Bakan Bozdağ ile HSYK Üyeleri Erzurum'da (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Bozdağ ile HSYK Üyeleri Erzurum'da (2)

Bakan Bozdağ ile HSYK Üyeleri Erzurum\'da (2)

Bekir BOZDAĞ: İÇ GÜVENLİK, TOPLUMUN HUZURU VE GÜVENLİĞİ İÇİN GEREKLİDİR Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Palandöken'deki Xanadu Snow White Otel'de bir süre dinlendikten sonra Valiliğe geldi.

27.02.2015 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bekir BOZDAĞ: İÇ GÜVENLİK, TOPLUMUN HUZURU VE GÜVENLİĞİ İÇİN GEREKLİDİR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Palandöken'deki Xanadu Snow White Otel'de bir süre dinlendikten sonra Valiliğe geldi. Bakan Bekir Bozdağ'ı Vali Vekili Ertuğrul Egemen, valilik onarımda olduğu için ek hizmet binasında karşıladı. Erzurum'da Adalet Bakanlığı Peronel Eğitim Merkezi'ni kurma kararı aldıklarını bu yıl içinde süreci başlatacaklarını bildiren Bozdağ, Doğubayazıt'ta cinnet geçiren 3 Mehmetçik'i öldürmesiyle ilgili soru üzerine, "Henüz yeterli bilgiye sahip olmadığı değilim. Olay herkesi derinden yaraladı. Çok üzgünüm" dedi.

Bozdağ, daha sonra gazetecilerin TBMM'de görülen İç Güvenlik Paketi hakkındaki soruları üzerine şunları söyledi:

"İç Güvenlik Paketi toplumumuzun her bir insanımızın huzuru güvenliği kamu düzeni için gerekli olan bir pakettir. Türkiye'de insan haklarını, hukukun üstünlüğünü ayakta tutmamız lazım ki insanlar özgürlüklerini doya doya yaşasınlar. Bunu sağlamanın yolu da elbette güvenli bir ortamdan geçiyor. Kamu düzeninden geçiyor. Eğer kamu düzeni sağlam olursa herkes hürriyetlerini, haklarını daha iyi kullanma imkanı bulur. Kamu düzeni olmazsa hiçbir hürriyetini, hakkını sağlıklı bir şekilde kullanamaz. Onun için yapılan bu düzenlemeler kişilerin haklarını ve hürriyetlerini özgür bir ortamda rahatça kullanması için gerekli düzenlemelerdir. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri, diğer bir takım haklara ilişkin esasında yeni teminatlar getiriyor. Kime teminat getiriyor? Toplantı ve gösteri yürüşüyü yapanların toplantı ve gösterilerini güvenlik içinde özgür bir biçimde yapmalarını teminat altına alan düzenlemelerdir bir noktada. Çünkü şiddete başvuran, terörize eden toplantılar, molotof kokteyli atanlar, yüzünü gözünü kapatarak terör estirenlerin herbiri esasında legal bir toplantıyı gayri kanuni hale getiren normal bir hak dile getirme toplantı ve gösterisi terör örgütünün gösterisine dönüştüren provakatörler. Bu düzenleme bir nevi hak arayan, demokratik bir tepki ortaya koyan, özgürce toplantı ve yüyüş hakkını kullanan insanlarımızın bu anlamda haklarını kullanmasını engelleyen bu tür gayri hukuki hareketlere karşıda onları koruyan düzenlemelerdir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Bozdağ ile HSYK Üyeleri Erzurum'da (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement