Bakan Canikli: "Kobani'deki Olaylar Gümrükleri Etkilemedi" - Son Dakika
Politika

Bakan Canikli: "Kobani'deki Olaylar Gümrükleri Etkilemedi"

Bakan Canikli: "Kobani\'deki Olaylar Gümrükleri Etkilemedi"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kobani’de yaşanan olayların gümrükleri etkilemediğini belirterek, ufak tefek tedbirler aldıklarını söyledi.

17.10.2014 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kobani'de yaşanan olayların gümrükleri etkilemediğini belirterek, ufak tefek tedbirler aldıklarını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Conrad Otel'de düzenlenen Avrupa Karşılıklı Garanti Kuruluşları Birliği (AECM) Genel Kurul ve Semineri'nin ardından otelin önündeki bir taksi durağını ziyaret etti. Taksiciler ile sohbet edip çay içen Bakan Canikli'den bir taksicinin ÖTV indirimi istediği öğrenildi.

"GÜMRÜKLERİMİZDE SORUN YAŞAMIYORUZ"

Taksi durağındaki kısa sohbetin öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Nurettin Canikli, Kobani'de yaşanan olayların gümrüklerde olumsuz bir etki meydana getirmediğini belirterek, "O bölgede gümrüklerimizde bir sorunumuz yok. Zaman zaman çalışan arkadaşlarımızı rahatsız edecek adımlar atılıyor. Ama gümrüklerimiz faaliyetlerine devam ediyorlar " dedi.

Suriye sınırındaki gümrüklerde sorunlar yaşandığını kaydeden Bakan Canikli, "Suriye gümrüklerinde şuan da işlemleri büyük uranda askıya alınmış durumda. Sağlıklı gümrük hizmetlerinin şu ortamda sürdürülmesi mümkün değil. İnsani amaçla gelişlerde gümrük kapıları kullanılmadı. Sınırlar açılarak geçirildi. Ufak tefek asayiş sıkıntılarının dışında bir sorun yok. Özellikle Habur'da arkadaşlarımızın talebi üzerine ufak tefek tedbirlerimiz oldu. Gümrük sahamızın korunması için bir çalışmamız var. Arkadaşlarımızın nakli ile ilgili bir çalışmamız var. Onun dışında bizi etkileyen bir hadise söz konusu değil" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Canikli: 'Kobani'deki Olaylar Gümrükleri Etkilemedi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement