Bakan Çelik, Afet Bölgesinde - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik, Afet Bölgesinde

Bakan Çelik, Afet Bölgesinde

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya’nın Demre ilçesine gelerek, hafta sonu çıkan hortumdan zarar gören bölgeleri inceledi.

19.01.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya'nın Demre ilçesine gelerek, hafta sonu çıkan hortumdan zarar gören bölgeleri inceledi.

Havayolu ile Demre'ye gelen Bakan Çelik'e, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer de eşlik etti. Demre'de Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Ak Parti İlçe Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş tarafından karşılanan Çelik, afet bölgesine hareket ederek, çiftçilerle bir araya geldi.

Yaklaşık 800 dönüm cam ve naylon seranın zarar gördüğü Demre'de, çiftçileri ziyaret eden Çelik, burada vatandaşların sorun ve isteklerini dinledi. Hortumun verdiği zarar karşısında devlet olarak yardımın yapılacağını kaydeden Çelik, hasar tespit çalışmalarının il genelinde devam ettiğini kaydetti.

"504 ÇİFTÇİMİZ ZARAR GÖRDÜ"

Zarar gören bölgeleri bizzat yerinde görmek için Demre'ye geldiğini belirten Bakan Çelik, "Antalya'dayız, Demre'deyiz. Pazar günü akşam sularında, ağırlığı Demre'de olmak üzere Antalya'nın diğer bazı yerlerinde, 504 çiftçimizi direkt olarak ilgilendiren yoğun bir yağış ve hortum olayı neticesinde, birçok örtü altı, gerek ürünlerin, gerek yapıların tahrip olduğunu bizzat yerinde görmek için Demre'ye gelmiş bulunuyoruz. Çiftçilerimizle görüştük, olay yerini bizzat arsa arsa ve arazi arazi görme imkanımız oldu. Bunun yanında hemen Pazartesi günü bakanlığımızın yetkilileri, sigorta yetkilileri bir taraftan gerekli tespitleri yaptılar. Gerek başbakanlığa, gerekse bakanlığımıza resmi bütün rakamları ilettiler. Bizzat ben bakan olarak da burada durumu, vatandaşlarla, belediye başkanımızla, ziraat odası başkanımızla bizzat görerek, bir aksaklığın olmaması, buradaki zarar, ziyanın sağlıklı tespit ve vatandaşın sıkıntısını giderecek düzeyde el atılması konusunda inşallah bu gelişimiz yaralı olmuştur" dedi.

Gazetecilerin, "Seraları yenilemekle ilgili bir çalışma var mı?" sorusuna, hükümet olarak tarım sektörüne önem verdiklerini hatırlatarak cevap veren Bakan Çelik, seraların modernize edilmesi konusunda düzenlemelerin yapılabileceğini söyledi.

Bakan Çelik, tüm afet bölgelerini inceledikten sonra Antalya'ya hareket etmek üzere ilçeden ayrıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik, Afet Bölgesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement