Bakan Arslan ve Kılıç, Tekkeköy Viyadük Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Arslan ve Kılıç, Tekkeköy Viyadük Temel Atma Törenine Katıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Türkiye'nin büyümesini istemeyen çok rakip, çok dış güç çıktı.

25.11.2016 23:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, " Türkiye'nin büyümesini istemeyen çok rakip, çok dış güç çıktı. Olabilir, çıkabilirler ancak en kötüsü içimizdeki hainlerin onlara maşalık etmesiydi. İçimizdeki hainlerin Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşüne, Cumhurbaşkanımızın bu kutlu yürüyüşüne engel olmak isteyenlere alet olmasıydı." dedi.

Bakan Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun- Ordu Karayolu Tekkeköy viyadük temel atma törenine katıldı.

Arslan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 14 yıldır emin adımlarla güçlü olarak büyümesini sürdürdüğünü belirterek, "Biz, Samsun'un değerini bilirken, ülkemizin değerini biliyoruz. Ülkemizin değerini sizlerin sayesinde çok güçlü şekilde atıyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin 14 yıldır milletin desteğiyle 2023'e, 2053'e, 2071'e yürüdüğünü söyleyen Arslan, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu yürüyüşle Türkiye büyüdükçe, Türkiye güçlendikçe, dünyada söz sahibi oldukça ve sözü geçerli hale geldikçe ne yazık ki düşmanlarımız, rakiplerimiz de bizim büyümemizi, yol almamızı istemiyor. Niye istemiyorlar? Çünkü Recep Tayyip Erdoğan ve onun arkadaşları dünyadaki mazlumların ve mağdurların umudu olmaya devam ediyor. Bir şey daha oluyor, dünyadaki mazlumlara ve mağdurlara şu mesaj veriliyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi, 'İri olursanız, diri olursanız, sözünüz, sözünüzün geçerliliği dünya çapında daha bir anlamlı hale geliyor.' Belki de bugüne kadar 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen çok kişi çıkmıştır ama sayın Cumhurbaşkanımızın söylemesi ile birlikte bu söz bir anlam buldu. İşte o lider dünyaya kafa tuttukça sizler ve dünyadaki mağdurlar, mazlumlar o lideri destekledikçe ne yazık ki Türkiye'nin büyümesini istemeyen çok rakip, çok dış güç çıktı. Olabilir, çıkabilirler ancak en kötüsü içimizdeki hainlerin onlara maşalık etmesiydi. İçimizdeki hainlerin Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşüne, Cumhurbaşkanımızın bu kutlu yürüyüşüne engel olmak isteyenlere alet olmasıydı."

Türkiye'nin başlattığı büyük projeleri bir bir bitirdiğini anlatan Arslan, şöyle dedi:

"Dış güçler bizim içimizdeki hainleri kışkırtarak onları maşa olarak kullanarak, bizim bu büyük projelere karşı çıkmaya başladılar. Sadece 15 Temmuz'da değil 17-25 Aralık'ta. Gezi olaylarını düşünün, neyi istemiyorlardı? İstanbul'da üçüncü köprüyü istemiyorlardı. İstanbul'da üçüncü hava limanını istemiyorlardı. İstanbul- İzmir arası otoyolu ve Osman Gazi Köprüsü'nü istemiyorlardı. Düşünebiliyor musunuz? Ülkemiz insanının, ülkemizin büyümesi için çok önemli olan bu büyük projeleri istememesi akıl alır gibi değil. Ama ben sebebini söyleyeyim, Türkiye'nin Avrupa ile Asya arasındaki köprü konumunu, hakkını vermek adına büyük projeler yapması, ekonomi ve ticaretin büyümesi ve bu anlamda Türkiye'nin büyümesi dış güçlerin işine gelmiyordu. İşte bu dış güçler bizim içimizdeki hainleri kışkırtarak, onları maşa olarak kullanarak bizim bu büyük projelerimize karşı çıkmaya başladılar. Onlar istedikleri kadar çıksın. Biz büyük projeleri bir bir bitiriyoruz ve bitirmeye devam edeceğiz. 30 Haziran'da Orhan Gazi Köprüsü, 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 25 gün sonra 20 Aralık'ta da Avrasya Tüneli'ni açacağız. Türkiye 2023'e emin adımlarla yürüyor. Her kim, her ne kadar istemezse istemesin. Yeter ki siz bugüne kadar olduğu gibi Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekip arkadaşlarının arkasında sağlam durun."

-Akif Çağatay Kılıç

AK Parti hükümeti olarak görevlerinin başında olduklarını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Türkiye'nin geleceği için gece gündüz demeden çalıştıklarını ve bundan sonra da bunu sürdürmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Kimse ile işlerinin olmadığını vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

"Biz görevimizin başındayız ve görevimizi yapıyoruz. Başbakanımızın bir sözü var, 'Laf üstüne laf koymaya değil, taş üstüne taş, iş üstüne iş koymaya geldik.' diye. Biz, işimize bakarız, eserlerimiz konuşur. Biz ancak vatanımıza, milletimize hizmet etme yolunda burada varız. 15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ihanet edenlerin, o hain terör şebekesi FETÖ terör şebekesine, PKK'sına, DEAŞ'ına, El Nusra'sına ve hepsine karşı mücadele halindeyiz. Bu mücadeleden de geri durmayacağız. Canımızı ortaya koyduk. Cumhurbaşkanımızın, Baş komutanımızın ortaya koymuş olduğu o hedeflerden geri durmadan yürüyeceğiz, koşacağız. Bizi bugün anlamayanlar ve eleştirenler yarın anlayacaklar."

Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bakan Arslan ve Kılıç, Tekkeköy Viyadük Temel Atma Törenine Katıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Arslan ve Kılıç, Tekkeköy Viyadük Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement