Bahçeli, "Yeni Araçtan Ötv Almıyoruz" - Son Dakika
Politika

Bahçeli, "Yeni Araçtan Ötv Almıyoruz"

Bahçeli, "Yeni Araçtan Ötv Almıyoruz"

Isparta mitinginde vaatlerini sıralayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Seçim Beyannamesi’ni 3 Mayıs’ta "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek" sloganı ile ilan ettiklerini söyledi.

15.05.2015 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta mitinginde vaatlerini sıralayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Seçim Beyannamesi'ni 3 Mayıs'ta "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek" sloganı ile ilan ettiklerini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ne mutlu bizlere ki, Türk milleti söz ve hedeflerimizi heyecanla karşılamıştır. Beş ana projemizle, milletimizin tüm sıkıntılarını çözmek için yola koyulduk. Diyorum ki, yoksullukla savaşacağız, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceğiz. Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceğiz. Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz. Üreten ekonomi programımızla aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşımızın sorunlarını gidereceğiz. Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliğe ulaşacaktır. Türkiye, MHP iktidarıyla, milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkarak bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacaktır" diye konuştu.

"EMEKLİYE DESTEK ÖDENEĞİ"

Mart ayında 1400, eylül ayında 1400 lira olmak üzere yılda toplam 2800 lira Emekli Destek Ödeneği verileceğini kaydeden Bahçeli, vaatlerini şöyle sıraladı:

Emeklilerimizin banka promosyonu alabilmeleri, esnafın emekli aylığından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için kararlı adımlarla yürüyoruz. Şahit olun, takip edin. Sözümüz sözdür. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz. Emekli aylığı hesabındaki refah payını mutlaka yükselteceğiz. Kamu çalışanlarımıza çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri, emekli aylıklarına aynen yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini kökten gidereceğiz. Asgari ücreti net 1400 liraya çıkarmak, büyük şehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vermek, evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapmak için hevesle yürüyoruz. Asgari ücretten vergi almayacağız. Ücretlilerin asgari ücret kadar gelirini, vergi dışı bırakacağız. İmamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacağız. Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edecek ve devlet yardımının önünü açacağız. Alevi inanç önderlerinin akademik seviyede eğitilmesi için İlahiyat Fakültelerinde Tasavvuf İlimleri Bölümü kuracağız. Köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani asgari 1400 lira olması için gereğini yapacağız."

"MAZOT 1.75 LİRA OLACAK"

Çiftçinin başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdilerini ucuzlatacaklarını kaydeden Bahçeli, "Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz. Tarımı canlandırmak, çiftçimizi, hayvan üreticimizi borçtan, dertten kurtarmak için bizimle yürüyecek misiniz? Hayvan üreticilerimizin yem ve kepek başta olmak üzere, kullandıkları girdilerdeki KDV'yi yüzde 1'e düşürmek için yürüyüşümüzü hızlandıracağız. Esnaf ve sanatkar kardeşim, yeni işyeri açtıysan, meraklanma beş yıl süreyle gelir vergisinden seni muaf tutacağız" diye konuştu

Yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacaklarını ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Kamyon, otobüs, dolmuş ve taksi şoförlerimiz; çalışma sürelerinizin her 4 yılı için bir yıl fiili hizmet zammı alacaksınız. Kutlu olsun. Esnaf, Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarını iyileştireceğiz. Gerçek manada intibak düzenlemesi yapacağız. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizlikleri gidereceğiz. Herkesin gözü aydın olsun. Esnaf ve sanatkarlarımızın emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi kesilmesine son vereceğiz. İşsiz kardeşlerim üzülmeyin. Üreten ekonomi programımızla her yıl 700 bin insanımıza iş sağlayacağız. Sorunlarınızı bitireceğiz. Bugüne kadar kim, hangi ad altında, hangi tutar ve miktarda yardım alırsa alsın, anasının ak sütü gibi helali olan sosyal yardım ve desteklerden kesinlikle mahrum bırakılmayacaktır. ve de bu yardımları refah artışı kapsamında artırıp yüzleri güldüreceğiz. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. Uğurlu olsun. İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar, yani 700 lira Aile Desteği adı altında ödeme yapacağız. 65 yaşını doldurmuş kardeşlerim, rahat olun, size ödenen aylığı 300 liraya çıkaracağız. Yaşlısına bakmakla yükümlü ailelerimize sosyal bakım yardımını helalinden vereceğiz. Kamuya ait atıl arazileri yoksullarımıza tahsis etmekle kalmayacak. İstihdam oluşturmak amacıyla, büyük ya da küçükbaş hayvanları bedelsiz dağıtacağız. Evi olmayan muhtaç ailelerimize sosyal konut sağlayacağız. veya 250 lira kira yardımı yapacağız. İlköğretime ve ortaöğretime devam eden evlatlarımızın annelerine muhtaçlık durumlarını dikkate alarak en az 50 lira vereceğiz. 6 yaş altı bebek ve çocuklar ile hamile veya lohusa annelere şartlı sağlık yardımını artıracağız."

SİYASİ AHLAK YASASINI ÇIKARACAĞIZ

Aylık 200 kilowatsaatin altında elektrik tüketen ve ödeme gücü olmayan vatandaşlara yüzde 75 indirim yapacaklarını kaydeden Bahçeli, "Elektrik şirketlerinin kusurlarından kaynaklanan kayıp kaçak bedeli sizlerden alınmayacaktır. Sayaç okuma ve benzeri tüketime bağlı olmayan giderler vatandaşlarımıza yansıtılmayacaktır. 18 yaşını doldurmuş ve başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyen engellilerimizin aylıklarını 600 liraya, 18 yaş altı engelli aylığını ise 400 liraya çıkaracağız. Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Hilalkart uygulamasına geçeceğiz. Aylık almayan, annesi ya da babası veya her ikisi de vefat etmiş evlatlarımız, cebinize her ay 100 lira koyacağız. Öğretmenlerimizin 3600 ek göstergeden istifade etmelerinin önünü açacağız. Ek ders ile eğitim ve öğretim tazminatlarını yükselteceğiz. Kadrosu olmadan çalışan öğretmenlerimizi kadroya almanın yanında, atanamayan öğretmen çilesine son vereceğiz. Her öğrencimize, başarılı olmak kaydıyla, 10 bin liraya kadar yükseköğretim kuponu vereceğiz. Üniversite sınavlarını kaldıracağız. Yuva kuracak gençlerimize 10 bin lira tutarında, iki yıl vadeli, faizsiz kredi imkanı sağlayacağız. Emniyet mensuplarımızın çalışma şartlarını ve özlük haklarını iyileştirecek, bu kapsamda polislerimizin ek göstergesini 3600'e çıkaracağız. Kapatılan belde belediyeleri, özel idareleri ve köyleri yeniden kuracağız. Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız. Gelir dağılımındaki adaletsizliği gidereceğiz. Kamuda sözleşmeli, geçici, 4/B'li, 4/C'li, vekil ve benzeri şekilde istihdam edilenlerin alayını kadrolu yapacağız. Bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacak, milli birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirecek yeni bir anayasayı inşallah hazırlayacağız" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Isparta mitinginin ardından Burdur'a geçti. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bahçeli, 'Yeni Araçtan Ötv Almıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Havza İlçe Seçim Kurulu, sandık başkanlarına eğitim verdi
    14:31 Havza İlçe Seçim Kurulu, sandık başkanlarına eğitim verdi

    Samsun'un Havza İlçe Seçim Kurulu, Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlediği eğitimde, ilçede görev alacak sandık başkanı ve görevlilere seçimde kullanılacak malzemeler, dikkat edilecek hususlar ve sandık kurulu üyelerinin görevleri hakkında bilgi verdi. Eğitime 146 sandıkta görevli 292 kişi katıldı ve seçim sürecinin huzur içinde tamamlanması hedeflendi.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı
    14:27 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ataşehir'de Özel Eğitim Okullarına spor malzemesi sağlanmasını amaçlayan 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı. Bakan Bak, programda yaptığı konuşmada Türkiye'nin spor devrimi yaşadığını belirtti. Programda çocuklarla basketbol oynayan Bakan Bak, projenin ikinci etabı için çalışmalara devam ettiklerini ve 1500 okula 57 bine yakın malzeme dağıtacaklarını söyledi.

  • Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Şehit Olmasının 9. Yıl Dönümü Anma Töreni Düzenlendi
    14:24 Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Şehit Olmasının 9. Yıl Dönümü Anma Töreni Düzenlendi

    Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit oluşunun 9'uncu yıl dönümü nedeniyle İstanbul Adalet Sarayında anma töreni düzenlendi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Fener Market'i Ziyaret Etti
    14:23 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Fener Market'i Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne bağlı faaliyet gösteren Fener Market'i ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, ihtiyaç sahibi aileler için kurulan Fener Marketi gezerek, ürünleri inceledi.

  • Tavas Belediyesi Mahalle İftarlarına Devam Ediyor
    14:22 Tavas Belediyesi Mahalle İftarlarına Devam Ediyor

    Tavas Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini vatandaşlarla birlikte doyasıya yaşamak için mahalle iftarları düzenliyor. Ramazan ayının başından itibaren her gün birkaç mahallede iftar sofraları kurularak, vatandaşlar aynı sofrada buluşuyor.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Yeni Dönem Projelerini Anlattı
    14:22 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Yeni Dönem Projelerini Anlattı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Melikgazi İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında yeni dönem projeleri hakkında bilgi verdi. Palancıoğlu, Melikgazi için vizyon projelerinin Türkiye'ye örnek olacağını belirtti.

  • Milli Eğitim Bakanı Iğdır'a ziyaret gerçekleştirdi
    14:22 Milli Eğitim Bakanı Iğdır'a ziyaret gerçekleştirdi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır Valiliğini ziyaret etti ve burada bir süre sohbet etti. Bakan Tekin, daha sonra öğretmenler ve eğitim yöneticileri ile bir araya gelecek.

  • Çevre Bakanı Özhaseki, Lavuar Alanı'nda İncelemelerde Bulundu
    14:21 Çevre Bakanı Özhaseki, Lavuar Alanı'nda İncelemelerde Bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Zonguldak'taki Lavuar Alanı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Özhaseki, bölgede TOKİ tarafından müze, sosyal tesis ve çarşı inşaatlarına başlandığını belirtti. Projenin tamamlandığında Zonguldak'a yakışacak bir alan olacağını söyleyen Özhaseki, ayrıca esnafın işlerini sürdürebilmeleri için yeni iş yerleri yapıldığını da açıkladı.


Advertisement