BAKA Genç Girişimcileri bilgilendirdi - Son Dakika
Güncel

BAKA Genç Girişimcileri bilgilendirdi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), sürdürülebilir kalkınma hedefiyle proje hazırlama kapasitesinin arttırılması için bilgilendirme ve eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

21.04.2016 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Burdur Koordinatörü Mehmet Candan ve Proje Danışmanı Bayram Altuntaş, talep üzerine Burdur İl Genç Girişimciler Kurulu Üyelerini "Mali Destek, Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği" konularında bilgilendirdi ve proje hazırlama eğitimi verdi.

Burdur Ticaret Borsası, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ve Bucak Ticaret ve Sanayi Odasından oluşan İl Genç Girişimciler Kurulu Üyelerine, Burdur Ticaret Borsası Meclis Salonunda, Mali-Teknik ve Doğrudan Faaliyet Destekleri hakkında bilgilendirme yapıldı, proje hazırlarken nelere dikkat edilmesi, mantıksal çerçeve, bütçe gibi proje formatı konularında eğitim verildi.

İlk olarak Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın tanıtımını yapan Burdur Koordinatörü Mehmet Candan, "Kalkınma Ajansları Avusturya, Belçika, Fransa'da başlayan yani Avrupa'da doğan ve zamanla Avrupa'ya yayılan bir tarihsel gelişimi ortaya çıkıyor. Kalkınma ajansı, Türkiye'de 2006 yılında çıkan bir kanunla kuruldu. Çıkarılan kanunla birlikte ilk ajans Çukurova ve İzmir'de kuruldu. 2008 ve 2009 yıllarında kurulan ajanslarla birlikte Türkiye'de 81 il, 26 bölgede kalkınma ajansları kurulmuş oldu" dedi.

Ajansların, en fazla 6 il'den oluşarak, bir ilde merkezi kurulduğunu belirten Candan, "Diğer illerde de yatırım destek ofisleri teşkil ediliyor. Bizim ajansımızın merkezi de Isparta. Burdur ve Antalya'da ofislerimiz mevcuttur. Kalkınma Ajansları her şeyden önce bir kamu kurumudur. Bütçesinin tamamına yakınını devletten alan kurumlardır. Ajansların kendine özgü bir bütçesi vardır ve bütçenin yüzde 80'lik kısmı Ankara'daki Genel Müdürlükten, buna bağlı olarak da, belediyelerin, özel idarelerin ve sanayi odalarının bir önceki yıl gelirinin yüzde 1'i aktarılır. Biz, hiçbir şekilde verdiğimiz hizmetlerden ücret almıyoruz, bilakis çeşitli desteklerle para veren bir kurumuz" şeklinde konuştu.

Burdur'da, süt ve doğaltaş küme projesi hazırlanacağını, Antalya'da sağlık turizmi ve yatçılık, Isparta'da ise kozmetik ve sivil havacılık konularında kümeleme faaliyetleri yürütmeyi planladıklarını aktaran Candan, şu şekilde konuştu, "Şuana kadar Ajans olarak Burdur'da 25 milyon TL'lik bütçeli program yürüttük. Bu bütçeye firmaların sağladığı ek finansman da dahil. Doğrudan faaliyet desteği kapsamında 17 projeye yaklaşık, 150 bin TL destek sağlanmış."
Mehmet Candan'ın konuşmasının ardından Proje danışmanı Bayram Altuntaş, Mali Destek, Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği konularını sunum eşliğinde anlattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BAKA Genç Girişimcileri bilgilendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement