Bakan Bozkır'dan '3 Milyar Euro' Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bakan Bozkır'dan '3 Milyar Euro' Açıklaması

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB’nin Suriyeli sığınmacılara yönelik göndereceği parayla ilgili "Mart başında, Şubat sonunda 3 milyar Euro’nun harcamaları yapabilmesine imkan verecek hale gelmesini bekliyoruz" dedi.

01.02.2016 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB'nin Suriyeli sığınmacılara yönelik göndereceği parayla ilgili "Mart başında, Şubat sonunda 3 milyar Euro'nun harcamaları yapabilmesine imkan verecek hale gelmesini bekliyoruz" dedi.

Bakan Bozkır, Makedonya Başbakan Yardımcısı Fatmir Besimi ile AB Bakanlığı'nda görüştü. Bozkır, Besimi ile Türkiye-AB ilişkilerini ve Makedonya- AB ilişkilerini görüşeceklerini belirterek, Makedonya ve Türkiye'nin edindiği tecrübeleri paylaşacaklarını söyledi.

Bakan Bozkır, Türkiye-Makedonya arasındaki ticari ilişkilerin önemine dikkat çekerek, ticaret hacminin 450 milyon dolar seviyesine ulaştığını sözlerine ekledi.

Besimi ise, Avrupa entegrasyonu konusunda ortak konuları görüşeceklerini kaydederek, tecrübeleri paylaşmanın önemine işaret etti.

Bakan Bozkır, Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye Suriyeli mülteciler için kullanılmak üzere gönderilecek 3 milyar Euro'nun 5 milyar Euro'ya çıkarılmasına ilişkin olarak, "3 milyar Euro'nun bir milyar Eurosu Avrupa Komisyonu kaynaklarından sağlanıyor, geri kalan miktar da Avrupa Birliği mekanizmaları içinde çok yakında gerçekleşecek. Almanya'da Sayın Başbakan'ımız temasları sırasında hem benim İtalya'ya yapmış olduğum ziyaret ifade edildiği üzere, Almanya ile İtalya arasında mutabakat sağlanmış, Mart başında, Şubat sonunda 3 milyar Euro'nun harcamaları yapabilmesine imkan verecek hale gelmesini bekliyoruz. Onun dışında mülteci, illegal göçün legal hale getirilmesi, Sahil Güvenlik mekanizmasının güçlendirilmesi, bu açıdan çeşitli ihtiyaçların giderilmesi bakımından ayrı bir paket dahilinde Avrupa Birliği müzakereler dahilinde devam ediyor" ifadesini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Bozkır'dan '3 Milyar Euro' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement