Bahçeşehir Anadolu Lisesi'ne Kayıt Yaptıran Öğrencilere Yurt Dışı Üniversitelerinde Yüzde 50 Burs - Son Dakika
Güncel

Bahçeşehir Anadolu Lisesi'ne Kayıt Yaptıran Öğrencilere Yurt Dışı Üniversitelerinde Yüzde 50 Burs

Bahçeşehir Anadolu Lisesi\'ne Kayıt Yaptıran Öğrencilere Yurt Dışı Üniversitelerinde Yüzde 50 Burs

Bahçeşehir Adana Koleji Okul Müdürü Hakan Gediktaş, 2014-2015 eğitim öğretim yılında okul bünyesindeki Anadolu Lisesi’ne kayıt yaptıran 9. sınıf öğrencilerinin liseden mezun olduktan sonra Washington, Berlin ve İstanbul’daki Bahçeşehir üniversitelerine yüzde 50 bursla kaydolabileceklerini açıkladı.

03.09.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçeşehir Adana Koleji Okul Müdürü Hakan Gediktaş, 2014-2015 eğitim öğretim yılında okul bünyesindeki Anadolu Lisesi'ne kayıt yaptıran 9. sınıf öğrencilerinin liseden mezun olduktan sonra Washington, Berlin ve İstanbul'daki Bahçeşehir üniversitelerine yüzde 50 bursla kaydolabileceklerini açıkladı.

Eğitim sektöründe 20 yıllık tecrübesiyle dikkat çeken dünya okulu Bahçeşehir Koleji, geçtiğimiz günlerde Adana'daki yerleşkelerinde Anadolu Lisesi'ni faaliyete geçirdi. Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Okul Müdürü Hakan Gediktaş, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucusu Enver Yücel'in girişimiyle Adana halkının ve öğrencilerinin yararlanabilmesi için bu yıl sadece Adana kampüsündeki Anadolu Lisesi'nde 9. sınıfa kayıt yapan öğrencilerin bu yıla özel olarak Amerika'da Washington, Almanya'da ise Berlin'de bulunan Bahçeşehir International üniversiteleri ile İstanbul'daki Bahçeşehir Üniversitesi'ne kayıt yaptırmaları halinde yüzde 50'lik bir burs sağlanacağını söyledi. Gediktaş, Anadolu Lisesi'ne sadece 9. sınıf kaydı yaptıklarını ara kayıt yapmadıklarını ifade etti. Bahçeşehir Üniversitesi'nin Türkiye'nin en değerli üniversiteleri arasında yer aldığını belirten Gediktaş, şöyle devam etti:

"Bunu göz önünde bulundurduğumuzda öğrenciler için çok iyi bir imkan olarak görüyoruz. Bunu daha değerli kılan, sadece Adana'ya böyle bir imkan sağlanması. Bu da Enver Bey'in Adana'ya ve eğitime verdiği önemi bir adım daha gösteriyor. 2023 yılına kadar çok farklı hedeflerimiz var üniversiteyle ilgili. Bu sene Enver Bey'in hedefinde Pekin'e bir yatırım yapma fikri var ancak önümüzdeki yıllarda Toronto, Silikon Vadisi gibi değişik yerlerde üniversite açmayı planlıyoruz ancak şuan mevcut durumdaki yurtdışındaki yerleşkelerimizden bu sene okulumuza kaydolan 9. sınıf öğrencilerimizin hepsini yararlandıracağız. Bu imkan, bu şart, bütün Adana'ya, eğitim camiasına ve tüm öğrencilerimize hayırlı olsun."

Hakan Gediktaş, Türkiye'de toplamda 109 Bahçeşehir Koleji olduğunu belirterek, Bahçeşehir Adana Koleji'nin bu okullar arasında "Çift dil" uygulaması yapan sadece 8 tanesinden biri olduğuna vurgu yaptı. Öğrencilerin "Bahçeşehir kültürü" ile yetişmelerini sağlamak istediklerinin altını çizen Gediktaş, sınav sistemleri ve yabancı dil çalışmalarını anlattı. "Her dersi herkes kadar ortalama öğrensinler tamam ama İngilizce'yi en iyi öğrensinler" diyen Gediktaş, çalışmalarının karşılığını birkaç sene içerisinde alacaklarını ifade etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bahçeşehir Anadolu Lisesi'ne Kayıt Yaptıran Öğrencilere Yurt Dışı Üniversitelerinde Yüzde 50 Burs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement