Bakan Bozdağ: 15 Temmuz'dan Bu Yana 32 Bin Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Dünya

Bakan Bozdağ: 15 Temmuz'dan Bu Yana 32 Bin Kişi Tutuklandı

Türkiye'de yapılan 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin bilançosu açıklandı.

28.09.2016 22:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de yapılan 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin bilançosu açıklandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbe girişiminden bu yana 70 bin kişi hakkında işlem yapıldığını duyurdu. Bunlardan 32 bin kişinin mahkemeler tarafından tutuklandığını belirten Bakan Bozdağ, operasyonların devam ettiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Daha süreç devam ediyor. Bu süreç içerisinde soruşturmalarda elde edilen deliller, bilgiler, bulgular çerçevesinde yeni tutuklananlar olabileceği gibi tutuklanmış olanlardan adli kontrolle serbest bırakılanlar veyahut doğrudan serbest bırakılanlar olabilir."

Adalet Bakanı Bozdağ, darbe girişimin Fethullah Gülen'den talimat alan askerlerce yapıldığına dair kimsenin şüphesi olmadığını vurguladı. Bakan Bozdağ, Türkiye'nin Gülen'in tutuklanması için ABD'ye yaptığı başvuruya 1 veya 2 gün içerisinde cevap verileceğini kaydetti.,

Öte yandan Bozdağ medyada yer alan ikinci darbe hazırlığı iddialarının da asılsız olduğunu savundu. Bakan Bozdağ Adil Öksüzün MİT ajanı olduğu iddialarına ise şöyle yanıt verdi:

"Adil Öksüz MİT ajanı falan değil. Bu bir akıl karıştırma şeyidir. FETÖ terör örgütünün Türkiye kamuoyuna sunduğu bir propagandadır. Onu söyleyen kimse FETÖ tarafından kullanılan bir zavallı. Kılıçdaroğlu'na bu bilgiyi getireni araştırması gerekir. Ana muhalefet liderleri de dahil herkesin kendisine gelen bilgileri teyit etmesi lazım."

1999 yılından beri ABD'de yaşayan Gülen, taraftarlarını bürokraside örgütlenmeye sevk ederek paralel bir devlet yapısı ve terör örgütü kurmakla suçlanıyor.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin arkasında olmakla suçlanan Gülen ise yaptığı değişik açıklamalarda bu iddiaların asılsız olduğunu belirterek darbe girişimi ile bir ilişkisinin olmadığını savundu.

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 28 Eylül 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Bakan Bozdağ: 15 Temmuz'dan Bu Yana 32 Bin Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement