Türkiye ve AB, Vize Serbestisi İçin Haftaya Bir Araya Gelecek - Son Dakika
Güncel

Türkiye ve AB, Vize Serbestisi İçin Haftaya Bir Araya Gelecek

Türkiye ve AB, Vize Serbestisi İçin Haftaya Bir Araya Gelecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısıyla görüştü. Görüşmede vize serbestisi başta olmak üzere Türkiye-AB ilişkileri ele alındı.

27.05.2016 18:46  Güncelleme: 23:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün En Az Gelişmiş Ülkeler İstanbul Eylem Planı Ara Dönem Gözden Geçirme Toplantısı için bulunduğu Antalya'da, AB Bakanı Ömer Çelik ile birlikte AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'la bir görüşme yaptı.

Türkiye ve AB'den uzmanlar, önümüzdeki hafta içinde bir araya gelerek yeni bir yol haritası belirlenmesi için çalışmada bulunacak.

VİZE SERBESTİSİ KONUŞULDU

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre; görüşmede, Türkiye ile vize serbestisi başta olmak üzere Türkiye-AB ilişkileri bağlamında gündemde olan konular ele alındı. Üçlü görüşmenin yapıcı ve verimli geçtiği dile getirildi.

YOL HARİTASI BELİRLENECEK

Görüşmede, Türkiye ve AB'den uzmanların önümüzdeki hafta bir araya gelerek izlenecek bir yol haritasını belirlemeleri, ardından bakanlar Çavuşoğlu ve Çelik'in, Timmermans'la tekrar biraraya gelmeleri konusunda mutabakata varıldı. Ardından da, üzerinde görüşülen ve uzlaşılan konular hakkında liderler seviyesinde de bir araya gelinebileceği hususu gündeme geldi.

AB'DEN MESAJ

Dışişleri Bakanılğı kaynaklarından bu bilgiler alınırken, AB'den gelen mesaj da dikkat çekti. Timmermans, sosyal medya hesabından görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Timmermans, Çavuşoğlu ve Çelik ile yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti. Timmermans, önümüzdeki hafta içinde AB'den Ankara'ya bir heyetin gideceği bilgisini de paylaştı.

MÜZAKERE SÜRECİ DEVAM EDECEK

Bu gelişmeler, Türkiye ile AB arasında vize konusunda yaşanan sıkıntıda müzakere sürecinin devam ettiği şeklinde yorumlandı. Diplomatik kaynakların işaret ettiği bir nokta ise Suriyeli mülteciler konusunda Avrupa'da oluşan endişeler nedeniyle AB'nin Türkiye ile diyaloğu kesmenin kendisi için oluşturacağı maliyetleri dikkat alan bir tutum içinde olması.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye ve AB, Vize Serbestisi İçin Haftaya Bir Araya Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • VEHBİ: Hükümet daha dereyi görmeden paçaları sıvadım.Yandaş medya hergün Avrupaya Vizeler kalkıyor deyip müjdeli yalan haberler yaptı.Sonuç ne.Nur topu gibi Üç milyon Suriyelimiz oldu.Ve müjde veriliyor kalkmayan vizeler.Hayırlı olsun Şimdiden Yurt dışına Vizesiz gideceklere iyi tatiller hayırlı yolculuklar. 0 0 Yanıtla
  • VEHBİ: Milleti aptal yerine koyuyorlar.Üç milyar avro için imzalar atıldı.Vizeler için Hükümet yasal degişikleri yerine getirmedi.Şimdi topu Avrupa topluluguna atıp laf ebeligi yapıyor.Biz insanımıza değer vermeyip yaşam kalitesini yükseltmedikçe Avrupaya giremeyiz.Ne yapsın Avrupa Topluluğu Yirmi Milyon Açı olan bir Ülkeyi. 0 0 Yanıtla
  • ÇOBAN: BİZİ AVRUPAYA BIRAKMAZLAR ETEGİNİZDEKİ TAŞI DÖKÜN HALA UMUT DİYORSUNUZ KOYMAZLAR 0 0 Yanıtla
  • Tamerr: RAKKA OPERSYONU BİTENE KADAR VİZE YALANINA DEVAM 0 0 Yanıtla

Advertisement