Bakan Ala: 3 Askeri Yüzleri Kapalı Korkak Teröristler Şehit Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan Ala: 3 Askeri Yüzleri Kapalı Korkak Teröristler Şehit Etti

Bakan Ala: 3 Askeri Yüzleri Kapalı Korkak Teröristler Şehit Etti

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 3 askerin şehit edenleri "yüzleri kapalı, korkak teröristler" olarak nitelendirdi.

26.10.2014 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 3 askerin şehit edenleri "yüzleri kapalı, korkak teröristler" olarak nitelendirdi. Ülkenin terör belasından kurtulması için yaptıkları her girişimde karşılarına bir engel çıkarıldığını belirten Ala, 'MİT Operasyonu' ve 'Gezi sürecini' örnek gösterdi. Kobani olayları sırasında çıkan olaylara da değinen Ala, "Komediye bakın. Kendi ülkesini ateşe verenler Kobani'yi kurtaracakmış. Sen nereye yardım edebilirsin?" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Balıkesir İl Danışma Meclisi'ne katıldı. Ala'ya; AK Parti'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu ve Tülay Babuşçu da eşlik etti. Karesi AVM'de basına açık ve kapalı olarak iki bölümde yapılan toplantı, Atatürk ve şehitler için yapılan saygı duruşuyla başladı, İstiklal Marşı okundu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde alışverişe çıkan 3 askerin yüzleri kapalı, korkak teröristler tarafından şehit edildiğini, onlara Allah'tan rahmet, geride bıraktıklarına, yakınlarına başsağlığı dilerken, şöyle dedi:

"Bu millet, tarih boyunca tarihi yazarken çok badirelerle karşılaştı. ve onların hepsini kendisine yakışır bir tutumla, bir vakarla aşarak yoluna devam etti. Türk Milleti 3 kıtada adaletle hüküm sürerken, hangi umdelerin arkasından gittiyse bugünde bu umdelere ve o kararlılığa sahiptir. Geleceğe emin adımlarla yürümektedir. Biz bu adımlarla geleceğe yürürken, önümüze çıkarılabilecek tuzakları, provokasyonları elbette biliyoruz."

Türkiye'nin milletin zihnini meşgul eden din ve vicdan özgürlüğü yolunda önemli adımlar attığını, başörtüsü sorununun çözüldüğünü, insanların rahatlıkla okul tercihlerini yapmaya başladığını kaydeden bakan Ala, şöyle devam etti:

"Bir başka temel sorun da 'Etnik kimlik sorunu' diye tanımlanan, ancak terör sorunu olarak kendini gösteren terör belasıdır. Türkiye'ye çok ağır maliyetler ödetmiş, insan ve ekonomik kayba mal olmuş ama sonuç alınamamıştır. Yöntemleri değiştirerek en az maliyetle çözüme ulaştıracak inisiyatifi almaya başlayınca, bu sefer başka bir kanaldan devreye girdiler. Biz başka ülkeleri arabulucu olmaktan çıkartınca hemen arkasından MİT operasyonunu paralel yapıya yaptırdılar. Kimin, kimin oyuncağı olduğunu iyi anlamak lazım. 2009 Kasım'ında dinlemeler ve dosyalar tutulmaya başlıyor. 2012'de MİT operasyonu. 'Yola devam edeceğiz' diyoruz. Mayıs 2013'te geri çekilme başlıyor. Meseleler durdurulduğunda, arkasından Gezi olayları. Vandallar ortalığı yakıp yıkıyor. Vandalizmin gerekçesi olamaz. 77 milyonun yararına olmayan bir bataklığın içinde ve mesafe almışız, bu olaylar oluyor. Bu olaylara muhalefet partileri de destek verdi."

Terör sorununda yol haritasının açıklanmasının ardından bu kez Türkiye'nin 38 ilinde şiddet olayları çıkarıldığını söyleyen ve bu olayları da vandallık olarak değerlendiren Bakan Ala, esnafına molotof atanların Suriye'deki insanlara yardımdan söz etmelerinin akıl ile izahı olmadığını belirtinken, "Esnafın malını mülkünü mü ateşe veriyorsun, o paraları ödüyoruz. Ama bu vandallığı yapanlardan onun parasını fitil fitil alacağız. Onun yasasını da Meclise gönderiyoruz. Ne yapanın yanına bırakıyoruz, ne de yapanın bizi engellemesine izin veriyoruz. Bu gücü de sizden alıyoruz" dedi.

Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini, her konuda ileriye gittiğini anlatan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'de muhalefetin 19'uncu Yüzyılda kaldığını öne sürerken, "Ne getirsek hepsi eskisi gibi kalsın diyorsunuz. Statükodan memnunsanız, neden parti haline geldiniz ki? Parti bir siyasal harekettir, bir şey vaat eder. Bizim duruşumuz onları da değişime zorlayacak" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Ala: 3 Askeri Yüzleri Kapalı Korkak Teröristler Şehit Etti - Son Dakika


Advertisement