Bahçelievler Halkı Değişim İstiyor - Son Dakika
Güncel

Bahçelievler Halkı Değişim İstiyor

Bahçelievler Halkı Değişim İstiyor

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, halkın sorunlarına çare bulaması nedeniyle Bahçelievler ilçesinin güvenini kaybediyor.

12.12.2013 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 yıldır Bahçelievler ilçesinin belediye başkanlığını yürüten Osman Develioğlu'nun halk tabanında yeterince yer bulamadığı konuşuluyor. Yapılan anketlerde belediye başkanı Osman Develioğlu'nun son sıralarda yer aldığı görüldü. Develioğlu'nun 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde halk ile iç içe olmayışı, halkın sorunlarına kalıcı çözümler üretmemesi, en önemlisi de belediye başkanlığı süresi boyunca Bahçelievler'de oturmamasının bu süreçte etkili olduğu ileri sürülüyor. Halk arasında zaman zaman 'Evin Florya'da İşin Bağcılarda, ne işin var Bahçelievler'de' tepkileri ile karşılaşan mevcut başkanın 10 yıllık görev süresi içinde Bahçelievler ilçesinde kalıcı hiçbir çözüm üretmemesinden ve halkın sorunlarını dinlememesinden şikayet ediliyor.

AK PARTİ BAHÇELİEVLER'DE OY KAYBETTİ

Bahçelievler'de 2014 yerel seçimlerinde 455 bin seçmenin oy kullanacağı belirtilirken bağımsız kuruluşların 2004'ten bu yana yaptırdıkları kamuoyu anketlerinde Türkiye genelinde AK Parti oyunu artırırken İstanbul Bahçelievler özelinde azalttığı gözlendi. Bahçelievler'de 2004 yerel seçimlerinde seçmenin % 61,8' i sandık başına giderken; 2009 yılında bu oran %87 olarak gerçekleşti. Bahçelievler'de 2004 yılında AK Partinin oyu % 48,4 iken 2009 genel seçimlerinde % 47,4'e düştü. 2004 yılında CHP 52 bin oy ile oyların % 25. 22'sini almış iken bu oran 2009 genel seçimlerinde % 35.16'ya yükseldi. MHP'nin ise CHP'nin hemen ardından 3. Olması ise gözlerden kaçmadı.

Bağımsız Kuruluşlar tarafından yapılan anket ve kamuoyu çalışmalarında İstanbul Bahçelievler'de 2014 yerel seçimlerinin CHP ile AK Parti arasında geçeceği iddia edildi. AK Partinin mevcut belediye başkanı Osman Develioğlu ile seçime gitmesi halinde seçimlerde Bahçelievleri kaybedebileceği iddia edildi.

BAHÇELİEVLER HALKI DÜŞÜNCELİ

Bahçelievlerde STK'lar başta olmak üzere, halkın mevcut belediye başkanı yerine daha dinamik daha genç en önemlisi Bahçelievleri ve Bahçelievler'in sorunlarını bilen, bu sorunlara çözüm yolları üretebilen Bahçelievler'li bir belediye başkanı istediği belirtildi. Bağımsız kuruluşların yaptığı ankette, Osman Develioğlu'nun Florya'da oturduğunu, iş yerinin ise Bağcılarda olduğunu bilen Bahçelievler halkının AK Partinin mevcut başkan ile yoluna devam etmesi halinde oy vermeyecekleri eğiliminde olduğu ve AK Partinin 2014 yerel seçimlerde Bahçelievler'de ciddi oy kaybedeceği iddia edildi. Bahçelievler halkının aday adayları içerisinde Bahçelievler'i tanıyan Bahçelievler'li bir adayı Başkan olarak görmek istediği öne sürüldü. AK Parti merkez yoklamasında ve Bahçelievler ilçe delegeler arasında yapılan anket çalışmasında mevcut Ak Parti belediye başkanı aday adaylarının içerisinde Faruk Çetin ilk sırada yer alırken hemen ardından Hayati Güllük ve Fikret Erdem'in takip ettiği görüldü. Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun ise son sıralarda yer aldığı belirtildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bahçelievler Halkı Değişim İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement