Bakan Avcı: Yan Çizmezlerse AK Parti Türkiye'nin Sorunlarını Çözmeye Devam Edecektir (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Avcı: Yan Çizmezlerse AK Parti Türkiye'nin Sorunlarını Çözmeye Devam Edecektir (2)

Bakan Avcı: Yan Çizmezlerse AK Parti Türkiye\'nin Sorunlarını Çözmeye Devam Edecektir (2)

Avcı: DERSHANELERİ SEVDİĞİMİZ İÇİN KAPATIYORUZ TÜRÜNDEN ABUK SABUK CÜMLE BENİM AĞZIMDAN ÇIKMAMIŞTIR Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin özel okula dönüştürülmesi süreciyle ile ilgili olarak kendisinin Anayasa Mahkemesi'ne bilgilendirmede bulunduğunu söyleyerek, "Paralel medyanın yazdığı gibi 'Dershaneleri sevdiğimiz için kapatıyoruz' türünden abuk sabuk bir cümle katiyen ne benim ağzımdan ne de herhangi bir başka bürokratımın ağzından çıkmamıştır" dedi.

12.07.2015 02:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avcı: DERSHANELERİ SEVDİĞİMİZ İÇİN KAPATIYORUZ TÜRÜNDEN ABUK SABUK CÜMLE BENİM AĞZIMDAN ÇIKMAMIŞTIR

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin özel okula dönüştürülmesi süreciyle ile ilgili olarak kendisinin Anayasa Mahkemesi'ne bilgilendirmede bulunduğunu söyleyerek, "Paralel medyanın yazdığı gibi 'Dershaneleri sevdiğimiz için kapatıyoruz' türünden abuk sabuk bir cümle katiyen ne benim ağzımdan ne de herhangi bir başka bürokratımın ağzından çıkmamıştır" dedi.

Eskişehir'de Ak Parti il teşkilatı tarafından Özgüven Tesisleri'nde verilen iftar yemeğine katılan Bakan Nabi Avcı yemek sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dershanelerin özel okula dönüştürülmesi sürecinde Anayasa Mahkemesi'ne psikolojik baskı uygulanmak istendiğini söyleyen Avcı şöyle konuştu: "8 Temmuz Çarşamba günü dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi süreci ile ilgili yasa tasarısının iptali istemiyle açılan dava görüşmelerine katılmak üzere Anayasa Mahkemesi'ne gittik. Ben Milli eğitim Bakanı olarak Anayasa Mahkemesi'nde bir buçuk saat süren yazılı açıklama yaptım, bilgilendirmede bulundum. Fakat daha sonra medyada özellikle paralel medyada anayasa Mahkemesi'ndeki görüşmeler ile ilgili akla hayale gelmedik yalan haberler yayınlandı. Anayasa mahkemesinde benim sunuşum bir buçuk saat sürmüştür. Paralel medyanın yazdığı gibi 'Dershaneleri sevdiğimiz için kapatıyoruz' türünden abuk sabuk bir cümle katiyen ne benim ağzımdan ne de herhangi bir başka bürokratımın ağzından çıkmamıştır. Böyle bir şey gündeme gelmemiştir. Paralel örgütle bağlantılı sendika temsilcileri ve avukatlarının sorduğu sorular sanki Anayasa Mahkemesi başkanı tarafından sorulmuş gibi haberler yapıldı. Bu doğru değildir. Bütün bu dezenformasyon ve yalan haber kampanyasının arkasında Anayasa Mahkemesini olabildiğince psikolojik baskı altına alma amacı yattığını biz görüyoruz. Muhtemelen mahkememiz de zaten görüyordur. Bu vesileyle bu paralel yapılanmanın yalancılıkta, itibarsızlaştırmada ne kadar fütursuz olabileceğini bu vesile ile bir kere daha gördük ve yaptığımız işin, yapmaya çalıştığımız işin yani dershanelerin dönüştürülme sürecinin ne kadar yerinde olduğunu bu vesile ile bir kere daha gördük."

Bakan Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerin özel okula dönüştürülmesi konusunun yanı sıra iptali istenen okul yöneticilerinin atanmasına ilişkin konularda da kararını pazartesi günü vereceğini söyledi. Bakan Avcı "Bunların hepsini mahkeme değerlendirecektir. Biz mahkemeden çıkacak her türlü sonuca hazırlıklıyız. Dolayısıyla eğitim camiamızın öğretmenlerimizin tedirgin olmalarını gerektiren bir durum yok" açıklamasını yaptı.

KAOS VE KARGAŞA ÜRETMEYE YÖNELİK BU TÜR GİRİŞİMLER OLURSA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Sınavlarla ilgili 11 Eylül 2014 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir yasa çıkarttıklarını anımsatan Nabi Avcı şöyle devam etti: "O yasal düzenleme Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve ÖSYM'nin yaptığı sınavların nasıl bir takvim doğrultusunda yargıya taşınabilineceğine ilişkin düzenlemeydi. Çünkü daha önce biliyorsunuz SBS sürecinde sınavlar yapıldıktan tam 9 ay sonra, yani bütün işlemler tamamlandıktan sonra mahkemeye müracaat edilip bir takım kaos üretmeye yönelik kararlar çıkartılıyordu. Bunu önlemek için bütün partilerin katılımıyla, elbirliğiyle Mili Eğitim Bakanlığı'nın ve ÖSYM'nin yaptığı sınavlar yargılama usullerine göre yargılanması konusunda yapılan itirazların değerlendirilmesi konusunda bir yasa çıkardık. Bu yasa şunu öngörüyor: Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı sınavlara itiraz sınav bitiminden sonra 10 gün içerisinde yapılacaktır. 10 günden sonra yapılan itirazlar yasaya göre kayla alınmayacaktır. 10 gün içerisinde yapılan itirazları mahkeme bir hafta içerisinde değerlendirip askıya çıkacaktır, yasaya göre. Yasada bunlar tek tek sayılmıştır. Bu ivedi yargılamaya niye gerek duyulmuştur. Sınavlar yapılıyor, sonuçlar ilan ediliyor, çocuklar yerleşiyorlar okullar başlıyor, dersler başlıyor, notlar veriliyor hatta sömestre geliniyor oradan bir mahkemeden 9 ay önce yapılmış bir sınavın herhangi bir sorusunun iptaline dair bir karar geliyor. Bunları önlemek için bu yasa çıkartılmıştır. Aldığımız duyumlara göre 8 ay sonra 9 ay sonra bir kargaşa ve kaos ortamı oluşturmaya yönelik bazı mahkemelerden karar istihsal edildiğine dair bilgiler geliyor. Kamuoyu bundan tedirgin olmasın. Yasalar çok açıktır, Milli Eğitim Bakanlığı ne yaptığını çok iyi biliyor. Yasalara uygun takvimlerini yapmıştır, uygulamalarını gerçekleştirilmiştir. Yine buna rağmen huzur bozucu, kaos ve kargaşa üretmeye yönelik bu tür girişimler olursa bunların da hukuken gereğini yapacağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Avcı: Yan Çizmezlerse AK Parti Türkiye'nin Sorunlarını Çözmeye Devam Edecektir (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da yaralı leylek tedavi altına alındı
    21:24 Bursa'da yaralı leylek tedavi altına alındı

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yaralı halde bulunan bir leylek, tedavi edilmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Leyleğin sol ayağının kırık olduğu belirlendi.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevine Eylül 2023'ten beri vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, artık bu göreve asaleten atandı. İGA, Bilgen'in kurumsal güçlenmeyi sürdürdüğünü ve İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sağladığını belirtti.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı
    21:17 Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, kaçak silah ve mühimmat sattığı tespit edilen bir kişi yakalandı. Yeşilhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramalarda 2 adet 9 mm tabanca, 1 adet seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve bin 846 adet tabanca fişeği bulundu. İş yeri sahibi H.Ç. gözaltına alındı.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı
    21:14 Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Kutluhallar köyünde muhtarlık ve köy halkının düzenlediği yağmur duası programında vatandaşlar bir araya geldi. Yağmur duasının ardından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

  • Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu
    21:10 Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu

    Geçen yıl tanıtılan Alfa Romeo Milano, hükümetin talebi üzerine isim değişikliğine giderek Junior adını aldı. İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, Milano'nun Polonya'da üretiliyor olması sebebiyle hükümetin eleştirilerine maruz kalmıştı. Ticaret ve Made in Italy Bakanı ise bu eleştirileri doğrulayarak isim değişikliğinin yasalara aykırı olduğunu belirtti. Şirket ise Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğunu savunsa da uzlaşmaya giderek Junior ismini seçti.

  • Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde
    21:10 Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde

    Son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından Twitch, Türkçe dil desteği kararıyla gündeme geldi. Türk oyunseverleri çileden çıkaran bu kararın sebebi henüz bilinmiyor. Twitch'in Türkçe dil desteği sunmaması büyük tepki çekti. Twitch'in bu kararı, ülkeden istediği finansal getiriyi sağlayamamasından dolayı aldığı iddia ediliyor. Ayrıca Korece, Lehçe ve Rusça dilleri de Twitch'ten kaldırılacak. Oyuncuların bu karara nasıl tepki vereceği merak konusu.

  • Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir
    21:10 Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir

    Qualcomm, 24 Nisan'da önemli bir gelişme yaşanacağını duyurdu. Şirketin Snapdragon X Plus işlemcilerini tanıtabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Snapdragon X Elite işlemcisinden güç alan ilk dizüstü bilgisayarın da tanıtılabileceği söyleniyor.


Advertisement