Bakan Çavuşoğlu: Dünyada 241 Temsilciliğimiz Olacak (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Çavuşoğlu: Dünyada 241 Temsilciliğimiz Olacak (2)

Bakan Çavuşoğlu: Dünyada 241 Temsilciliğimiz Olacak (2)

Eskiden BAŞKALARI KARAR ALIRDI Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Antalya'nın Finike İlçesi'ni ziyaret etti.

15.05.2015 23:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskiden BAŞKALARI KARAR ALIRDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Antalya'nın Finike İlçesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Finike Koordinatörü Necati Bahçeci, İlçe Başkanı Ömer Esen ve partililer tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu'na, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile milletvekili adayı Atay Uslu ve partililer de eşlik etti. Finike Kültür Merkezi'ndeki toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin artık kendi gündemini değil dünyanın da gündemini belirleyen ülke konumuna geldiğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, "Eskiden böyle miydik? Eskiden başkaları karar alırdı, biz de kaderimize razı olurduk. Türkiye'nin gündemi belli olurdu, biz de onları konuşurduk. Ama şimdi sadece kendi gündemini belirleyen değil dünyanın gündemini belirliyor" dedi.

DEVLETİN MEMURUNA BORCU VARDI

İktidara geldiklerinde devletin kendi memuruna bile borcu olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Size soruyorum; bir devlet düşünün kendi memuruna borcu var. O çalışan kendi devletine saygı duyar mı? Böyle bir Türkiye'ydi. Hiçbir yerde itibarımız yoktu. Kendi insanımızın güvenmediği devlete başkası güvenir mi? Bir de darbeler, yasaklar, yok başörtüsüyle okula gidemezsin, yok sakal bırakamazsın, yok namaz kılamazsın, dinini yaşayamazsın, Kuran'ını öğrenemezsin. O yasak, bu yasak canımızdan bezdirdiler" ifadelerini kullandı.

ESKİ TÜRKİYE GİTTİ

Bugün artık Türkiye'de huzur olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi: "Türkiye normalleşti. Barış var. Ülkemizde herkes istediği gibi yaşayabiliyor. Şimdi eski Türkiye gitti, yeni ve modern Türkiye geldi. Çağdaş ve güçlü bir Türkiye, saygın bir ülke ve dünyada itibarı olan bir ülke. Kendi insanına güven veren bir Türkiye. Yurt dışında yaşayan vatandaşların başını kaldırdığı ve göğsünü kabarttığı bir Türkiye var. Ezik, Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu taşımaktan utanan bir milletimiz değil, tam tersine onu gururla pasaport bankosuna koyan, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız var. Nerden nereye."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çavuşoğlu: Dünyada 241 Temsilciliğimiz Olacak (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement