"Gerekirse Adli Yıl Açılışını Anıtkabir'de Yaparız" - Son Dakika
Politika

"Gerekirse Adli Yıl Açılışını Anıtkabir'de Yaparız"

"Gerekirse Adli Yıl Açılışını Anıtkabir\'de Yaparız"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, adli yıl törenleriyle ilgili yapılan düzenlemeyle, bu alanda bir tekel son verildiğini söyledi.

15.11.2014 16:58  Güncelleme: 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, adli yıl törenleriyle ilgili yapılan düzenlemeyle, bu alanda bir tekel son verildiğini söyledi.

Antalya'da Konyaaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin özel gecesine katılan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun adli yıl açılış törenlerinin kaldırılmasına ilişkin "Adli yıl açılışını isterlerse kaldırsınlar. Kaldırırlarsa kaldırsınlar. Biz de milletimizle birlikte Anıtkabir'de yaparız" sözlerine, Antalya'ya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan yanıt geldi.

Kepez AK Parti İlçe Teşkilatı'nın kongresine katılmak üzere Antalya'ya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Antalya'da yaptığı konuşmada "Adli yıl açılışını isterlerse kaldırsınlar. Kaldırırlarsa kaldırsınlar. Biz de milletimizle birlikte Anıtkabir'de yaparız" sözlerine yanıt verdi.

"BU ALANDA BİR TEKELE SON VERİMİŞTİR"

Antalya Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Bozdağ, "Adalet Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifi içerisinde adli yıl açılış törenlerini yasaklayan bir düzenleme yok ancak sanki adli yıl törenleri yasaklanmış gibi bir algı oluşturmaya çalışan çevreler var. Buradan bir kez daha ifade etmek isterim ki, adli yıl açılış törenleri yasaklanmamıştır. Esasında yapılan düzenleme, bu alanda bir tekele son vermiş, hürriyeti getirmiştir. Daha önce Yargıtay kanundaki hüküm nedeniyle sadece Yargıtay'ın resmen kutladığı veya yaptığı bir törendi. Şimdi bu tekeli ortadan kaldırdık" dedi.

"İSTEDİĞİ YERDE YAPABİLİR"

Sözlerine "Bundan sonra Türkiye'de Barolar Birliği Başkanımız kendi isterse, kendi istediği yerde adli yıl açılış töreni yapabilir. Adliyeler yapar. Başsavcılıklar yapar. Herkes adli yıl açılış törenlerini istediği yerde yapma imkanına kavuştu. Bizim yaptığımız budur. Tekele son verdik. Hürriyet getirdik" şeklinde devam eden Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Örnek olarak, bugüne kadar da Antalya Adliyesi'nde her yıl adli yıl açılış töreni yapılıyordu. Bundan sonra da yapılacaktır. Bir yasak sözkonusu değildir. Bazı çevreler çarpıtıyor. Çarpıtmak gerçeği değiştirmez." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Gerekirse Adli Yıl Açılışını Anıtkabir'de Yaparız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement