Bakan Avcı: 1 Kasım'da Millet Kendi Hükümetini Kendisi Kuracak - Son Dakika
Güncel

Bakan Avcı: 1 Kasım'da Millet Kendi Hükümetini Kendisi Kuracak

Bakan Avcı: 1 Kasım\'da Millet Kendi Hükümetini Kendisi Kuracak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "1 Kasım'da millet kendi hükümetini kendisi kuracak.

27.09.2015 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "1 Kasım'da millet kendi hükümetini kendisi kuracak.  O zaman şöyle olursa vermem böyle olursa gitmemem, ona da vermem buna da gitmem, onu da yapmam, onu da yaptırmam diyenler sandıkta gereken cevabı alacaklardır" dedi.

Bakan Avcı AK Parti Eskişehir İl teşkilatı tarafından Devlet Demiryolları Düğün salonu bahçesinde düzenlenen bayramlaşma ve milletvekili aday tanıtım toplantısına katıldı. Aynı zamanda AK Parti Eskişehir 1'inci sıra milletvekili adayı olan Nabi Avcı, partililerle tek tek tokalaştı. Avcı şehitlerin kanlarının yerde kalmadığını söyleyerek, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmıyor ve kalmayacak. Son iki aydır yapılan harekatlarda terör örgütüne 30 yıldan beri görmediği şiddette gereken cevap veriliyor. Sayın başbakanımızın da dün söylediği gibi bu nifak odaklarının belini kırılmıştır burada kalmayacaktır arkası da gelecektir. 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını bir fırsat gibi görenler, Türkiye'de bir yönetim boşluğu oluştuğuna kapılanlar yanıldıkların gördüler. Memleket sahipsiz değildir dün de değildi yarın da olmayacak" diye konuştu.

1 KASIM'DA TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN İÇİN OY VERECEKLER

Önümüzdeki 1 Kasım'da sandığa gidecek olan vatandaşların oylarıyla yeni bir hükümetin kurulacağını belirten bakan Nabi Avcı, şöyle devam etti:

"1 Kasım'da kullanılacak olan oylar şu ismin bu ismin milletvekili olması için kullanılmayacak. 1 Kasım'da sandığa gidecek olan bir bir vatandaşımız şu kararı verecek. Türkiye istikrarlı, dirayetli ve kararlı hükümete sahip olsun veya olmasın. Onun için oyumuzu kullanırken biz aynı zamanda orada o kabinde o oy sandığında bir hükümet kuracağız. Bu sefer hükümeti Milet kuracak. Millet sandıkta istikrarlı ve Türkiye'nin geleceğini teminat altına alacak dirayetli bir hükümeti kendisi kuracak. İnşallah 1 Kasım'da millet kendi hükümetini kendisi kuracak.  O zaman şöyle olursa vermem böyle olursa gitmemem, ona da vermem buna da gitmem, onu da yapmam, onu da yaptırmam diyenler sandıkta gereken cevabı alacaklardır. Lütfen burada olmayan komşularınıza siz de bunu tane tane anlatın. 1 Kasım da şu parti için bu parti için oy vermeyeceğiz. Şu milletvekili bu milletvekili için oy vermeyeceğiz. 1 Kasım'da Türkiye'nin geleceği için bir hükümet kurmak için oy verecekler. Bu bilinçle bu şuurla oy kullandıkları takdirde Türkiye'nin önü inşallah açıktır. "

7 HAZİRAN'IN MUHASEBESİNİ EN ÇOK BİZ YAPTIK

7 Haziran seçimlerinden sonra herkes kendine göre bir sonuç çıkardığını anlatan Nabi Avcı, AK Parti olarak kendilerinin de seçim sonuçlarını il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle değerlendirdiklerini belirten Avcı, şunları kaydetti:

"Hükümet olarak ne yaptık, ne yapmadık, neyi yanlış yaptık, neyi doğru yaptık, neyi eksik yaptık, neyi fazla yaptık. Bütün bunların muhasebesini gayet tabi biz de yaptık. ve galiba en çok biz yaptık. Hem istişare organlarımızla yaptık hem  de çok geniş katımlı anketlerle milletimize yeni dönem için beklentilerini, taleplerini  belirlemek için sorular sorduk ve aldığımız cevapları, bize getirilen önerileri, değerlendirmeleri, eleştirileri de değerlendirdik. Bu değerlendirmelerimizin nasıl yansıdığını inşallah 4 Ekim'de Ankara'da yapacağımız seçim beyannamesi toplantısında açıklamış olacağız. 4 Ekim'de seçim beyannamemiz açıklanacak sonra da bugüne kadar yaptıklarımıza ilave olarak neler yapılacağı, şimdiye kadar yapılanmayanları bu dönemde telafi edileceği, özelikle dar gelirli vatandaşlarımızın, emeklilerimizin durumlarına ilişkin olarak ne tür düzenlemeler yapılacağı da 4 Ekim'deki beyannamemizde halkımızla paylaşacağız."

EN ÇOK ÖĞRETMEN ATAYAN BAKAN

Yarın okulların açılacağını belirten Bakan Avcı, "Milli Eğitim Bakanı olarak şunu da söylemem lazım. Yarın okullar açılıyor. Bu yıl 37 bin yeni öğretmen arkadaşımızı göreve başlattık. Onlara da yeni mesleklerinde yeni çalışmalarında başarılar diliyorum, sağlık diliyorum, esenlikler diliyorum. Bu atamalarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti eğitim tarihinin en çok öğretmen atayan bakanı olmuş olduk. Son 10 yılda 500 bin küsur öğretmenimizi göreve başlattık. Yani şu anda görev yapan her iki öğretmenden biri bizim dönemimizde atandı" dedi.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Avcı: 1 Kasım'da Millet Kendi Hükümetini Kendisi Kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement