimin buhrana sürüklenen Türkiye'nin kurtuluşu için uçurumdan bir önceki kavşak olacağını belirten Bahçeli, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yerel seçimlerin arkasından yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015 yılının Haziran ayında gerçekleşecek milletvekilliği genel seçimi Türk milletinin uyanışına sahne olacaktır. AK Parti bu üç siyasi imtihandan yerle bir edilecektir. AK Parti gitmeli ve yaptıklarının bedelini ödemelidir. Türklüğü yok etmeye çalışan iktidara Bolvadinli kardeşimin cevabı net olmalıdır. Milliyetçiliği ayaklar altına alıp da PKK'ya baş tacı yapan AKP'ye Bolvadinlilerin vereceği cevap kesin ve kati olmalıdır. Bolvadin önümüzdeki mahalli idareler seçiminde Afyonkarahisar kent merkezi ve tüm ilçe beledilerine yani alayına talibiz. Beklentim budur."

Bahçeli konuşmasının ardından, Bolvadin 29. Geleneksel Kaymak ve Eber Gölü Festivalinde düzenlenen yarışmalarda başarıya girenlere protokol üyeleri ile birlikte ödüllerini verdi.

Bahçeli daha sonra festivalde sahne alan ünlü sanatçı Ahmet Şafak'ı dinledikten sonra ilçeden ayrıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Türkiye Çözümle Çökertilmek ve Çürütülmek İstenmektedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement