Bakan Çavuşoğlu, 662. Tarihi Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşlerine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Çavuşoğlu, 662. Tarihi Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşlerine Katıldı

Bakan Çavuşoğlu, 662. Tarihi Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşlerine Katıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 662. Tarihi Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşlerini izlemek üzere Elmalı ilçesine geldi.

07.09.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 662. Tarihi Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşlerini izlemek üzere Elmalı ilçesine geldi.

Beraberinde Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Elmalı Belediye Başkanı ve Güreş Tertip Komitesi Başkanı Ümit Öztekin, İl Başkanı Mustafa Köse ve eski Kırkpınar başpehlivanlarından Ali Gürbüz ile birlikte alana giren Bakan Çavuşoğlu, ayakta alkışlandı. Kırkpınar Başpehlivanlığını kazanan ancak geçtiğimiz yıl dopingi çıktığı gerekçesiyle kemeri elinden alınan Ali Gürbüz ile güreş alanını dolaşan ve izleyicileri selamlayan Bakan Çavuşoğlu, izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Beraberindekilerle birlikte güreş alanını yürüyerek bir tur atan Bakan ve beraberindekiler ardından güreşleri izlemek üzere protokol tribünündeki yerlerini aldılar.

Kırkpınar başpehlivanlarından olan Ali Gürbüz, geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Menderes Türel tarafından büyükşehir bünyesine transfer edilmişti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür Turizm Bakanlığı'nın destek verdiği ve tarihi Amerika'nın keşfinden 140 yıl öncesine dayanan 662. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşlerine bu yıl 72'si başpehlivan olmak üzere toplam 1500'e yakın güreşçi katılıyor. Güreşlerin iddialı isimlerinden Recep Kara ile Serhat Gökmen, çeyrek finalde elenerek güreşlere veda ettiler. Cuma günü başlayan ve 16 kategoride devam eden güreşler bugün final güreşleriyle sona erecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Çavuşoğlu, 662. Tarihi Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşlerine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement