Bakan Avcı, Ürdün Yükseköğrenim Bakanı Mahmud ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Bakan Avcı, Ürdün Yükseköğrenim Bakanı Mahmud ile Görüştü

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ürdün Yükseköğrenim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Amin Mahmud ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

10.04.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ürdün Yükseköğrenim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Amin Mahmud ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Bakan Avcı, Mahmud'un Türkiye ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizi ve değerli heyetinizi Türkiye'de görmekten gerçekten çok mutluyuz. İki ülke arası ilişkilerimiz, özellikle de eğitim alanındaki temaslarımız güzel bir yola girdi. İnşallah bu ziyaretinizle de bu süreç, daha da hızlanacak ve daha da zenginleşecek" dedi.

Bakan Mahmud'un, "Sizi çok seviyoruz ve çok takdir ediyoruz, her zaman için biz de sizi ülkemize bekliyoruz" sözü üzerine Avcı, "Bu hissiyat karşılıklı, Türkiye'de de Ürdün'e, Ürdün halkına çok büyük bir muhabbet duyuluyor" diye konuştu.

Mahmud'un ortak bir üniversite kurma talebinin ardından Bakan Avcı, "Ortak uluslararası bir üniversite kurulması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bunun yanı sıra bakanlık yetkililerimiz, Ürdün ve Türkiye arasında yapılan, Eğitim İşbirliği Anlaşması'nı tarafınıza iletmişler. Ayrıca Ürdün ile mesleki ve teknik eğitim alanında da işbirliği yapmayı arzu ediyoruz" ifadesini kullandı.

Görüşmenin sonunda, Avcı ve Mahmud tarafından karşılıklı hediyeler takdim edildi. Ziyarette her iki ülke bakanlığının üst düzey yetkilileri hazır bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Avcı, Ürdün Yükseköğrenim Bakanı Mahmud ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement