Bahreyn Kralı Al Halife Mısır'da - Son Dakika
Güncel

Bahreyn Kralı Al Halife Mısır'da

Mısır'da resmi temaslarda bulunan Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, başkent Kahire'deki İttihadiyye Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü.

26.04.2016 22:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da resmi temaslarda bulunan Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, başkent Kahire'deki İttihadiyye Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü.

Al Halife, görüşmenin ardından düzenlenen ve Mısır devlet televizyonunda canlı yayınlanan ortak basın toplantısında, İran yönetiminin Bahreyn'in iç işlerine karıştığını belirterek, "İran, Bahreyn'in iç işlerine açıktan müdahale etmektedir. İran, bu tutumundan dolayı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) başta olmak üzere defalarca kınanmıştır." dedi.

Bahreyn, Arap Askeri Gücü kurulması yönündeki öneriyi desteklediğini söyleyen Al Halife, "Karşımızdaki tehlikeler, Arap ülkeleri olarak birlikte hareket etmemizi ve bütün alanlarda işbirliği yapmamızı gerektiriyor." diye konuştu.

Sisi ise iki ülke arasındaki ikili ilişkilere değinerek, "Mısır herhangi bir dış müdahale durumunda Bahreyn'in yanında yer alacak. Mısır güçlüdür ve her zaman Arap kardeşlerine destek verecektir. Mısır ve Bahreyn bölgede güvenlik ve istikrarın tehdit edilmesi durumunda ortak hareket edecektir." ifadelerini kullandı.

Bu arada İttihadiyye Sarayı'ndaki görüşmenin ardından iki liderin huzurunda farklı alanlarda 15 yardımlaşma anlaşması imzalandı.

Bahreyn Kralı Al Halife, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin daveti üzerine iki günlük bir resmi ziyaret için akşam saatlerinde Mısır'a gelmişti.

Al Halife'nin ziyareti öncesinde Mısır'ın başkenti Kahire'de Mısır Sanayi Birliği, Bahreyn Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Ortak İş Forumu düzenlenmiş ve forumun bitiminde çeşitli alanlarda 11 mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bahreyn Kralı Al Halife Mısır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement