Bahri Bey' Tescillendi - Son Dakika
Yerel

Bahri Bey' Tescillendi

Bahri Bey\' Tescillendi

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, marka olduğu ’Bahri Bey’ isminin hakkını bir çok sektörde aldı.

30.06.2015 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, marka olduğu 'Bahri Bey' isminin hakkını bir çok sektörde aldı.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, işletmesinin adı olan Bahri Bey markasını et, balık, kümes hayvanları, kuru bakliyat, hazır çorbalar, bulyon, zeytin, süt gibi 2 bin 500 kaleme yakın ürünleri içine alarak tescillettirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dinar, "Bahri Bey bir Edirne klasiği. www.bahribey.com 1961 tarihi ciğerci, içinde Bahri olan her şey var. Benim daha önce markalaştırdığım her şeyi aldım. Bahri bey genelde markalaştı. Ben 'Tarihi Ciğerci Bahri Bey' olarak markaydım. Markalarımın içinde otelcilik, kreş bakıcılığı, hayvan bakıcılığı vardı. Üç dört dalda Tarihi Ciğerci Bey ismini sabitleştirebilmiştim. Ama şimdi yeni bir başvuru yaptım. Marka olmak için emek sarf ediyoruz. İsmimizi yaptık, marka olduk. Hazır markaya çok konmak isteyen insanlar var. Hazırdan kazanmak isteyenler var. Yarın öbür gün biri çıkar 'Bahri Bey Tatlıları', 'Bahri Bey Sütleri', 'Bahri Bey Ayranları' diyecek. Logosunu yaptırdık, her şey hazırlandı. Karşımıza yarın öbür gün böyle bir durum çıkarsa üzülürüz diye düşündük. Biz yapmaya kalkarsak, hiç olmazsa bunlarda da aynı isim devam etsin" dedi.

"BAHRİ BEY OLARAK ÖMÜR BOYU BEN KALAYIM DİYE BAŞVURUMU YAPTIM"

Türkiye Patent Enstitüsü'ne yapılan başvuruyla Tarihi Ciğerci Bey markasını sabitlediklerini kaydeden Dinar, "Diğer dallarda da hak edelim diyoruz ve hak ettiğimizi düşünüyoruz. Et, balık, kümes hayvanları, kuru bakliyat, hazır çorbalar, bulyon, zeytin, süt, patatesinden aşağı yukarı 2 bin 500 kaleme yakın malzemede Bahri Bey markasını arıyorum. Belki biz paketleme işine girebiliriz, şeker olur, biber olur, peynir olur. Nasıl olsa biz Bahri Bey'i elimize aldık. Bahri Bey ben olayım, ömür boyu ben kalayım diye başvurumu yaptım. En kısa zamanda da olumlu cevap geleceğine inanıyorum. Çünkü şimdiye kadar bir red gelmedi. Sanıyorum olumlu cevap gelecektir, bir ay içinde neticelenecektir. Zaten Tarihi Ciğerci Bahri Bey olarak ben varım. Logosu 1961 bir Edirne Klasiği olarak var. Bu Tarihi Ciğerci Bahri Bey otelcilik işletmelerinde ve ciğercilik sektöründeydi. Ama şimdi tüm sektörlerde olacak. Bu işler bittikten sonra dünya markası olmak için başvurumu yapacağım. San Francisco'da, Paris'te kimse Bahri Bey adına bir şey açamayacak ve benim ismimi kullanamayacak" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bahri Bey' Tescillendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement