Bakan Büyükçekmece'yi İnceledi - Son Dakika
Politika

Bakan Büyükçekmece'yi İnceledi

Bakan Büyükçekmece\'yi İnceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi.

02.07.2012 11:24  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi.

Bakan Bakraktar, önceki gün Büyükçekmece'ye geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Emin Birpinar ile birlikte gelen Bayraktar, yaklaşık iki saat Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile Büyükçekmece'de gerçekleştirecekleri kentsel dönüşüm üzerinde inceleme ve çalışmalarda bulundular.

Festival alanını gezerek bu yıl 13. düzenlenen Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali hakkında bilgi alan Bakan Bayraktar, yöre evlerindeki Trabzon evinde kahvaltı yaptı. Kumburgaz- Selimpaşa sahil kısmında kalan evlerin birinci derece kentsel dönüşüme tabi tutulacağına karar verilen toplantı yaklaşık iki saat sürdü. Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen brifing sonrası basına açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, Büyükçekmece'nin İstanbul'un güzide bir ilçesi olduğunu, yapılaşmanın oldukça güzel olmasına rağmen mutlaka kentsel dönüşüme tabi tutacaklarını belirtti. Bakan Bayraktar, "Büyükçekmece güzide bir ilçe, İstanbul'un en eski yerleşim merkezi, yazlık ve turizm bakımından çok önemli bir yer, coğrafi bakımından çok önemli. Yeni yapılan binalar ve düzenlemeler çok güzel ama kentsel dönüşüme mutlaka tabi tutulması lazım" dedi.

Yakın dostu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile kentsel dönüşüm konusunda yararlı bir çalışma yaptıklarını anlatan Bayraktar, "Bugün buraya kentsel dönüşüm konusunda neler yapacağımız konusunu belediye başkanımızla görüşmek üzere geldik. Yeni yasa çerçevesinde inşallah Büyükçekmece Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte burada güzel çalışmalar yapacağız" şeklinde konuştu.

Büyükçekmece ile ilgili Bakan Bayraktar'a brifing veren Başkan Akgün, toplantının oldukça yararlı geçtiğini söyledi. Başkan Akgün, "Bakanımızla birlikte Büyükçekmece de yapacağımız kentsel dönüşüm çalışmalarını masaya yatırıp oldukça yararlı bir toplantı yaptık. Kendisine Büyükçekmece'deki yapı stoku ve kentsel dönüşüme tabi tutulacak alanlar hakkında birde kısa bir brifing verdik. Ardından Kumburgaz- Selimpaşa arasında birinci dereceden kentsel dönüşüme tabi tutulmasına karar verilen yerleri gezdirdik.

Kendileri teknik ekibimizin hazırlamış olduğu çalışmayı beğendiğini Büyükçekmece de ortak çalışma sergileyeceklerini ifade ettiler" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Büyükçekmece'yi İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement