Bahtiyar Abla" 15 Yıldır Davuluyla Sokaklarda - Son Dakika
Güncel

Bahtiyar Abla" 15 Yıldır Davuluyla Sokaklarda

ÖZKAN BEYER/OĞUZHAN DEMİRAY - Aksaray'da 3'ü engelli 7 çocuk annesi Bahtiyar Kaynak, eşinden ayrıldıktan sonra çocuklarına bakabilmek için 15 yıldır vatandaşları sahura kaldırıyor.

18.06.2016 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZKAN BEYER/OĞUZHAN DEMİRAY - Aksaray'da 3'ü engelli 7 çocuk annesi Bahtiyar Kaynak, eşinden ayrıldıktan sonra çocuklarına bakabilmek için 15 yıldır vatandaşları sahura kaldırıyor.

Aksaraylıların "Bahtiyar ablası" 38 yaşındaki Bahtiyar Kaynak, 15 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden ayrılmak zorunda kaldı.

O tarihten itibaren 3'ü engelli 7 çocuğuna hem annelik hem de babalık yapan Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün engelli çocuklarına yönelik sağladığı maddi destekle ailesinin geçimini sağlıyor. Kaynak, kimselere muhtaç olmamak ve kendi ayakları üzerinde durmak için de haftanın belirli günlerinde hem evlere temizliğe gidiyor hem de 15 yıldan bu yana her ramazan davuluyla Aksaraylıları sahura kaldırıyor.

Kardeşinden çalmayı öğrendiği davulunu alarak sahur vakti yollara düşen Kaynak, ramazan ayı süresince her gece aşındırdığı Nakkaş Mahallesi sokaklarında insanları sahura kaldırmanın mutluluğunu yaşıyor.

AA muhabirine, davul çalmaya başladığı yılları ve yaşadığı sıkıntıları, "İlk zamanlarda erkek kıyafeti giyerek sokaklarda davul çaldım." sözüyle özetleyen Kaynak, çocuklarının büyümesiyle onları da yanına alıp işine devam ettiğini anlattı.

"Mecbur kaldım"

Kaynak, her ramazan öncesinde belediyeye başvurduğunu, gerekli işlemlerin ardından kendisine kart verildiğini bildirerek, şunları söyledi:

"Davulumuzu çalıyoruz, vatandaşımızdan karşılığını alıyoruz. Benim için bu mesleği yapmak zor değil. Tabii her kadın bunu yapamaz, zor gelir. Ben, mecbur kaldığımdan yapmak zorunda kaldım. Eşimden ayrıldıktan sonra çocuklarımla bir başıma kaldım. Onlara bakabilmek için hem temizliğe gittim hem de ramazanda davulculuk yaptım. Davul çalarak çocuklarıma baktım. İlk zamanlarda erkek kıyafeti giyiyordum ve başımda şapka vardı, saçlarımı topluyordum, pantolon giyiyordum. Beni sokakta gören erkek sanıyordu. Daha sonra çocuklarımla gidince normal giyinmeye başladım. Bu şekilde mücadele ettim."

Vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor

Sahurda kendisini fark eden vatandaşların şaşkınlıklarını gizleyemediğini anlatan Kaynak, "Çok şaşırıyor, yanıma iniyorlar. Benimle sohbet ediyorlar. 'Bunu nasıl beceriyorsun?' diye soruyorlar. 'Nasıl çalıyorsun, biz de bu davulu çalabilir miyiz?' diyorlar. Ben de 'alın becerebilirseniz çalın' diyorum. Fakat çalamıyorlar. Davul çalmak herkesin yapabileceği bir iş değil. Bu da bir emek ister." diye konuştu.

"Devlet desteği alıyorum"

"Türk kadını mücadeyi sever. Mücadele etmezsek hayat da devam etmez. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz." diyen Kaynak, devletin kendisine her türlü desteği verdiğini belirtti.

Kaynak, "Allah, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun. O bizim babamız. Tayyip babanın sayesinde bana bir maaş bağlandı. 10 yıldır devlet desteği alıyorum. Benim bu evimi yaptıran da valilik, belediye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüdür. Hepsi de bize yardımcı oldu. Her şeyi kendi emeğimle yaptığımı söylesem, doğru olmaz. Onların sayesinde bu duruma geldim. Onların sayesinde çocuklarım büyüdü." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bahtiyar Abla' 15 Yıldır Davuluyla Sokaklarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement