Bahçelievler'deki Trafik Kazası Davası - Son Dakika
Güncel

Bahçelievler'deki Trafik Kazası Davası

Bahçelievler'de ehliyetsiz ve alkollü bir şekilde araç kullanması sonucu yaptığı trafik kazasında bir kişinin ölmesine bir kişinin de yaralanmasına sebep olan Sertaç Aksu'nun yargılanmasına başlandı.

11.02.2016 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçelievler'de ehliyetsiz ve alkollü bir şekilde araç kullanması sonucu yaptığı trafik kazasında bir kişinin ölmesine bir kişinin de yaralanmasına sebep olan Sertaç Aksu'nun yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Sertaç Aksu, mağdur Büşra Bal, ölen Merve Kılıç'ın annesi Birsen Albayrak ile babası Mustafa Kılıç ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Sertaç Aksu, olay tarihinde bar çıkışı arkadaşı Büşra Bal'ın kendisini arayıp buluşmak istediklerini söylediğini, arkadaşının arabasıyla yanlarına gittiğini ve Avcılar sahilde Merve Kılıç ve Büşra Bal ile iki arkadaşını arabaya aldığını ve gezmeye başladıklarını söyledi.

Sanık Aksu, "Merve ile Büşra bana 'Arabayı biraz daha hızlı sür, kız gibi kullanıyorsun, bas gaza' gibi şeyler söyledi. Hızımı 90-95 kilometreye çıkardım. Merve önde oturuyordu, emniyet kemerini takmasını söyledim ancak takmadı. Seyir halinde araçtan bir ses geldi ve sol tarafa çekmeye başladı, direksiyon hakimiyetini kaybettim ve kaza meydana geldi. Sürücü belgem yok, olay sırasında alkollüydüm. Aracın arızalı olduğunu bilmiyordum" diye konuştu.

Olayda yaralanan mağdur Büşra Bal da ifadesinde, olay günü motosikletiyle Merve Kılıç'ı evden aldığını ve Avcılar sahile gittiklerini, daha sonra Sertaç Aksu ile buluştuklarını ifade ederek, "Yolda Merve'yle Sertaç'a daha hızlı kullanması için gaz verdik. Kazanın nasıl meydana geldiğini hatırlamıyorum. Benim yüzümde ufak tefek yaralar oldu. Sanıktan şikayetçi değilim" dedi.

Duruşmada söz verilen ölen Merve Kılıç'ın annesi Birsen Albayrak da sanığın savunmasının yalan olduğunu, kızının bu kişileri tanımadığını dile getirerek, "Cinayet sadece para için işlenmiştir. Özgecan cinayetiyle eş değer tutulmasını istiyorum. Kızım benim mal varlığım yüzünden öldürülmüştür. Sanıktan şikayetçiyim ve davaya katılmak istiyorum. Kızım o gece zorla çıkartılmıştır. Kendi isteğiyle gitmemiştir" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, Telekomünikasyon Daire Başkanlığına yazı yazılarak sanık Sertaç Aksu ile mağdur Büşra Bal'ın cep telefonlarının olay tarihinde incelenmesine ve dosyanın kusur yönünden rapor aldırılmak üzere Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine karar vererek, tutuklu sanık Aksu'nun tutukluluğuna hükmederek, duruşmayı erteledi.

-İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Sertaç Aksu'nun 21 Ekim 2015'te alkollü olduğu, ehliyet sahibi olmadığı, trafikte hızlı ve özensiz seyretmesi sonucu kaza meydana geldiği ve araçtaki Merve Kılıç'ın hayatını kaybettiği, Büşra Bal'ın ise yaralandığı belirtildi.

İddianamede, şüpheli Aksu hakkında "Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" ve "Alkol etkisiyle araç kullanma" suçlarından 17 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bahçelievler'deki Trafik Kazası Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement