Bakan Arslan: ABD ve İngiltere'nin Kararını Icao'ya Taşıyacağız (3) - Son Dakika
Güncel

Bakan Arslan: ABD ve İngiltere'nin Kararını Icao'ya Taşıyacağız (3)

TOKAT'TA TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDIUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas programlarının ardından havayolu ile Tokat'a geldi.

23.03.2017 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOKAT'TA TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas programlarının ardından havayolu ile Tokat'a geldi. Havalimanında Bakan İsmet Yılmaz ile Ahmet Arslan, Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Coşkun Çakır, Yusuf Beyazıt, CHP Milletvekili Kadim Durmaz, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile il protokolü tarafından karşılandı. Bakan İsmet Yılmaz karşılamada kendisine hediye edilen çiçeği, CHP Milletvekili Kadim Durmaz'a verdi. Ardından heyet, Tokat Belediyesi tarafından Yeşilırmak üzerinde yapımı başlanan 'Kanal Tokat' projesinin temel atma törenine katıldı.

"EVET DERSENİZ CUMHURİYET İLANI KADAR HİZMET ETMİŞ OLACAKSINIZ"

Burada selamla konuşması yapan Bakan Ahmet Arslan, daha sonra sözü Bakan İsmet Yılmaz'a verdi. Tokat'ta bulunmak dolayı mutlu olduğunu söyleyen Bakan İsmet Yılmaz, AK Parti hükümeti döneminde çok önemli çalışma yapıldığını söyledi. 16 Nisan'da gerçekleşecek olan referandumun Türkiye açısından çok önemli olduğunu kaydeden Bakan İsmet Yılmaz, "İnanki bu 16 Nisan'da millet hükümeti kurma, cumhuriyetin ilanı kadar önemlidir. 1950'deki çok partili demokrasiye geçiş kadar önemlidir. Niçin önemlidir. Artık bundan sonra hükümet kavgaları olmayacak. Niçin? Hükümeti sandıktan sen kuruyorsun. Oyununu verdiğin gün ertesi gün hükümetin başında kim var sen biliyorsun. Dolayısıyla buna millet hükümeti diyoruz. Bir başka husus diyoruz ki, 16 Nisan da bu sisteme mutlaka evet derseniz Cumhuriyetin ilanı kadar bu ülkeye hizmet etmiş olacaksınız. Niçin, önümüzdeki dönem Türkiye'ye uzlaşma, barış, kardeşlik gelecek. Peki niçin uzlaşma gelecek diye soracaksınız. Şu anda hiç bir partinin yüzde 50 oyu var mı, yok. O halde önümüzdeki dönemde hükümet kurmak için yüzde 50 oy alabilmek lazım. O halde her parti bir başkasının oyunu alabilmek için 80 milyonu kucaklaması lazım. Başka partilerle kardeş olması lazım. Kutuplaşmaları azaltması, ötekileştirmemesi lazım. O zaman sorarım bunun ne zararı var. Daha çok uzlaşma olsun. Uzlaşma olmadan bunu kazanabilmek mümkün değil. AK Parti dahi kazanamaz. Yüzde 49 oyu yüzde 51'e çıkaramaz. Bakın anayasa değişikliğini dahi MHP ile uzlaşarak önünüze getirdik. Uzlaşmanın neresi yanlış. Bu millete barış lazım doğru mu? Huzur lazım doğru mu, kardeşçe yaşamamız lazım doğru mu? E doğru diyorsanız o halde bilin ki bu sistemin kalıcı olması için uzlaşmanın kurumsal hale gelebilmesi için sandıkta evet dememiz lazım" dedi. Yapılan konuşmanın ardından projenin temeli atıldı. Bakan İsmet Yılmaz program sonrası, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye'nin AB Büyükelçisi'ni çağırması ile ilgili olarak kendisine yöneltilen soruya, "Arkadaşlar biz eser siyaseti yapıyoruz, ya temel atıyoruz ya hizmet açıyoruz" diye cevap verdi. 2 bakan daha sonra yeni Tokat- Niksar Karayolunun tamamlanan 12 kilometrelik bölümünün açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Arslan: ABD ve İngiltere'nin Kararını Icao'ya Taşıyacağız (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement