Bakan Ağbal: Ekonomik Olarak Dünya Büyümüyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Ağbal: Ekonomik Olarak Dünya Büyümüyor

Bakan Ağbal: Ekonomik Olarak Dünya Büyümüyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, muhtarlarla yaptığı toplantıda, yatırım ortamının iyileştirilmesine katkı sağlayacak yasal düzenlemeyi yakın bir zamanda Bakanlar Kurulu'na getireceklerini söyledi.

07.05.2016 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Naci Ağbal, muhtarlarla yaptığı toplantıda, yatırım ortamının iyileştirilmesine katkı sağlayacak yasal düzenlemeyi yakın bir zamanda Bakanlar Kurulu'na getireceklerini söyledi. Dünyanın ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığını belirten Ağbal, "Ekonomiye bakıldığında, genel anlamda dünyada ciddi bir durgunluk ve sıkıntı var. Ekonomik olarak dünya büyümüyor. Her geçen yıl olumlu bir beklenti olmasına rağmen maalesef küresel büyüme, küresel ticaret, ülkeleri destekleyecek bir görünüm arz etmiyor" dedi.

Beyzade Konağı'nda yapılan toplantıya Bakan Ağbal'ın yanı sıra, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu ile çok sayıda muhtar katıldı. Muhtarlara seslenen Bakan Ağbal, bakanlığının çalışmalarını anlattı, enflasyonun düştüğünü vurguladı.

"EKONOMİK OLARAK DÜNYA BÜYÜMÜYOR"

Dünyada ekonomik olarak bir takım sıkıntılar ile karşılaşıldığını, ekonomik açıdan büyüme gerçekleşmediğini belirten Maliye Bakanı Ağbal, şöyle devam etti:

"Ekonomik olarak bakıldığında yılladır dünya sıkıntılı bir dönemi yaşıyor. Suriye sorunu aynı şekilde devam ediyor. Irak benzer şekilde aynı sorunlarla boğuşuyor. İslam alemi son dönemde bu olaylardan derin bir şekilde etkileniyor. Ekonomiye bakıldığında, genel anlamda dünyada ciddi bir durgunluk ve sıkıntı var. Ekonomik olarak dünya büyümüyor. Her geçen yıl olumlu bir beklenti olmasına rağmen maalesef küresel büyüme, küresel ticaret ülkeleri destekleyecek bir görünüm arz etmiyor. Türkiye'ye baktığımızda, ülkemiz siyasetiyle de, ekonomisiyle de, sosyal hayatıyla da dimdik ayakta."

ENFLASYON AŞAĞIYA GELİYOR

Türkiye ekonomisin geçen yıl yüzde 4 büyüme kat ettiğini ve enflasyonun düştüğünü hatırlatan Bakan Ağbal şöyle konuştu:

"Küresel ekonominin bu kadar sıkıntı çektiği bir dönemde Türkiye ekonomisi geçen yıl yüzde 4 büyüdü. İki seçim olmuş, finansal kırılganlıklar sürüyor. Buna rağmen herkesin takdirle karşıladığı bir büyüme. OECD ülkeleri arasında büyüme oranları bakımından birkaç ülke arasındayız. Bu bizi her bakımdan sevindiriyor. Enflasyon aşağıya geliyor. 2016 yılı için yüzde 7.5 enflasyon hedefimiz vardı, inşallah Nisan ayı verisi açıklandıktan sonra enflasyon noktasında beklentiler, bizim ön gördüğümüz hedeflerle uyumlu olur. Cari işlemler açığı da aşağıya geliyor. Bu bizim için önemli bir kırılganlık unsurudur. Ama orada da dış ticaret gelişmeleri ülkemizin lehinedir. Türkiye siyasi olarak herkesin gıpta ile baktığı bir ülke."

Bakan Ağbal, piyasaların beklediği yatırım ortamının iyileştirilmesi katkı sağlayacak yasal düzenlemeyi yakın bir zamanda Bakanlar Kurulu'na, ardından da meclise getireceklerini söyledi.

"TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK"

Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, ülkeyi bölmek, huzuru bozmak isteyen bir takım dış güçlerin maşası olarak ülkeyi teröre boğmak isteyen alçaklar ve hainler bulunduğunu söyledi. Bakan Ağbal, şöyle devam etti:

"Bunlara karşı göğsünü siper eden bu ülkenin askeri, polisi ve devleti var. Terörün kökü kazınıncaya kadar bu mücadele devam edecek. Hepimiz bunun için dua edeceğiz. Bu toprak bin yıldır bu millete vatansa şehitlerimizin akan kanı sayesindedir. Bu noktada bize düşen, inançla, birlik ve beraberlik içerisinde, yekvücut olarak yedi düvele karşı dim dik durmaktır. Bu ülkenin 7 düvele karşı dik duran bir Cumhurbaşkanı var."

- Bayburt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Ağbal: Ekonomik Olarak Dünya Büyümüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement