Bakan Ala, Singapur İçişleri Bakanı Hean ile Görüştü - Son Dakika
Politika

Bakan Ala, Singapur İçişleri Bakanı Hean ile Görüştü

Bakan Ala, Singapur İçişleri Bakanı Hean ile Görüştü

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır’da iki polis memurun öldürülmesine ilişkin, “Bana adli bir vaka olarak intikal ettirildi.

28.08.2014 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır'da iki polis memurun öldürülmesine ilişkin, "Bana adli bir vaka olarak intikal ettirildi. Yine de bu araştırılıyor. Suç aleti bulundu, soruşturma devam ediyor. Çok yakında failleri de yakalanır. Çok ciddi emareler ve tespitler var" dedi.

İçişleri Bakanı Ala, Singapur Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Teo Chee Hean ile makamında bir araya geldi. Kameralar karşısına geçen iki ülke İçişleri Bakanı açıklamada bulundu. Bakan Ala, Singapur ile 2002 yılında başlayan ekonomik gelişmeler sonucu ticaretin 1,2 milyar dolara çıktığını ifade ederek, "İki dost ülke Türkiye ve Singapur arasında büyük ivme kazanan ilişkilerin bu ziyaretler vesilesiyle daha da ileriye taşınacağı kuşkusuzdur. Türkiye ile Singapur arasında 2002 yılından bu yana ekonomik gelişmeler 200 milyon dolardan 1,2 milyar dolara çıkmıştır. Bölgesinde gelişmesiyle çok özel uygulamalarıyla Singapur büyük gelişmeler kaydetti. Güneydoğu Asya'da, bizim de o bölgeye açılmamız söz konusu olduğundan ciddi işbirliği yaptığımız bir ülkedir" dedi.

Singapur Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Teo Chee Hean ise, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı. İkili serbest ticaret anlaşmasının iki ülkeyi birbirine daha fazla yaklaştıracağını belirten Hean, şunları aktardı:

"Singapur Cumhurbaşkanı ve Başbakan, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına çıkışı konusunda tebriklerini gönderdiler. İki ülke arasındaki iyi ilişkiler Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Ocak ayında gerçekleştirdiği ziyaretle daha yakın bağların temelinin atılmasıyla iyice kuvvetlendi. Halihazırda görüşmekte olduğumuz serbest ticaret anlaşmamız var. Bu yılsonuna kadar neticelendirilecek. Bu anlaşma çerçevesiyle karşılıklı ticaret ve ulaşım bağları kuracağız. İki ülkenin yararına olacak. İki ülkeyi daha da yakınlaştıracaktır."

Daha sonra Ala, gündeme dair soruları cevapladı. Bir basın mensubunun Adana'da 13 polis memurunun gözaltına alındığını hatırlatması üzerine Bakan Ala, "Gözaltına alındılar. Tamamı gözaltında. Bunların soruşturma açılmıştı. 4 tanesi daha önceden idari tasarrufla açığa alınmıştı. Tamamı gözaltında ve soruşturma devam ediyor" dedi.

"Yeni kabine kurulacak, temasınız oldu mu? Kabinede yer alacak mısınız?" sorusu üzerine Bakan Ala, "Bunu Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan bilir. Bunu en iyi de siz bilirsiniz. Yeni kabinemizin milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

"Diyarbakır'da 2 polis memurunun öldürülmesi olayı var. Bu olaylar münferit olay mı yoksa terör olayı mı?" sorusu üzerine ise Ala, şunları söyledi:

"Bu konuya ilişkin başsağlığı diliyorum. Valilik bir açıklama yaptı. Bana adli bir vaka olarak intikal ettirildi. Yine de bu araştırılıyor. Suç aleti bulundu, soruşturma devam ediyor. Çok yakında failleri de yakalanır. Çok ciddi emareler ve tespitler var."

Çözüm süreci ile ilgili soruya ise Ala, "Bu Türkiye'deki çözüm sürecinin Türkiye'nin gelişmesine ne kadar katkıda bulunacağını biz biliyoruz. Türkiye'de bu provokasyonları yapanlar da biliyor. Bu sürecin baltalanmasına yönelik, bu derin ve kirli provokasyonu biz söylemiştik. Gelen haberler de teyit ediyor. Milletimiz artık fırsat vermeyecektir. Ülkelerle ekonomimizi nasıl geliştiririz, Türkiye'yi ileriye nasıl taşırız, bunun çabası içerisindeyiz" yanıtını verdi.

İki bakan, daha sonra basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Ala, Singapur İçişleri Bakanı Hean ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement