Bakan Bozdağ: Teröre Karşı Ortak Bir Mücadele Lazım - Son Dakika
Güncel

Bakan Bozdağ: Teröre Karşı Ortak Bir Mücadele Lazım

Bakan Bozdağ: Teröre Karşı Ortak Bir Mücadele Lazım

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, İngiltere'deki terör saldırısını lanetlerken, "Terör faaliyetleri bugün Türkiye'de can acıtır, yarın başka bir ülkede can acıtır.

23.03.2017 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, İngiltere'deki terör saldırısını lanetlerken, "Terör faaliyetleri bugün Türkiye'de can acıtır, yarın başka bir ülkede can acıtır. Onun için teröre karşı ortak bir dayanışma, ortak bir mücadele yapmamız lazım" dedi.

Referandum çalışmalarını memleketi Yozgat'ta sürdüren Bakan Bozdağ, Şefaatli ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada İngiltere'de yaşanan terör olayına değindi, saldırıyı lanetledi. İngiltere'deki terör saldırısının, terörün uluslararası mücadeleyi gerektirdiğini bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Bozdağ, "Terör örgütleri ve bunların saldırıları tamamen insanlığı yok etmeye dönüktür. Onun için de uluslararası güçlerin, devletlerin hep birlikte teröre karşı samimi bir dayanışma ve iş birliği içerisinde olması şarttır" dedi.

Türkiye'nin terörle etkin bir şekilde mücadele ettiğini vurgulayan Bakan Bozdağ, AB ülkelerinden istedikleri 443 terör suçlusu için taleplerinin karşılanmadığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Terör faaliyetleri bugün Türkiye'de, yarın başka ülkede can acıtır. Onun için teröre karşı ortak bir dayanışma, ortak bir mücadele yapmamız lazım. Ancak bazı batılı ülkeler, bazı terör örgütlerinin himaye eden yaklaşımlar eylemler içerisine giriyorlar. Bu yanlışı sürekli yapıyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ terör örgütü ve daha Türkiye'ye faaliyette bulunan terör örgütlerinin tamamın batılı ülkeler tarafından maalesef himaye ediliyor. Oralarda terör faaliyetlerini herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan yapabilmektedirler. Bu güne kadar AB ülkelerinden istediğimiz 443 terör suçlusu var. Bunların yüzde 99'u neredeyse talebimizi karşılamadı. Bu, son derece önemli."

TÜRK ELÇİLİĞİNİ KORUMAK AVUSTURYA HÜKÜMETİNİN ASLİ GÖREVİDİR

Türkiye'nin Avusturya Büyükelçiliğine asılan pankart konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Bozdağ, "Avusturya ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin bazılarında, çok ciddi bir şekilde ayrımcılık, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, İslamofobi ve Türkiye karşıtlığı yayılmaktadır. Türkiye Büyükelçiliği ve elçilikte çalışanların her türlü güvenliğinin alınması, Avusturya hükümetinin sorumluluğu altındadır. Avusturya hükümetini ululararası hukuktan kaynaklanan yükümlülükleri yerine getirmeye ve büyük elçiliğin güvenliğini sağlamaya davet ediyorum" diye konuştu.

FETÖ, ABD İLE İLİŞKİLERE ZARAR VERİCİ NİTELİKTE

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin son durumu açıklayan Bakan Bozdağ, "Şu anda FETÖ elebaşı Gülen Türkiye aleyhine terör faaliyetlerini dost bildiğimiz ABD'de herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaksızın devam ettirmektedir. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Bu konudaki Türk toplumunun, Türk devletinin hassasiyetini illettik ve kendilerinden bu terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi, terör örgütü ele başının ve diğer kişilerin geçici olarak tutuklanması ve Türkiye'ye iadelerinin sağlanması Türkiye'nin ve Türk halkının beklentisidir.  ABD'den olumlu bir adım atılmasını beklediğimizi ifade ettik" dedi.

THY GÜVENLİ OLDUĞU İÇİN TERCİH EDİLİYOR

Uçaklarda elektronik cihaz yasağı konusuna da değinen Bakan Bozdağ, "Türk Hava Yolları (THY), bu gün dünyanın en saygın, en güvenli hava yollarıdır. Hizmet kalitesi, müşteri memnuniyeti en yüksek hava yollarıdır. Bu tür yasakların güvenlikten ziyade ekonomik rekabetin, güvenlik boyutuyla Türk Hava Yolları'nın gücünü azaltmak için devreye sokulduğuna inanıyorum. Ama bunlar netice vermeyecektir" dedi.

- Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Bozdağ: Teröre Karşı Ortak Bir Mücadele Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement