Bakan Albayrak: Enerji Piyasalarında Altyapı ve Yapısal Düzenlemede Önemli Adımlar Atılacak - Son Dakika
Güncel

Bakan Albayrak: Enerji Piyasalarında Altyapı ve Yapısal Düzenlemede Önemli Adımlar Atılacak

Bakan Albayrak: Enerji Piyasalarında Altyapı ve Yapısal Düzenlemede Önemli Adımlar Atılacak

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye enerji piyasalarının önümüzdeki dönemde ülke ekonomisine bağlı olarak gerekli altyapı ve yapısal düzenleme ihtiyacını karşılamak için önemli adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi.

01.12.2016 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye enerji piyasalarının önümüzdeki dönemde ülke ekonomisine bağlı olarak gerekli altyapı ve yapısal düzenleme ihtiyacını karşılamak için önemli adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi.

Enerjisa tarafından Rize'nin Gündoğdu Mahallesi'nde kurulan ve 275 kişinin istihdam edildiği Çağrı Merkezi'nin açılışı için düzenlenen törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Enerjisa CEO'su Kıvanç Zaimler ve davetliler katıldı. Törende konuşan Enejisa CEO'su Kıvanç Zaimler, 275 kişinin istihdam edildiği Çağrı Merkezi'nin 14 ilde 20 milyon nüfusun çağrılarına hizmet vereceğini söyledi.

MEMNUNİYET ÇITASINI ÜST NOKTAYA TAŞIYMAK İÇİN ÖNEMLİ KARARLAR ALDIK

Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da, baba ocağı Rize'de olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Adana'nın Aladağ İlçesi'ndeki yurt yangınında hayatını kaybeden 11 öğrenci ve 1 yurt görevlisine rahmet diledi. 2016 yılı Mayıs ayında enerji piyasalarında elektrik dağıtım sektörü içerisinde hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyet çıtasını bir üst noktaya taşımak için önemli kararlar aldıklarını hatırlatan Bakan Albayrak, "Bu önemli adımlardan biri Çağrı Merkezleri aracılığı ile vatandaşların, tüketicilerimizin hizmet kalitesine duydukları ihtiyacın karşılanması noktasında yüksek düzeyde bir standart düzey getirildi. Bunlardan biri de açılışını gerçekleştireceğimiz Çağrı Merkezi. Rize özelinde de ayrı bir anlam ifade ediyor. 275 şehir insanına önemli bir düzeyde istihdam oluşturuldu. Enerjisa ailesine bu güzel ortam ve iş imkanı için teşekkür ediyorum" dedi.

ÖNEMLİ ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye enerji piyasalarının önümüzdeki dönemde ülke ekonomisine bağlı olarak gerekli altyapı ve yapısal düzenleme ihtiyacını karşılamak için önemli adımlar atmaya devam edeceklerini ifade eden Bakan Albayrak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İletim hattı altyapısının iyileştirilmesinden, teknik düzeyde istihdam sayısının artırılmasına, şikayetlere müdahale sürelerinin Avrupa Birliği standartlarının bile ötesine, mükemmellik kalite ödülü standartlarına çekilmesine kadar bir çok anlamda adımlar atacağız. Bir ilk olacak. 2020'ye kadar ki 5 yıllık tarife döneminde tüm bu çerçeveyi gerçekleştireceğiz. Esiklikler yok mu? Var. Ama vatandaşlarımız müsterih olsun. Ben Bakan olarak her gün işin üstündeyim. Bugün düne denk olmayacak. Bugün dünden daha iyi, yarın bugünden iyi olacak. Hem vatandaşımız kalitenin artmasına dayalı olarak mutlu olacak ve kazanacak. Hem firmalarımız kurumsallaşma, altyapı iyileştirilmesi ve şirket marka değerlerinin yükselmesine dayalı olarak değerleri artacağı için uluslararası anlamda değer kazanacak, hem de biz devlet olarak sizlerden aldığımız yetkiyi size hizmet olarak döndürme noktasında görevimizi yerine getirerek kazanmış olacağız."

Konuşması sonrasında Rize'nin ekonomisine ve istihdamına katkı vermekten dolayı çok memnun olduğunu ifade eden Bakan Albayrak, beraberindekilerle birlikte kurdele keserek açılışını yaptığı Çağrı Merkezi'ni gezdikten sonra Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ı, ardından da Belediye Başkanı Reşat Kasap'ı ziyaret etti.

- Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Albayrak: Enerji Piyasalarında Altyapı ve Yapısal Düzenlemede Önemli Adımlar Atılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement