Başkan Yılmaz, "ARAP Turistleri Samsun'a Getireceğiz" - Son Dakika
Güncel

Başkan Yılmaz, "ARAP Turistleri Samsun'a Getireceğiz"

Başkan Yılmaz, "ARAP Turistleri Samsun\'a Getireceğiz"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından İlkadım ilçesi Fevzi Çakmak mahallesinde düzenlenen açık hava mitingine katıldı.

14.03.2014 09:49  Güncelleme: 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Yılmaz, Suudi Arabistan'ın Cidde Büyükelçiliğindeki ticari ateşemiz ile diyaloğa geçtiklerini söyleyerek, "Görüşme sonucunda 4 tane turizm acentesi sahibi Suudi Arabistanlı turizmci Pazartesi günü için randevu aldılar, Samsun'a geliyorlar. Önümüzdeki yaz aylarında Samsun'a dönük turizm hareketi başlatarak bu bacasız sanayiden pay almak istiyoruz." Dedi.

Mitinge Başkan Yılmaz'ın yanı sıra Samsun Milletvekili Tülay Bakır, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, Belediye Başkan Adayı Erdoğan Tok, İlkadım Belediyesi Kurucu Başkanı Ahmet Okuyucu, İl ve ilçe kadın ile gençlik kolları başkanları, teşkilat yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Başkan Yılmaz mitingde yaptığı konuşmada İlkadım Belediye Başkan adayı olan Erdoğan Tok'un seçilirse sosyal belediyecilik anlamında kültüre, sanata, dezavantajlı guruplara dönük belediye hizmetlerinde, insan ilişkilerinde son derece başarılı olacağına emin olduğunu belirterek, "Erdoğan Bey seçildiğinde bu projeleri tekrar hayata geçirirken, biz de kalkınma hamleleriyle uğraşacağız. Şehrimizin bütününü ilgilendiren, yani doğuda Ünye'nin Akçay'ından batıda Sinop'un Kanlıçay'ına, güneyde de Vezirköprü'nün Tahtaköprü'süne kadar olan coğrafyada hem iktisadi kalkınmasını hem de şehircilik ve alt yapı hizmetleriyle ilgili eksikliklerini gidereceğiz. Bununla ilgili gece gündüz çalışıyoruz." Diye konuştu.

YEŞİLIRMAK VE KIZILIRMAK'IN YAKALARINI BİRLEŞTİRİYORUZ

"Biz bir taraftan bu kampanyaları yürütürken diğer taraftan da AK kadrolarımızla ve bakanımızla birlikte özellikle iktisadi kalkınmayla ilgili yapılması gereken işleri tartışıp konuşuyoruz" diye konuşan Başkan Yılmaz, "Pazartesi günü jeolojik etüt ekiplerimiz Çarşamba ve Bafra'da Yeşilırmak ile Kızılırmak nehirleri üzerinde şimdilik birer tane köprü yerini tespit edip, projelerini hazırlayacak. Her iki büyük ovanın ortasından geçmekte olan Yeşilırmak ve Kızılırmak'ın her iki ovayı ortadan bölüp de doğu ve batı yakalarındaki ulaşım problemlerini ortadan kaldırmaya dönük köprüler yaparak iktisadi hayatı canlandırma ve hızlandırmaya yönelik bir ulaşım projesi üzerindeyiz. Her iki ırmağımızın yakalarını birlştiriyoruz." Dedi.

ARAP TURİSTLER GELİYOR

Şehir olarak turizm hizmetlerinden yeteri kadar pay alamadıklarını kaydeden Başkan Yılmaz,"Çevremizdeki birçok il bile bizden daha fazla turizm geliri elde ediyor. Bu dezavantajı ortadan kaldırmakla ilgili bir çok hamlemiz var. Şehrimize turizm yatırımlarını teşvik ediyoruz. Hem otel imkanlarını hızlandırdık ve sonuçlandırıyoruz hem de turizm acenteleriyle temaslarımız var. Bundan 1 ay önce Suudi Arabistan'ın Cidde şehrindeki Cidde büyükelçiliğimizdeki ticari ateşemiz ile kurduğumuz diyalog sonucunda 4 tane turizm acentesi sahibi Suudi Arabistanlı turizmci pazartesi için randevu aldılar, Samsun'a geliyorlar. Önümüzdeki yaz aylarında Samsun'a dönük turizm hareketi başlatarak bu bacasız sanayiden pay almak istiyoruz." Şeklinde konuştu.

BİZ BU MAKAMLARA OTURMAK İÇİN GELMEDİK

15 yıldır bunlarla yatıp bunlarla kalktığını dile getiren Başkan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti, "Allah nasip ederse önümüzdeki 5 yıl artık ustalık dönemi olarak bu dönem içinde Erdoğan Bey ile beraber merkezi İlkadım'da olan bu kalkınma hareketini dalga dalga Samsun'a yayan, dalga dalga Samsun'u tırmandıran bir hamleye dönüştüreceğiz. Bu konuda sadece bizim azmimizi bilgimiz, birikimimiz, kararlılığımız ve çalışkanlığımız yok. Bu konuda arkamızda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tembihleri var. Kararlı bir şekilde bizi motive edişi var.

Biz bu makamları oturmak için değil, insanlarımıza hizmet etmek için kullanıyoruz. Merkezine insanı koyduğumuz bir kutlu yürüyüşün, bir kutlu mücadelenin başarısını ortaya koymaya çalışan, bu sayede Yaradan'ın hoşuna giden bir iş yaptığımıza inanan bir ekibiz. İnsanı mutlu edersek, Yaradan'ın da sevgi ve takdirini kazanırız diye düşünüyoruz. Rabbim muhakkak ki mücadelemizi taçlandıracaktır.

Biz proje, hizmet insanıyız. Rakiplerimizin de kötü niyetli olduğunu düşünmüyoruz. Makama oturayım da Samsun'a kötülük yapayım diye düşünmüyorlardır. Ama bu işler pratik, bilgi, birikim, tecrübe, imkan gerektiriyor. Bu işler lafla peynir gemisi yürütmekle olmuyor. Lafla peynir gemisi yürütmeye kalkarsanız bir duvara toslarsınız. Önümüzdeki 5 yıl içinde Samsun'un gecikmiş bir takım olaylarını da tamamlayıp şehrimize hizmet etmenin onu ve gururunu birlikte yaşayacağız."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Yılmaz, 'ARAP Turistleri Samsun'a Getireceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement