Bakan Avcı'dan Unesco Talimatı - Son Dakika
Yerel

Bakan Avcı'dan Unesco Talimatı

Bakan Avcı\'dan Unesco Talimatı

Bitlis’in Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban’ın, Ahlat’ın UNESCO’nun geçici listesinden asıl listeye alınması yönündeki taleplerinin olumlu karşılandığını söyledi.

23.08.2016 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'ın, Ahlat'ın UNESCO'nun geçici listesinden asıl listeye alınması yönündeki taleplerinin olumlu karşılandığını söyledi.

Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ankara'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ile birlikte Kültür Bakanı Nabi Avcı ile bir araya geldi. Kültür Bakanı Avcı'ya Ahlat'ın önemi anlatılırken, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Ahlat Eski Yerleşimi ve Selçuklu Mezar Taşları'nın geçici listeden alınarak asıl listeye geçmesi yönünde talepleri iletildi. Kültür Bakanı Avcı'nın ise bizzat talimat vererek gerekli çalışmaları başlattığı belirtildi.

Konu hakkında bir değerlendirme yapan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban; "Kültür Bakanımız Sayın Nabi Avcı Beyefendi ile Genel Başkan Yardımcımız Bayın Vedat Demiröz ile birlikte bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmelerimizde, Ahlat'ın kültürel mirasının ihyası, kazı çalışmaları, imar çalışmaları, çevre düzeni ve yatırımlar detaylıca görüşüldü. Karşılıklı bilgi akışı sağlandı. Özellikle Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Ahlat Eski Yerleşimi ve Selçuklu Mezar Taşları'nın geçici listede bulunduğunu Sayın Bakanımıza hatırlattıktan sonra UNESCO'nun asıl listesine alınması yönündeki taleplerimize olumlu bakıldı. UNESCO'da geçici listeden gerçek listeye geçiş hazırlığı talimatı Sayın Bakanımız tarafından bizzat verildi. UNESCO'nun geçici listesinde bulunan Ahlat Eski Yerleşimi ve Selçuklu Mezar Taşları'nın asıl listeye alınması için hassasiyet gösteren Kültür Bakanımız Sayın Nabi Avcı Beyefendi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Vedat Demiröz'e özellikle teşekkür ediyorum. Ahlat'taki kültürel varlıkların, özellikle Selçuklu abidelerinin, insanlığın ortak mirası kategorisinde değerlendirilmesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üzerine düşeni en sağlıklı şekilde ortaya koyduğunu belirtmek istiyorum. Bir kültür ve turizm kenti olan Ahlat'ın asıl listeye alınmasının ilçemiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olacağı inancındayım" dedi.

Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Kültür Bakanı Nabi Avcı'ya ziyaretin anısına ilçenin önemli el sanatlarından olan Ahlat bastonu takdim ettiğini, ayrıca Bakan Avcı'yı Ahlat'a davet ettiklerini ve Bakan Avcı'nın ilerleyen günlerde ilçeyi ziyaret edeceğini de sözlerine ekledi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Avcı'dan Unesco Talimatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement