Bakan Arslan: Zor Bir Bölgede Yaşıyoruz (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Arslan: Zor Bir Bölgede Yaşıyoruz (2)

Bakan Arslan: Zor Bir Bölgede Yaşıyoruz (2)

DİGOR-TUZLUCA BÖLÜNMÜŞ YOLUN TEMELİ ATILDIUlaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars-Digor-Tuzluca Bölünmüş yolun temelini attı.

13.10.2016 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARS-DİGOR-TUZLUCA BÖLÜNMÜŞ YOLUN TEMELİ ATILDI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars-Digor- Tuzluca Bölünmüş yolun temelini attı. Digor yolu üzerinde gerçekleştirilen temel atma törenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Eski Milletvekili Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve Karslılar katıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan burada yaptığı konuşmada, "Cazibe merkezi kağıt üzerinde kalmayacak. Bunun için arkadaşlarla kafa yoruyoruz, bakanlıkta ve burada toplantılar yaptık. Toplantılarda aldığımız bütün fikirleri değerlendirip çok daha sağlam çok daha ayakları yere basan ve bu illeri ayağa kaldıracak projeler ortaya koyup bunun gereğini yapacağız. 10 sene sonra birileri bugünkü Kars'ı kıyasladığında evet Gazi Kars, Marka Kent Kars, Tarihi Kent Kars, tarihi değerleriyle aynı Kars ama kalkınmışlığıyla gerçekten tanınmamış derecede değişecek bir Kars olacak inşallah. Biz dedik ki 'Karadeniz'i Ardahan, Kars; Iğdır, Ağrı üzerinden Van'a, Suriye'ye, Irak'a bağlayacağız'. Nasıl yapacağız? 'Bölünmüş yollarla yapacağız' dedik. Ana koridorlarla bağlayacağız. Bunun sözünü verdikten sonra da önce fizibilite, sonra uygulama projesi sonra yatırım programına alınmasını gerçekleştirdik. Geçen sene ihale süreçleri başladı sonra da bu sene işe başlandı" dedi.

Konuşmaların ardından Müftü Mehmet Genç'in dua etmesiyle temel atma törenine geçildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Arslan: Zor Bir Bölgede Yaşıyoruz (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement