Bakan Arslan: Zor Bir Bölgede Yaşıyoruz - Son Dakika
Güncel

Bakan Arslan: Zor Bir Bölgede Yaşıyoruz

Bakan Arslan: Zor Bir Bölgede Yaşıyoruz

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bölge valileri toplantısı ve bazı açılışlar için geldiği Kars'a göçün önlemesi ve ülkemizde yaşanan terör olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

13.10.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bölge valileri toplantısı ve bazı açılışlar için geldiği Kars'a göçün önlemesi ve ülkemizde yaşanan terör olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte bugün uçakla Kars'a gelen Bakan Ahmet Arslan'ı hava limanında Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sami Özcan, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, daire amirleri, partililer ve çok sayıda kişi karşıladı. Kars Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Arslan burada 'Cazibe Merkezleri' ve bununla ilgili yapılacak valiler toplantısına değindi. Bakan Arslan, cazibe merkezleriyle ilgili bundan önce de Ankara'da muhtelif toplantılar yaptıklarını bugün de Kars'ta Ekonomi Bakan yardımcısı ve ekibiyle birlikte Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerinin valileri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve ticaret odaları ile Serhat Kalkınma Ajansı'yla birlikte bu konunun yerelde tartışılması için bir masa etrafında toplanacaklarını söyledi. Bu konunun doğru ve sağlıklı anlatılmasının özellikle de yatırımcıya sağlıklı anlatılmasının önemli olduğunu ifade eden Bakan Arslan, ancak bu şekilde başarının elde edilebileceğini söyledi. Bakan Arslan, şöyle dedi:

"Çünkü gerçekten hedefleri yüksek, ayakları yere sağlam basan ve uygulamada gerek istihdam gerek yatırım gerekse de illerin ekonomilerinin kalkınması adına çok başarılı sonuçlar alabileceğimiz bir proje. Bu projenin başarısı, bizim bu projeye önce inanmamız, doğru anlamamız ve doğru anlatmamızla mümkündür. Dolayısıyla, yerel paydaşlar olarak bize düşen gerek başka yerlerdeki yatırımcının ayağına giderek anlatmak gerek buraya gelen yatırımcıya yerelde destek vermek bence bu projenin başarısının olmazsa olmazıdır. Dolayısıyla bugün burada bunu yerel paydaşlarımızla masaya yatıracağız. Bu konuda inşallah daha doğru anlaşılabilmesi ve kamuoyuna daha doğru anlatılması adına bu toplantı önemli." Bu projenin uygulanmasıyla birlikte illerin kaderinin değişeceğini de vurgulayan Bakan Arslan, özellikle bölgesel kalkınmışlık farkının ortadan kaldırılması adına bu uygulamanın çok önemli olduğunu vurgulamak istediğini söyledi. Bakan Arslan, şöyle dedi:

"Bölge ekonomilerinin canlanması hem istihdam oluşturulması ve daha önemlisi, nüfus artış oranımız diğer illere göre artmış olmasına rağmen nüfusumuz düşüyor. Bunun anlamı demek ki nüfus artış oranının özerinde bir göç var. Dolayısıyla bu göçü de tersine çevirmemiz bence bu projeyle bu bölgeler açısından mümkün olabilir hale gelecek. O yüzden tekrar tekrar söylüyoruz ki hükümetimizin tabi ki Kars merkezli. Iğdır, Ağrı ve Ardahan başta olmak üzere 23 ile yönelik yaptığı bu eylem planı çok başarılı sonuçlar ve hayırlı sonuçlar doğuracak." Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, daha sonra beraberindekilerle birlikte Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'yı makamında ziyaret ederek Kars'ta yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Arslan, burada da Belediyenin hizmetleri ve Kars çayı ile ilgili projeler hakkında görüşlerini dile getirdikten sonra terör olaylarına değindi. Bakan Arslan, "Dolayısıyla bugün ne yazık ki içinden geçtiğimiz süreçten kaynaklı her gün bir şehit haberi duyuyoruz. Az önce de Beytüşşebap'ta bir mayın patlaması sonucu bir şehidimiz var. Şahidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. 5 tane de yaralımız var onlara da şifa diliyorum. Hem onların ailesine hem ülkemize ve ülkemiz insanlarına buradan başsağlığı diliyorum" dedi. Bakan Arslan, Türkiye'nin zor bir bölgede bulunduğunu ülkein etrafının bir ateş çemberinden farksız olduğunu belirtirken şöyle devam etti:

"Geçen gün bir ortamda konuşuldu denildi ki; 'Efendim, Irak'ın bütünlüğü, Suriye'nin bütünlüğü çok önemlidir aman biz oralarda olmayalım.' Benim de cevabım şu oldu; komşularımız dahil bütün ülkelerin ülke bütünlüğü bizim için çok önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da sayın başbakanımızın da üzerine basa basa söylediği buydu. Ancak, komşuda yangın varsa ve o yangın size doğru geliyorsa bizim bunu deme lüksümüz yok, 'başkalarının yaptığı gibi biz de o yangına biraz benzin dökelim iyice yansın bitsin'. İyice yansınla bitmiyor. İyice yanıyor ve size sıçrıyor. O zaman yangının bize sıçramaması adına eğer oraya bir su taşımak, su dökmek, yangını söndürmek gerekiyorsa, bizim geleneğimi de bunu gerektiriyor, bizim komşularımızdaki yangını söndürme adına, oradaki insanların huzuru adına ve o yangının da dönüp bize sıçramaması adına harekat gerekiyorsa harekat, destek gerekiyorsa destek. Bunu vereceğiz nitekim veriyoruz. Bizim istediğimiz oralarda huzur olsun. Oralarda huzur olsun ki bizim coğrafyamız huzur bulsun. ve ne yazık ki işte oralar huzur bulmayınca terör ülkemizin her yerinde insanlarımızın canına kastediyor, katlediyor, her gün bir şehit haberi duyuyoruz. Dolayısıyla biz ülkemizin bekası adına, bu terör olaylarını bitirmek adına her nerede ne yapmamız gerekiyorsa herkes bilsin ki bu konuda en ufak bir taviz vermeden, en ufak bir geri adım atmadan bunun gereğini yapacağız, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. 79 milyonun birliği, 780 bin kilometrekaredeki insanımızın huzuru bunuz gerektiriyor ve bunun gereğini de yerine getireceğiz. Buradan bir kere daha özellikle seslenmek istiyorum." Bakan Arslan, daha sonra Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı il yöneticileriyle toplantı yapmak için Valilik makamına geçti. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Arslan: Zor Bir Bölgede Yaşıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında yapılan fidan dağıtımının, bitkisel üretimi artırmayı hedeflediğini belirtti. Proje kapsamında düşük gelirli, küçük ölçekli, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları yapan üreticilerin öncelikli olarak faydalandığı ifade edildi.

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat depreminin Yozgat'ın Yelten Köyü'nde neden olduğu hasar, depremin boyutunu gözler önüne serdi. Yozgat'a bağlı Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde hasar meydana geldi. Yaralanma ve ölüm olmazken, 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement