Bakan Ala "Erzurum Tanıtım Günleri"ne katıldı - - Son Dakika
Güncel

Bakan Ala "Erzurum Tanıtım Günleri"ne katıldı -

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Üretilen ürünlerden bütün Erzurumlu daha çok istihdam yaratır bir ekonomik çıkarı elde edebilmelidir.

12.09.2014 20:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Üretilen ürünlerden bütün Erzurumlu daha çok istihdam yaratır bir ekonomik çıkarı elde edebilmelidir. Başka ülkelere ihracat yapabilmesi yönündeki çalışmaların devam etmesi lazım, yapacak çok işimiz var" dedi.

Ala, Atatürk Kültür Merkezi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Erzurum Tanıtım Günleri"nde gazetecilere yaptığı açıklamada, tespih koleksiyonunun olmadığını ama çok sayıda Oltu taşından yapılan işlenmiş tespihi olduğunu ve tespihlerin olumsuz elektiriği almada da birebir olduğunu söyledi.

Aslen Erzurum Oltulu olduğunu hatırlatan Ala, Erzurum'un sadece fiziki bir coğrafyanın adı olmadığını, kültür ikliminin de adı olduğunu ve Erzurumlu olmanın o kültürün çocuğu olduğu anlamına geldiğini ifade etti.

Ala, Erzurum'da sözün senet kadar kıymetli olduğunu hatta ondan daha öne geçtiğini belirterek "Erzurumlu bir konuda söz verdi mi senet imzalatmaya gerek yoktur. O söz, senetten daha kıymetlidir. Geleneği çok iyi yaşatmıştır ama bugünün çağdaş, modern anlayışına da zihinsel olarak çok hazırlıklıdır, ona da katkıda bulunabilecek yenilikleri içinde taşır. İşte Erzurumlu olmak böyle bir şeydir" değerlendirmesinde bulundu.

Erzurum'da geleneği taşımak ve misafirperverliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Ala, ürünlerin ticarete dönüştürülmesinde ise birtakım eksiklerin olduğunu kaydetti.

Ala, "Üretilen ürünlerden bütün Erzurumlu daha çok istihdam yaratır bir ekonomik çıkarı elde edebilmelidir. Başka ülkelere ihracat yapabilmesi yönündeki çalışmaların devam etmesi lazım, yapacak çok işimiz var" diye konuştu.

Bakan Ala'ya, tespih ustası Metin Çelebi tarafından okul arkadaşı adına el yapımı firuze işlemeli Oltu taşından yapılan tespih hediye edildi. Ala, okul arkadaşına verilmesi için kendisi adına hediye göndereceğini söyledi.

Vatandaşlarla sohbet eden ve yöresel ürünler hakkında esnaftan bilgi alan Ala, kendisine sunulan yöresel ikramları da tattı.

Çok sayıda kişinin katıldığı "Erzurum Tanıtım Günleri" etkinliği, 14 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.

Bakan Ala "Erzurum Tanıtım Günleri"ne katıldı -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Ala 'Erzurum Tanıtım Günleri'ne katıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement