Bakan Bozdağ'dan Savcı Öz'e: Tarafsızlığını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Bakan Bozdağ'dan Savcı Öz'e: Tarafsızlığını Kaybetti

Bakan Bozdağ\'dan Savcı Öz\'e: Tarafsızlığını Kaybetti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'i makamında ziyaret etti.

26.07.2014 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'i makamında ziyaret etti. Bozdağ daha sonra ilçe meydanında toplanan yaklaşık 400 kişiye seslendi. CHP ve MHP'ye Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi için talimat verildiğini söyleyen Bozdağ, "İki tane partinin genel başkanı aday açıkladılar. Esasında bu aday CHP'nin adayı değil, CHP Genel Başkanı'nın adayı, MHP'nin adayı değil, MHP Genel Başkanı'nın tavsiye ettiği bir aday. Çünkü MHP'ye oy vermiş milyonlarca insanımızın içerisinde Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığına layık kimse yok muydu? Elbette vardı. CHP'nin içinde yok muydu? Elbette vardı. Ama dikkat edin kendi içlerinden birini çıkarmadılar, dışarıdan birini ithal ettiler. Ben şimdi buradan bir kez de sizin aracılığınızla soruyorum; Ey Bahçeli, sayın İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması hususunu size kim tavsiye etti. Ey Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nu aday gösterin diye size kim tavsiyede bulundu? Bu tavsiye yapılana kadar cumhurbaşkanı adayı arayışlarınız içerisinde İhsanoğlu'nun adı aklınızın ucundan bir kez olsun geçti mi? Emin olun geçmedi. Birileri talimat verdi, onlarda "emredersiniz" dediler, esas duruşa geçtiler. Önce CHP ve MHP'lilere, sonra da bütün millete dayattılar. Yetmedi Kılıçdaroğlu gidip tıpış tıpış buna oy vereceksiniz diye saygısızlığın da büyüğünü yaptı. Ama bu millet bu saygısızlığa da elbette cevabını verecektir" dedi.

Bozdağ konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ortada bir çatı falan yok. Temeli olmayan bir çatı olur mu? Şimdi bunların çatısı altına millet gitse kendini güneşten koruyamaz. Güneş her taraftan yakıyor. Kışın Yığılca'da sert geçiyor değil mi? Kışın bu çatının altına gitseniz Allah muhafaza donup ölür adam, koruyamaz. Sel felaketi oldu, yağış oldu, yağıştan da bu çatı adamı korumaz. Hiç kimseyi koruyamaz. Kendini koruyamayan bir çatı, gölgesi olmayan bir çatı hiç kimseyi koruyamaz, hiç kimseye de hayrı da olmaz. Bence de bu çatının altına bu milletin hiçbir ferdi gitmeyecektir. Çünkü orada güven, huzur, istikrar yok. Orada başka başka şeyler var. Onlara verilmesi gereken en iyi cevabı da siz vereceksiniz"

Bozdağ, Devlet Bahçeli'nin MHP'yi CHP'ye ilhak ederek misyonunu tamamlayacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu CHP ile MHP'nin genel başkanları kanka oldular. 2007'de halk oylamasında beraber hayır'a çalıştılar. 2009'da belediye seçimlerinde işbirliği yaptılar. Güçlü oldukları yerlerde birbirlerine oy verdiler. Beraber çalıştılar. 2010 referandumunda da beraber hayır'a çalıştılar. 2014'ü yeni yaşadık. Ak Parti'ye karşı kim nerde güçlüyse orada bir oldular, onu desteklediler. Şimdi ileri bir aşamaya geldiler. Artık birbirlerinin adaylarını desteklemiyorlar, ortak aday gösteriyorlar. Bunun manası şudur; bu Bahçeli ve Kılıçdaroğlu sonunda bu partileri tekleştirecek. Nasıl olsa aynı adaylara oy veriyorsunuz, ortak aday gösteriyorsunuz, o zaman çifte adaya ne hacet. Levhaları ve partileri de birleştirin 6 oku ve 3 hilali de birleştirin, her yerde iki ayrı teşkilat iki ayrı masraf olmasın. Sayın Bahçeli öyle görünüyor ki MHP'yi CHP'ye ilhak etmek suretiyle misyonunu tamamlamış olacak"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Bozdağ'dan Savcı Öz'e: Tarafsızlığını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement