Bakan Arslan, Aa Editör Masası'na Konuk Oldu (1) - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Arslan, Aa Editör Masası'na Konuk Oldu (1)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yabancı ülkelerin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tutumlarını eleştirerek, "Türkiye'yle iş birliği yapmak yerine hainleri savunur duruma geldiler.

17.08.2016 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yabancı ülkelerin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tutumlarını eleştirerek, " Türkiye'yle iş birliği yapmak yerine hainleri savunur duruma geldiler. Halbuki şunu bilmeleri lazım, Türkiye, demokratik hukuk devleti. Hukuk içinde hainlerle ilgili adalet hangi kararı verecekse biz zaten onun arkasında duruyoruz." dedi.

Bakan Arslan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin Türk siyaseti açısından önemli sonuçlar ortaya çıkardığını ifade eden Arslan, "Böyle bir hainliğin insanımız tarafından hiçbir zaman beklenmediğini gördük. İnsanımızın parasıyla alınmış tankın, topun, uçağın, helikopterin insanımıza mermi sıkabileceğini hiçbirimiz öngörmüyorduk. Birilerinin maşalığını yapanların hainlik yapmada sınır tanımadığını bütün vatandaş gördü." diye konuştu.

Böyle bir girişim olduğunda siyasal partilerin ve bütün insanların beraber hareket edebileceklerini gördüklerini dile getiren Arslan, bunun çok önemli bir konu olduğunu söyledi.

Özellikle gençlerin apolitik yetiştiği, kendi değerlerini bilmediği yönündeki eleştirileri anımsatan Arslan, "Dünyaya da ispatladık ki gençlik apolitik yetişmiyor. Gençlik, göğüsünde, yüreğinde taşıdığı imanla gerçekten 'ya gazi ya şehit olurum' diyerek tanklardan, uçaklardan atılan mermilerin önüne yattı. Bu bizim açımızdan da dünyaya verilecek mesaj açısından da çok önemliydi." ifadesini kullandı.

Demokrasi nöbetlerinin 7 Ağustos'ta Yenikapı'da 5 milyon kişinin katıldığı bir finalle taçlandığını hatırlatan Arslan, "Orada bütün siyasi partilerin olması, her görüşten insanların başkomutanının, hükümetinin, başbakanının arkasında durması, daha da önemlisi kendi iradesinin temsilcilerinin arkasında durması bence çok önemliydi." değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, Batı'nın bu mücadeleyi atladığını vurgulayarak, "Batı bir şeyi unuttu. Özellikle geçmişte Türkiye Cumhuriyeti'nin bulunduğu coğrafyada onlar bir rol biçiyordu, idareciler de onların bilgisi dahilinde o role göre hareket ediyordu. Özellikle AK Parti dönemlerinde biz dünyaya şunu söyledik, 'Hayır, bu coğrafyada rolümü ben belirlerim, buna göre davranırım'. Bu rol nedir? Bu rol, ülkemizin, insanımızın menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapmak." şeklinde konuştu.

Darbe girişiminin ardından Batı'nın Türkiye ile iş birliği yapmak yerine hainleri savunur duruma geldiğine dikkati çeken Arslan, şunları kaydetti:

"Halbuki şunu bilmeleri lazım, Türkiye demokratik hukuk devleti. Hukuk içinde hainlerle ilgili adalet hangi kararı verecekse biz zaten onun arkasında duruyoruz. 15 Temmuz'da 240 şehit, 2 bin 195 gazi verdiğimiz halde biz 'demokratik hukuk devleti içinde onların cezası her ne ise adalet verir' dediğimiz halde onlar bu pencereden bakmadılar. Sanki onların hamiliğini yapar gibi onları savunur hale geldiler. Bütün bunları yapan Türkiye Cumhuriyeti'nin büyümesini, bu büyümeye paralel olarak sayın Cumhurbaşkanımızın dünyada söz sahibi lider haline gelmesini istemeyenler.

Türkiye Cumhuriyeti büyüdükçe, 2023, 2053, 2071 hedeflerini sağlam bir şekilde ortaya koyup, bu hedeflere doğru yürüdükçe güçlenecek, büyüyecek. Bu büyümeye paralel olarak da dünyada söz sahibi olacak. İşte bu dünyada söz sahibi olmayı görenler, dünyadaki ticaretin büyük pastasından pay aldığını görenler, bunu engellemek için her türlü yolu deniyorlar. Bu anlaşılabilir... Rekabet ediyorsunuz, rekabet ortamındasınız ancak birileri buna maşalık yaptı. En büyük maşalığı da FETÖ'nün başı ve onun yandaşları yaptı. Niye bunları savunur hale geldiler, niye bunları bu kadar kullanabilir hale geldiler, bunu anlamak mümkün değil. Ülkemiz insanının büyümesini, refahını niye istemiyorlar, anlaşılabilir değil. Ülkemiz insanına kurşun sıkanların, ülkemizin büyümesini engellemek isteyenlerin lideri, FETÖ liderinin bir an önce iade edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimiz ne yapılması gerekiyorsa yapıyor. Bu konuda mücadelemiz sonuna kadar devam edecek."

Darbe girişimi sonrası oluşan fotoğrafın iyi görülmesi gerektiğini belirten Arslan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve dostluğunun dikkate alınarak, bir an önce terör örgütü liderinin teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı 15 Temmuz'da önemli bir fonksiyonu yerine getirdi

Arslan, darbe girişiminin yaşandığı gece TÜRKSAT'ta iki şehit verildiğini anımsatarak, "Arkadaşlarımız, TÜRKSAT'ın ülkemizin bekası açısından ne kadar önemli olduğunun bilinciyle o gün şehit olmayı göze alarak görevlerini yerine getirdiler. O arkadaşlarımıza ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine de bu vesileyle tekrar sabır diliyoruz. TÜRKSAT'ta 4 de gazimiz vardı, onlara da geçmiş olsun diyoruz. Gazi arkadaşlarımız yaralı halde gelerek TÜRKSAT'ta mesailerine devam ettiler. 'Biz TÜRKSAT'ın öneminin bilincindeyiz, dolayısıyla görevimizin başında olmak istiyoruz.' dediler. Onlara müteşekkirim." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı dahil olmak üzere basın yayın kuruluşlarının 15 Temmuz'da çok önemli bir fonksiyonu yerine getirdiğini söyleyen Arslan, şunları kaydetti:

"Bilginin doğru ve sağlıklı olarak vatandaşa erişmesinin, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın 'Meydanlara inin, havalimanlarına inin' mesajlarının yerine doğru erişmesinin ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmamızın olmazsa olmazı basın yayın kuruluşları o akşam ve devamında çok güzel bir sınav verdiler, o anlamda da müteşekkiriz ama bunun da olmazsa olmazı TÜRKSAT idi. Yapılan yayınların uyduya gidebilmesi, uydu aracılığıyla insanların televizyonlarına inebilmesinin yolu TÜRKSAT'ın görevini sağlıklı yapması sayesinde. TÜRKSAT o akşam görevini layıkıyla yaptı. Bu konuda kendi arkadaşlarıma, güvenlik güçlerine ve sivil vatandaşlara hainlerin püskürtülmesine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Arslan, Aa Editör Masası'na Konuk Oldu (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop'ta IPARD III Hibe Destek Programı Bilgilendirme Semineri Düzenlendi
    17:39 Sinop'ta IPARD III Hibe Destek Programı Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen IPARD III Hibe Destek Programı bilgilendirme seminerinde, çiftçilere gelir sağlamak amacıyla desteklerin verildiği belirtildi. Kaymakam Enver Yılmaz, destek alabilmek için koşullara uygun olmanın ve projelerde hassasiyet göstermenin önemine vurgu yaptı. Seminerde ayrıca TKDK iletişim uzmanı Gülay Kural, çeşitli sektörlerde desteklenen konular hakkında bilgi verdi.

  • Yalova Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı
    17:33 Yalova Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı

    Yalova'da gerçekleştirilen Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yürüyüş, tören ve konuşmaların yapıldığı etkinlikte, Yalova'nın turizm potansiyeli ve eksiklikleri üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.

  • Gümüşhacıköy TSO Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'i ziyaret etti
    17:19 Gümüşhacıköy TSO Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'i ziyaret etti

    Gümüşhacıköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Koca, Demir'e yeni görevinde başarılar dileyerek, ilçenin gelişmesi ve kalkınması için iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. Demir ise ticaret odası ile iş birliğine her zaman açık olduklarını vurgulayarak, Hamamözü ilçesini kalkındırmak için birlikte çalışacaklarını ifade etti. Ziyaretin ardından Koca ve Demir, Hamamözü'nde bulunan bazı işletmelere ziyarette bulunarak, esnafla sohbet etti.

  • Türkiye'de İnsan Kaynakları Algısı Geliştirilmeli
    17:09 Türkiye'de İnsan Kaynakları Algısı Geliştirilmeli

    Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Türkiye'de insan kaynakları alanında toplumsal geçmişi, kültürel zenginliği ve insana bakış açısını yansıtacak insan kaynakları algısının geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Atay, Türkiye'de insan kaynakları personeli sayısının düşük olduğunu ve bu oranı artırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, işsizlik oranının düşmesinde erken dönem kariyer fırsatlarının etkili olduğunu vurguladı. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol ise işletmelerdeki eski prosedürlere tepki gösteren genç çalışanların önemine dikkat çekti.

  • Avukat Ali Kızılay: Bankaların otomatik ödeme talimatlarından kaynaklı kesintileri haksız şart oluşturuyor
    16:55 Avukat Ali Kızılay: Bankaların otomatik ödeme talimatlarından kaynaklı kesintileri haksız şart oluşturuyor

    Avukat Ali Kızılay, bankaların otomatik ödeme talimatlarından kaynaklı kesinti ve işletme işlemi yapabildiğini söyleyerek, müşterilerin geriye dönük 10 yıllık kesintiyi talep edebileceğini belirtti. Kızılay, bu durumun haksız şart oluşturduğunu ve tüketici hakem heyetlerine başvuru yaparak ücretleri talep etme imkanı olduğunu ifade etti.

  • Isparta'da Kaçak Avcılıkta Kullanılan 600 Metre Fanyalı Ağ Ele Geçirildi
    16:54 Isparta'da Kaçak Avcılıkta Kullanılan 600 Metre Fanyalı Ağ Ele Geçirildi

    Isparta'nın Eğirdir ilçesinde yapılan su ürünleri denetiminde, kaçak avcılıkta kullanılan 600 metre fanyalı ağ ele geçirildi. Eğirdir Gölü'nde gerçekleştirilen denetimde, ağ içerisinden çıkan canlı su ürünleri göle bırakıldı. Ekipler, kaçak avcılıkla mücadeleye devam edecek.

  • Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 1,5 ay sonra toplandı! Masada üç önemli konu başlığı var
    16:50 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 1,5 ay sonra toplandı! Masada üç önemli konu başlığı var

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık bir buçuk aylık aranın ardından yoğun gündemle toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Orta Doğu'da yükselen tansiyon, enflasyon ve fahiş fiyatlar ele alınacak.


Advertisement