Bakan Avcı Eskişehir'de - Son Dakika
Politika

Bakan Avcı Eskişehir'de

Bakan Avcı Eskişehir\'de

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’de Türk Dünyası Vakfı’nın Logo Yarışması ödül törenine katıldı.

05.09.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de Türk Dünyası Vakfı'nın Logo Yarışması ödül törenine katıldı.

Çeşitli programlara katılmak üzere Eskişehir'e gelen Bakan Avcı, Türk Dünyası Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen Logo Yarışması'nın ödül törenine katıldı. Türk Dünyası Vakfı'nın logosu için koordine edilen yarışmanın birincisi Gökhan Koç oldu. Koç'un çizimi, lale ve aynı zamanda ters şekildeki iki su damlasından oluşuyor. Programda yaptığı konuşmaya yeni logonun hayırlı olmasını dileyerek başlayan Bakan Avcı, Gökhan Koç'u tebrik etti. Avcı, "Biz bu tür sanat içerikli yarışmalarda Milli Eğitim Bakanlığı olarak sıralama yapmayı doğru bulmuyoruz. Seçici kurul olarak ilke kararı almıştık. Demiştik ki bir tane logo seçeceğiz, ancak ikinci, üçüncü, dördüncü gelenler demeyeceğiz, bu arada mutlaka bir şekilde takdir edilmesi gereken, seçilen logo kadar sanatsal değer taşıdığına inandığımız ve pekala bir başka jüri tarafından seçilebilecek nitelikte olan üçünü de mansiyon olarak değerlendirelim. Bunu uyguladık. Güzel bir uygulama oldu. Ben hem ilk seçilen logoyu, dolayısıyla Gökhan Koç'u tebrik ediyorum. Hem de mansiyona değer bulunan diğer sanatçılarımızın yaptıkları çalışmaları tebrik ediyorum. 323 katılımcıya teşekkür ediyorum. Her birinin emeğine saygımız var. Biz de seçici kurul olarak çok zorlandık. Hayırlı olmasını diliyorum. Hem lale yaprağı hem su damlası gibi görünüyor. Bir taraftan baktığınızda iki su damlası, rahmettir Anadolu'da, Eskişehir'imizde pek kolay kolay yağmur yağıyor denmez, rahmet yağıyor denir. Lale de kültürümüzün temel motiflerinden bir tanesidir. Bu pek çok çağrışımı barındıran logonun, vakfımızın bundan sonraki çalışmalarında hayırlı hizmetlere vesile olacağını düşünüyorum" dedi.

"ESKİŞEHİR'E ÇOK KALICI ESER KAZANDIRILDI, DAHA DA KAZANDIRILACAK"

Türk Dünyası Ajansı ve Türk Dünyası Vakfı sürecini anlatan Bakan Avcı, şöyle devam etti:

"Eskişehir'in Türk Dünyası başkenti olma süreci, 28 Mayıs 2011 tarihinde Odunpazarı Meydanı'nda o zamanki sıfatıyla Başbakanımızın yani Cumhurbaşkanımızın bir vaadi olarak başladı. O konuşmasında sayın Başbakan dedi ki; 'Eskişehir'i 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti yapacağız'. Bunun üzerine 2011 seçimlerinden sonra biz Meclis'e seçildikten sonra kanun teklifi verdik. Kanunla Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı kuruldu. Bu ajans, çalışmalarına başladı, Koordinasyon Kurulu vardı. Koordinasyon Kurulu bir Başbakan Yardımcısı'nın başkanlığında 6 bakandan oluşuyordu. Maliye Bakanı, İçişleri Bakanı, Dışişleri Bakanı, Kültür Bakanı gibi bir Koordinasyon Kurulu vardı. Daha sonra yasa ile Vakıf Yönetim Kurulu oluşturuldu. Bu yasayı oluştururken biz bunun Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkentliği sürecinin bir parti süreci olarak işlememesi için tüm Eskişehir'deki aktörlerin içinde bulunacağı bir süreç olarak işletilmesi gerektiğini düşündüğümüz için tüm Eskişehir'i temsil edebilecek bir Yönetim Kurulu oluşturduk. Bu Yönetim Kurulu'nu da olabildiğinde siyasetin dışında olsun diye biz milletvekilleri olarak girmedik. Bu Yönetim Kurulu'nu vali başkanlığında oluşturduk. Bu yönetim kurulunun daha ilk toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Yönetim Kurulu üyesi olarak vali ile bir sürtüşme içine girdi ve bu şartlar altında Yönetim Kurulu'nda görev almak istemediğini beyan ederek toplantıyı reddetmiş. Daha sonra diğer üyelerle bu süreç uyumlu bir şekilde yürüdü. Yasa gereği 1 yıllık bir çalışma öngörüldü. Fakat başlattığımız çalışmalar bir yılı aşan bir genişlikte ortaya çıktı. Eskişehir'de yapacağımız çalışmalar için bir yıl yetmedi. Pek çok şey yaptık. Pek çok kalıcı eser kazandırdık. Hala yapacak çok şey vardı. Bu nedenle yeni kanun teklifi ile ajansın çalışma sürecini 6 ay daha uzattık. Bu da yetmedi. Artık yasal olarak Meclis de kapanacağı için uzatma şansımız yoktu. Hizmetleri ortada bırakacak halimiz yoktu. Bu nedenle Eskişehir Türk Dünyası Ajansı tarafından başlatılmış olan eserleri devam etmesi için Türk Dünyası Vakfı'nı kurduk. Daha önce yaşananlar ne olursa olsun Yönetim Kurulu'ndakileri bir araya topladık. Çok geniş bir katımla genel kurulunu yaptık. Eskişehir halkına anketlerle sorduk. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili önerileri aldık. Bunların toplamı olarak bir stratejik plan hazırladık. Bunu da tüm Eskişehir ile paylaştık. Yönetim Kurulu yine Valimizin başkanlığında oluştu. Eskişehir'e çok kalıcı eser kazandırıldı, daha da kazandırılacak. Bunların devamı Türk Dünyası Vakfı üzerinden yapılacak. İşin özeti bu."

"AJANSIN YAPTIĞI İŞLER VAKIF TARAFINDAN DEVAM ETTİRİLECEK"

Bakan Avcı ayrıca, "Ajans'tan Vakıf'a" adlı kitabı da tanıttı. Eskişehir'e gelen hizmetlerin vakıf üzerinden yapılacağını belirten Bakan Avcı, devlet tarafından bir şey yapılmayacağı söylentilerinin doğru olmadığını kaydetti. Bakan Avcı, "Ne alakası var, söylediğimiz Türk Dünyası Ajansı'nın yaptığı işler vakıf üzerinden devam ettirilecek. Bu kadar basit. Eskişehir'e gelerek diğer hizmetler için sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, adalette, emniyette, şehircilikte, aklınıza gelebilecek toplumsal anlamda neler yaptığımızı ve nasıl yaptığımızı, onlar yapılmasaydı Eskişehir'in trafiği de dahil olmak üzere nasıl keşmekeş halini alacağını Eskişehirliler biliyorlar. Hangi hizmetin hangi kurumlar üzerinden hangi yasal çerçevede yapılacağını çok iyi biliyoruz. Bunu bildiğimiz için bu güzel hizmetleri aksamadan buraya kadar getirdik. Bundan sonra da devam edecek. İsteseler de devam edecek, istemeseler de devam edecek" diye konuştu.

Bakan Avcı, konuşmasının ardından Gökhan Koç'a 9 bin TL'lik ödülünü teslim etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Avcı Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement