Bakan Avcı'dan, Nevşehir Yeraltı Şehri Kazılarına Destek - Son Dakika
Güncel

Bakan Avcı'dan, Nevşehir Yeraltı Şehri Kazılarına Destek

Bakan Avcı\'dan, Nevşehir Yeraltı Şehri Kazılarına Destek

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Nevşehir Kalesi ve civarında ortaya çıkarılan dünyanın en büyük yeraltı şehriyle ilgili çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Hasan Ünver'den bilgi aldı.

16.08.2016 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Nevşehir Kalesi ve civarında ortaya çıkarılan dünyanın en büyük yeraltı şehriyle ilgili çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Hasan Ünver'den bilgi aldı. Bakan Avcı, "Yeraltı şehrinin turizme kazandırılması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Bakan Avcı, Hacı Bektaş Veli Anma törenlerine katılmak üzere geldiği Nevşehir'de Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret etti. Avcı, Başkan Ünver'den, Nevşehir Kalesi ve civarında ortaya çıkarılan yeraltı şehrindeki çalışmalar hakkında brifing aldı. Başkan Ünver, "Yeraltı şehrini ortaya çıkarma çalışmalarımız ilk başladığında, kimse burada bir yeraltı şehri olduğuna inanmadı. Önce biz etrafımızdakileri ikna etmeye çalıştık. Ancak çalışmalar ilerledikçe görüldü ki burada dünyanın en büyük yeraltı şehri ortaya çıktı. 40 bin metrekarelik bir alandan bahsediyoruz ve biz henüz 6 bin metrekarelik alanda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yeraltı şehrinde yollar, tüneller, bezirhaneler, evler, ibadethaneler var. Çok büyük ve çok öremli bir tarihi eser ortaya çıkmış durumda. Burada iğneyle kuyu kazar gibi çalışıyoruz. Buranın tarihinin 12'nci yüzyıl olarak görünüyor. Ancak 5'inci ve 6'ncı yüzyıl eserleri de çıkıyor. Geç Roma ve erken Bizans oöremine denk geliyor. Burada çok sayıda pipo da bulduk" dedi.

Bakan Avcı da yapılan çalışmaların tarihi eserlerin ortaya çıkarılması adına çok önemli olduğunu ifade ederek, "Biz de bakanlık olarak bu yeraltı şehrinin turizme kazandırılması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

- Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Avcı'dan, Nevşehir Yeraltı Şehri Kazılarına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement