Bahçeli: Başbakanın Bir Saniye Kalmaması Lazım - Son Dakika
Güncel

Bahçeli: Başbakanın Bir Saniye Kalmaması Lazım

Bahçeli: Başbakanın Bir Saniye Kalmaması Lazım

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bilecik kent merkezi ile Osmaneli, Gölpazarı, İnhisar ilçelerinde yaptığı konuşmalarında hükümeti eleştirdi.

25.02.2014 22:22  Güncelleme: 23:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçeli:  "YOLSUZLUK VE RÜŞVETİN ÜZERİNE BAŞBAKAN OLARAK GİTMELİ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bilecik kent merkezi ile Osmaneli, Gölpazarı İnhisar ilçelerinde yaptığı konuşmalarında hükümeti eleştirdi. Yolsuzluk ve rüşvetin toplumsal bir hastalık olduğunu söyleyen Bahçeli şunları kaydetti: "Yolsuzluk ve rüşvette bir toplumsal hastalıktır. Toplumu içten çökertir, toplumu çürütür ve devleti çökertir. Yolsuzluk ve rüşveti 71 günden bu yana bu ülkede tartışıyoruz. Sayın Başbakan yolsuzluk ve rüşvet üzerine her şey konuşulurken, her şeyi inkar edip; 'bunlar bana komplo kuruyorlar, bunlar bizim hizmetlerimizi çekemiyorlar yargı yoluyla bize darbe yapıyorlar, paralel devletle bizi bitirmeye çalışıyorlar' diyerek bunun üstünü örtmeye çalışması doğru değildir. Yolsuzluk ve rüşvetin üzerine başbakan olarak gitmek mecburiyetindedir. Ama gitmiyor. Bu her şeyi inkar ediyor."

Türkiye'nin iyi yönetilmediği söyleyen Bahçeli, her şeyin üstünün örtüldüğünü, bunun da ülkeyi felakete götüreceğini öne sürdü. Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdiden uyarıyorum. Bu benim görevimdir. 2 gün evvel şimdi tartışılıyor. Bir buluşma. Baba ile oğul arasında. 17 Aralık'ta baskınlar yapılınca Recep Tayyip Erdoğan'ın haberi oluyor arkasından oğlu Bilal'i arıyor. Şimdi Türkiye'de bunlar konuşuluyor. Oğlum evdeki paraları kimini şuna gönder kimini buna gönder. Bazıları çok yüklüdür. Onları gece taşıt diye birbirleriyle konuşuyorlar. Eğer bir ülkede Başbakan rüşvetini oğluyla 17 Aralıkta 4 bakan üzerine yapılan operasyondan korkuya kapılıp evladıyla konuşurken ne dediğini de bilmez halde çocuğu ona anlatıyor o ona anlatıyor. Eğer bunlar doğruysa başbakanın bir saniye kalmaması lazım. Eğer yanlışsa, iftiraysa bir komploysa, bir montajsa o zaman bunları adalete ver ki sonucu görelim. Kimin doğru kimin yanlış olduğunu bilelim. Yoksa bugünkü adalet partisi Ak partidir, ama adı kara parti haline dönüşür." Başbakan Erdoğan'ın CHP'ye 'CEHAPE', MHP'ye de 'MEHAPE' dediğini belirten Devlet Bahçeli şunları kaydetti: "Recep Tayyip Erdoğan kulağı çınlasın bizden bahsederken, CHP'den bahsederken televizyonlarda duydunuz hep diyor ki CEHAPE işte böyle söylüyor. Cumhuriyet Halk Partisi yerine CEHEPE diyeceği yerine CEHAPE diyor. Milliyetçi Hareket Partisi ne MHP diyeceği yerde MEHAPE diyor. PE'leri doğru söylüyor da Ce ile Me'leri pek onları Recepçe konuşuyor ve hakaret ediyor. Ama kendisinin partisinin adı Adalet ve Kalkınma Partisi hep kısaltılmışları büyük olunca vatandaşta diyor ki AKEPE diyor. Hayır diyor, kızıyor ona. Biz AKEPE değiliz diyor. Peki nesin? Biz Ak Partiyiz. Şimdi 70 günden beri neren Ak kaldı senin? Böyle bir rezillik olabilir mi? Bu sebepten dolayı yolsuzluk ve rüşvete dikkatli olalım. Bakın Libya'da ne Kaddafi kaldı, ne Irak'ta Saddam kaldı? Bir ara da kalktı Türkiye'yi kenara bıraktı Mısır ile uğraştı, arkasından Suriye ile uğraştı. Esad ile Erdoğan'ın kardeşliği neredeyse ev görüşmeleri haline gelmişken şimdi düşman haline geldiler. Bir de Mısır da bir olay oldu. Arkasından geldi Türkiye'de şöyle yapmaya başladı. Hatırlıyorsunuz değil mi? Rabia işareti bu diyor. Şimdi bizde merak ediyoruz. ya bu Rabia kimdir? Nerede yaşar? Bu 4'ü böyle yapınca ne anlama geliyor? Meğerse vatandaş bunları dinlerken yeni anladı. Bu 4 bakan demekmiş. 30 Mart'ta sandığa gidin ve sayın Recep Tayyip Erdoğan'a '11 yıldan bu yana ülkeyi yönetiyorsun ama son yılların iyi değil. Şimdi seni uyarıyoruz. ya aklını başına al, ayağın yere değsin. Sorunları çöz, yolsuzluğun kökünü kurut. Oğlun Bilal bu işe karışmışsa gel Bilal seninle biraz yürüyelim de elinden tut, ilk karakola götür, teslim et' deyin."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli akşam saatlerinde tamamladığı programının ardından Bilecik'ten Ankara'ya döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahçeli: Başbakanın Bir Saniye Kalmaması Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement