BAKA, Korkutleli'nde Potansiyel Başvuru Sahiplerini Bilgilendirdi - Son Dakika
Güncel

BAKA, Korkutleli'nde Potansiyel Başvuru Sahiplerini Bilgilendirdi

BAKA, Korkutleli\'nde Potansiyel Başvuru Sahiplerini Bilgilendirdi

BAKA, Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde 20 milyon TL bütçeli 2014 Mali Destek Programı hakkında bilgilendirme yaptı.

30.01.2014 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde 20 milyon TL bütçeli 2014 Mali Destek Programı hakkında bilgilendirme yaptı. Potansiyel başvuru sahiplerine programın amacı, hedefi, alt başlıkları ile ilgili konularda ayrıntılı bilgilen verilen toplantıda, BAKA'nın sadece hibe veren kurum olmadığına dikkat çekilerek; Antalya, Isparta ve Burdur ile ilçelerinde kalkınmayı sağlayacak çalışmalar yürüten kurum olduğu anlatıldı. BAKA'nın proje eğitimleri ve teknik masalarıyla hizmet vereceğine dikkat çekildi.

BAKA, Antalya, Burdur ve Isparta il merkezlerinin ardından Gazipaşa, Alanya ve Kemer ilçelerinin ardından 2014 Mali Destek Programı Çağrısı hakkında bilgilendirme toplantısını Korkuteli'nde de gerçekleştirdi. Çok sayıda potansiyel başvuru sahibinin katılığı Korkuteli Öğretmenevi'ndeki toplantıda; programın amacı, hedefi, altbaşlıkları ile ilgili ayrıntılı bilgileri BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter, uzmanlar Bayram Altıntaş ve Mehmet Fehmi Dündar verdi.

Antalya, Isparta ve Burdur'daki yatırımcılara doğrudan finansman desteği sağlayacak alt başlıkları "Alternatif Turizmin Geliştirilmesi" ve "Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma" olan yeni mali destek programı hakkında bilgi veren BAKA ekibi, Burdur ile Isparta'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu bulunması nedeniyle desteklerde mükerrerlik olmaması için tarıma dayalı sanayiye sadece Antalya'dan proje kabul edileceğini vurguladı.

Proje başvurularının BAKA'nın merkezi Isparta'nın yanısıra Antalya ve Burdur'daki Yatırım Destek Ofislerine de yapılabileceğini hatırlatan BAKA ekibi, katılımcılara hangi projelerin kabul göreceğini, dikkat etmeleri gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler, uygun olmayan maliyetler, program ile hedeflenen sektör ve alanlar, değerlendirme süreci sonrasında sözleşmenin imzalanması aşamaları hakkında bilgiler verdi.

BAKA'nın 2014-2023 Bölge Planı'nda belirlenen il ve ilçelerin gelişmişlik endeksi derecelendirmesine göre projenin uygulanacağı yerin de değerlendirmede gelişmişten az gelişmişe doğru 1 ile 5 arası puan alacağına dikkat çeken Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter, ilk proje başvurusu yapanların artı 4 puan alacağını, projenin istihdam sağlamasına göre 1-5 olanların 3 puan, 6-10 arasında ise 4 puan, 10'dan fazla istihdam sağlayacak olması halinde de 5 puan alacağını, yeni istihdam sağlamıyor ise de 1 puan alacağını anlattı.

Katılımcıların BAKA'nın vereceği proje hazırlama eğitimleri ve teknik masa hizmetlerinden de yararlanılması tavsiye edilen toplantı, soru cevap bölümüyle tamamlandı.

Bilgilendirme toplantıları, 4 Şubat'ta da Kaş'ta, Burdur'un ilçeleri Gölhisar'da 5 Şubat'ta, Bucak'ta 7 Şubat'ta ve Isparta'nın ilçeleri Eğirdir ile Yalvaç'ta ise 30 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BAKA, Korkutleli'nde Potansiyel Başvuru Sahiplerini Bilgilendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement