Bakan Çavuşoğlu: Kararlılık Ortaya Kondu - Son Dakika
Güncel

Bakan Çavuşoğlu: Kararlılık Ortaya Kondu

Bakan Çavuşoğlu: Kararlılık Ortaya Kondu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO zirvesinde Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı kurulacak koalisyon çağrısına ilişkin Türkiye'nin tutumunu "NATO'nun görevi Avrupa - Atlantik bölgesinde ve dünyada meydana gelen tehlike ve tehditlere karşı mücadele etmektir.

06.09.2014 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO zirvesinde Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı kurulacak koalisyon çağrısına ilişkin Türkiye'nin tutumunu "NATO'nun görevi Avrupa - Atlantik bölgesinde ve dünyada meydana gelen tehlike ve tehditlere karşı mücadele etmektir. Bu kararlılığı tüm ülkeler ve liderler ve siyasetçiler, bakanlar ortaya koydu" sözleriyle açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu kabinesinde Dışişleri Bakanı olarak görev alan Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik ettiği NATO zirvesinin ardından seçim bölgesi Antalya'ya geldi. Bakan Çavuşoğlu'nu havalimanında Vali Sebahattin Öztürk'ten Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'e uzanan kalabalık Antalya protokolü karşıladı. AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse'yle birlikte kalabalık bir partili grubu da Bakan Çavuşoğlu'na 'Hoşgeldin' demek için havalimanında toplandı.

Çavuşoğlu, havalimanında VIP kapısının önünde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun selamlarını iletti, kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Kalabalık bir konvoy eşliğinde havalimanından ayrılan Bakan Çavuşoğlu, Antalya'da Dışişleri Bakanı olarak ilk resmi temaslarına Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret ederek başladı.

İLK ZİYARET VALİLİK

Önce Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Çavuşoğlu, bugüne kadar gerek TBMM'de gerekse yurtdışında üstlendiği görevlerle Antalya'yı en iyi şeklide temsil ettiğini söyledi. Üstlendiği her görevde de Antalyalı olmanın ve Antalya'nın desteğini almanın avantajını gördüğünü dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı olarak aldığı yeni görevde de hemşerilerinden çok büyük ilgi ve destek gördüğünü dile getirdi.

Dışişleri Bakanlığı'nın onurlu ve şerefli bir görev olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Zor zamanda görev aldık, zorluğunu, sorumluluğunu ve beklentilerin bilincindeyiz" dedi. Barış ve adalet için çalışacaklarını umut bekleyen mazlumların her zaman sesi olacaklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, Dışişleri'nde proaktif, çok yönlü bir politika izleyeceklerini ifade etti.

'UMARIM KISA SÜREDE SONUÇ ALIRIZ'

Valilik ziyaretinde gündeme ilişkin soruları da yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, NATO zirvesinde IŞİD'e karşı kurulacak koalisyon ve Musul Konsolosluğu'nda rehin alınan 49 Türkün durumuyla ilgili sorulara, "IŞİD'in elinde bulunan rehinelerle ilgili her türlü çaba ve görüşmeleri yapıyoruz. Takip ediyoruz. İnşallah kardeşlerimizi en kısa zamanda ülkemize getirmek ve aileleriyle buluşmasını sağlamak için her türlü imkanı kullanıyoruz. Umarım kısa zamanda da sonuç alırız" diye konuştu.

NATO'NUN GÖREVİNİ HATIRLATTI

NATO zirvesinde Avrupa- Atlantik bölgesi ve dünyayı tehdit eden tüm unsurların değerlendirildiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

" Ukrayna, Suriye krizi de var ki dün orada ateşkes ilan edildi. İnşallah kalıcı olur. Suriye ve Irak'taki gelişmeler, tüm unsurlarıyla, IŞİD olsun, diğer terör örgütleri olsun Irak'ta yeni kurulacak yeni hükümet. Sadece bu işin bir ayağını gerçekleştirmek olmaz. Bugünkü yaşanan sorunların, tehditlerin, gözyaşının ve akan kanın sebeplerine inmek lazım. Irak'ta tek bir mezhebe dayalı rejimin nelere yol açtığını görüyoruz. Suriye'deki rejimin kendi insanını hunharca öldürmesinin bedelini herkes ödüyor. Bunlar bir tehdit oldu. Dolayısıyla tüm bu unsurlar ele alındı NATO zirvesinde. Liderlerin katıldığı genel kurullarda açık net bir şekilde görüşüldü. Deklarasyon metnine baktığımız zaman bu görüşülen unsurların hepsi yer aldı. NATO'nun görevi Avrupa- Atlantik bölgesinde ve dünyada meydana gelen tehlike ve tehditlere karşı mücadele etmektir. Bu kararlılığı tüm ülkeler ve liderler ve siyasetçiler, bakanlar ortaya koydu."

DİNLEME GÜNDEME GELDİ

Bakan Çavuşoğlu, Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesine ilişkin konunun da NATO zirvesinde gündeme geldiğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, "Burada önemli olan basın yoluyla değil, doğrudan yüz yüze konuşulmasıdır. İkili görüşmelerde bunlar gündeme geldi" dedi ve detay vermedi.

İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

Bakan Çavuşoğlu, valiliğin ardından partisinin il başkanlığını ziyaret etti, partililerle bir araya geldi. Burada partililere seslenen Çavuşoğlu, "Şükürler olsun ki sizin gibi dava arkadaşlarımız var. Hep birlikte çıktığımız bu kutlu yolculukta birlik beraberlik içinde çok önemli hizmetler yaptık. Daha yolunda başında olduğumuza inanıyorum. Yapmamız gereken çok işler var" diye konuştu.

BAŞKAN TÜREL'DEN PLAKET ALDI

Bakan Çavuşoğlu, Antalya kent merkezindeki son ziyaretini ise Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e yaptı. Ziyarette Başkan Türel, Bakan Çavuşoğlu'na üzerinde Antalya haritasının bulunduğu ışıklı bir plaket takdim etti. Bakan Çavuşoğlu, plaketi "Sayın Başkan hizmette olduğu kadar plakette yenilikçisin" diyerek aldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çavuşoğlu: Kararlılık Ortaya Kondu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement