Bakan Çağatay Kılıç: "Türkiye'nin Kuvvetli Bir Siyasi İradeye İhtiyacı Var" - Son Dakika
Politika

Bakan Çağatay Kılıç: "Türkiye'nin Kuvvetli Bir Siyasi İradeye İhtiyacı Var"

Bakan Çağatay Kılıç: "Türkiye\'nin Kuvvetli Bir Siyasi İradeye İhtiyacı Var"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, memleketi Samsun’da sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında Terme ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

08.10.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, memleketi Samsun'da sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında Terme ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Bakan Çağatay Kılıç, "Şu andaki duruma ve genel çerçeveye baktığınız zaman ülkemizin kuvvetli bir siyasi iradeye ihtiyacı olduğu ortadadır" dedi.

Terme Muhtarlar Derneği'ni ziyaret eden Bakan Çağatay Kılıç, gündeme ve 1 Kasım seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de iddia edildiği gibi bir hükümet açığının olmadığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan tabloyu hepiniz gördünüz. Biz milletimizin bize verdiği sorumluluğun farkındayız ama biz sorumluluğumuzu yerine getirmeye çabalarken bu sorumluluktan belli nebzede pay sahibi olanların, yani diğer siyasi partilerin de sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekiyor" diye konuştu.

"MİLLET 7 HAZİRAN'DA SORUMLULUĞU KİME VERMEK İSTEDİĞİNİ ORTAYA KOYDU"

Milletin 7 Haziran'da AK Parti'ye en yüksek oyu vererek zaten sorumluluğun kimde olduğunu ortaya koyduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Uzatılan ele, yapılan anlaşma çağrılarına da bir cevap vermek gerekir. Milletimiz kimi işin başında görmek istediğini ortaya koymuştur ama bu sorumluluğu yerine getirirken yanında bir ortak olmasını istemiştir. Bizim de bu durumda yapmamız gereken şey nedir? Ortaklık kurabileceğimiz diğer siyasi partilere bu tekliflerimizi götürmektir" diye konuştu.

"KUVVETLİ BİR SİYASİ İRADEYE İHTİYAÇ VAR"

Muhtarların kendi bölgeleriyle ilgili bazı talepleri olabileceğini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Bunları yerine getirebilmek için kuvvetli bir siyasi iradeye ihtiyaç vardır. Biz yine yaparız, yine koşarız, yine koşacağız. Her ne olursa olsun biz görevimizi ihmal etmeyiz. Üstümüzde olan sorumluluğu yerine getirmek adına üzerimizdeki sorumluluğu 7 Haziran'dan bu yana yerine getirdik. Türkiye'nin sınırları dışında gelişen olayların şu andaki durumu ve genel çerçeveye baktığınız zaman ülkemizin kuvvetli bir siyasi iradeye ihtiyacı olduğu ortadadır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan saldırılara dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsına yapılan saldırıları hepiniz gördünüz, takip ettiniz. 13 yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti'ni ileriye taşımak için gece gündüz demeden çalışan insana dahi bu denli saldırılabiliyorsa demek ki bizim beraber durmamız ve gerçekleri iyi görmemiz gerekir" açıklamasında bulundu.

"SANDIĞA SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Geçmişte yaşanılan tecrübelerin iyi hatırlanması gerektiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye'nin geleceği söz konusu. Bunu iyi görmemiz gerekli. Bunun küçük çaptaki bir örneğini son 4 ayda yaşadık. Onun için sandığa sahip çıkmalıyız. Ben kendi açımdan söylüyorum. Kendi teşkilatıma sesleniyorum başka siyasi partilere gönül vermiş olan bu arada muhtarlarımız kardeşlerimiz olabilir. Onların da gerekli hizmetlerini yapmak bizim görevimiz. Kendi teşkilatıma da şunu söylüyorum. Sandıklara sahip çıkacağız, bu bizim görevimiz. Onun için biz birlikteliğimizi, beraberliğimizi koruduğumuz sürece kaçıramayacağımız iş olmaz. Bunu iyi görmemiz lazım ama birlikteliğimizi beraberliğimizi korumak için de 1 Kasım'da ben inanıyorum ki gerekli sonucu alacağız. İnşallah bu konuda sizin desteğinizi bu kez daha fazla istiyoruz ama bu arada kendi aranızda ki bir takım sorunlar ile alakalı olarak düşüncelerinizi ve yaklaşımlarınızı bir kenara koymanız gerekli." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çağatay Kılıç: 'Türkiye'nin Kuvvetli Bir Siyasi İradeye İhtiyacı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement