Bakan Çelik: 5 İlde Bin 600 İnşaat İş Güvenliği Nedeniyle Durduruldu - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik: 5 İlde Bin 600 İnşaat İş Güvenliği Nedeniyle Durduruldu

Bakan Çelik: 5 İlde Bin 600 İnşaat İş Güvenliği Nedeniyle Durduruldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sakarya'da katıldığı toplantıda iş güvenliği kapsamında 5 ilde yapılan denetimlerde 2 bin inşaattan bin 600'ünün iş güvenliğine yeterince uyulmadığı gerekçesiyle durdurulduğunu açıkladı.

21.02.2015 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sakarya'da katıldığı toplantıda iş güvenliği kapsamında 5 ilde yapılan denetimlerde 2 bin inşaattan bin 600'ünün iş güvenliğine yeterince uyulmadığı gerekçesiyle durdurulduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir dizi program için Sakarya'ya geldi. Bakan Çelik, Erenler İlçesinde Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(SESOB)'un mesleki eğitim merkezi açılışına katıldı. Programda açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, kısa bir süre önce mecliste 'İç Güvenlik Paketi' görüşmelerinin yapıldığı sırada milletvekilleri arasında yaşanan kavgaya değinerek, muhlafet partilerinin yasamaya engel olduğunu söyledi.

Bakan Çelik, muhalefetin son günlerde sıkça gündeme gelen 'İç Güvenlik Paketi' ile ilgili mecliste yapılan görüşmelere engel olmaya çalıştığını ve böyle bir muhalefet şeklinin olmadığına dikkat çekerek,"Siz bunu çok başka taraflara çekip meclisin yasama görevini engellemeye çalışıyorsanız. 5 gündür meclis yasanın bir maddesini görüşmesin diye gayret gösteriyorsanız birileri çok farklı soruları aklına getirir. Başka sorular akla gelir yasama faaliyetini yapamayan meclis olur mu? Buna engel olan muhalefet partisine parti mi denir? Ben açıkça söylüyorum. Böyle particilik mi olur? Böyle siyaset mi olur? Millet size yetki vermiş. İktidara da yetki vermiş. Orada oturur konuşursunuz, uzlaşırsınız. Uzlaşamazsanız muhafeletinizi yaparsınız ama yasama faaliyeti devam eder. Dün akşam ve bir haftadır ibretle bu garabeti izliyoruz" dedi

ÖZGECAN'IN KATİLİNİ KINADI

Bakan Faruk Çelik, kısa bir süre önce işlenen Özgecan Aslan cinayetindeki katil zanlılarının ülkede infial yarattıklarını ve bu kişilerin insan olmasının dahi tartışılabileceğini belirterek şunları söyledi:

"77 milyonun infialine sebep olan kişinin insan olması bile tartışılır. Onları sizlerden biri gibi lanse etmeye çalılşanlara kesinlikle kapılarınızı kapatınız. Onların gerçekten insanlığı bile tartışılır."

1600 İNŞAAT RUDRUDULDU

Sözlerinin devamında Türkiye'deki işsizlik sorununu ele alan Bakan Faruk Çelik, 2014 yılında ülkede 400 bin işsizin istihdam edildiğini ve bunların yarısının kadın olduğunu kaydetti. Sözlerinin sonunda inşaat firmalarının iş güvenliği kurallarına uymadığına dikkat çeken Bakan Çelik, yapılan denetimlerde 5 ilde 2 bin inşaatın bin 600'ünün yapımının durdurulduğunu dile getirdi. Bakan çelik denetim yapılan illerin isimlerini açıklamadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, konuşmasının ardından Eğitim Merkezi açılışının ardından Sakarya'dan ayrıldı.

FOTOGRAFLI

- Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik: 5 İlde Bin 600 İnşaat İş Güvenliği Nedeniyle Durduruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement