Bakan Çelik; AK Parti'ye Karşı Tam Takım Oldular - Son Dakika
Yerel

Bakan Çelik; AK Parti'ye Karşı Tam Takım Oldular

Bakan Çelik; AK Parti\'ye Karşı Tam Takım Oldular

Urfa'da bulunan Bakan Faruk Çelik, Gülen Cemaati'nin seçimlere yönelik tutumuyla ilgili olarak "Herkes tam takım oldu" diye değerlendirmede bulundu.

01.04.2014 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, seçim bölgesi olan Şanlıurfa'da 30 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi. Partisinin Şanlıurfa İl Başkanlığı'nda AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Seyit Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Abdulkerim Gök, Emin Önen ve AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, Karaköprü Belediye Başkan Adayı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkan Adayı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkan Adayı Fevzi Demirkol'la birlikte düzenlediği basın toplantısında Bakan Çelik, AK Parti'nin Türkiye genelinde büyük bir başarı elde ettiğini kaydetti.

Yaptıkları seçim kampanyasında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bakan Çelik, "Biliyorsunuz Türkiye 30 Mart mahalli idareler seçimlerine aslında normal şartlarda değil, gerçekten iktidar partisine yönelik büyük bir iftira kampanyasıyla girdi ve yaklaşık iki ay bir propaganda döneminde, meclis kapanır kapanmaz milletvekili arkadaşlarımızla Şanlıurfa'ydık. Köyden, mahalleden, ilçe ve merkezdeki tüm yerleşim birimlerinden, hasılı 1 milyon 900 bin Urfalı kardeşimize ulaşma konusunda bir takım oyunu içerisinde büyük bir efor sarf ettik. Bu konuda ulaşılması gereken her noktaya ulaştığımızı bir vicdan rahatlığı içerisinde söyleyebilirim. Öncelikle bu güzel çalışma ortamının gerçekleşmesine vesile olan il başkanımıza, ilçe başkanlarımıza SKM'de görev alan arkadaşlarımıza sandık müşahitlerimize teşkilatımızın bütün kademelerinde görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

'CİDDİ ENDİŞELERİMİZ VAR'
Oyların sayımıyla ilgili endişe ve kuşkularının olduğunu belirten Bakan Çelik, bazı yerlerde seçimle ilgili itirazlarda bulunacaklarını söyledi. Önceki seçimlerle ilgili karşılaştırma yapan Bakan Çelik, "2009'da yerel seçimleri yerel seçimle, genel seçimleri de genel seçimle mukayese edecek olursak 2009 yılında Şanlıurfa'nın bir ilçenin dışında diğer ilçeleri ve şehir merkezini alamadığını hepimiz biliyoruz. Böyle bir geçmişe dayalı olarak girdiğimiz seçimde büyükşehir belediyesi, Akçakale Belediyesi, Harran, Birecik, Hilvan, Siverek, Ceylanpınar, Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü yani toplamda dokuz ilçe bir büyükşehir. On belediye kesin olmayan elimizdeki verilere göre on belediyeyi AK Parti kazanmış bulunmaktadır. Diğer dört belediyeden özellikle Viranşehir'i çok net ifade etmek istiyorum. Dün gece çok önde olduğumuz bir seçim süreci yaşadık. Sabahleyin açıklanan rakam AK Parti 34 bin 542, BDP 34 bin 954 şeklinde açıklandı. Yaklaşık 450-500 civarında bir farkı şeklinde ilan edildi. Ama bu konuda bizim ciddi kuşkularımız var. Ciddi endişelerimiz var. Şu anda parti olarak tüm imkanlarımızla bu seçimlerde yapılacak itirazlarla ilgili bilgiler, deliller elde edilmiş bulunmaktadır. Bunun değerlendirmesini yapacağız, ben inanıyorum ki, Viranşehir'de yapılacak değerlendirmede hak yerini bulacak diye düşüncesi içerisindeyim. Bozova'da da bir itirazımız söz konusu. Diğer iki ilçeyle ilgili itirazımız söz konusu değil. Bunu da belirtmiş olayım" diye konuştu.

'URFALILARA TEŞEKKÜR EDİYORUM'
"Türkiye genelinde yüzde 45'i aşan bir oy oranı. Bir önceki seçimdeki yüzde 38 oranındaki oy oranı dikkate alınırsa yaklaşık yüzde 6-7'lik bir oy artışı gerçekleşmiş bulunuyor" diyen Bakan Çelik, "Urfa'da da yüzde 60'ın üzerinde bir oy oranıyla 30 Mart seçimlerini tamamlamış bulunuyoruz. Ciddi oranda sükunetle, ama muhtarlık seçimlerinde ciddi olaylar oldu hepimizi üzen. Vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara sabır tavsiye ediyoruz. Böyle basit olaylardan can kaybının yaşandığını Şanlıurfalı'larla paylaşmak istiyorum. Seçimde yüzde 60'ın üzerinde bir destek veren 1 milyon 900 bin Urfalı kardeşime de teşekkürü bir borç biliyoruz" şeklinde konuştu.

'AK PARTİ'YE KARŞI TAKIM OLDULAR'
"Cemaatin seçimlere bir etkisi oldu mu" şeklindeki soruya Bakan Çelik, "Seçimlerin neticesi ortada. Aslında bir seçimi ele almak doğru değil. Herkes tam takım oldu. Tam takım olarak AK Parti'ye karşı söylenmedik bir şey de kalmadı. Yapılmadık bir şey de kalmadı. Şanlıurfa üzerinde de aynı şeyler yapıldı. İki kesimden bir araya geldiler. Birbirlerini desteklediler. Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları birlikte bayağı mesai harcadılar. Bilgiler bize de geldi. Okullara dönük, yurtlara dönük bazı değerlendirmeleri veliler de bize iletti. Biz bunlara takılmadık, biz işimize baktık ve yoğun bir şekilde çalışmamızı sürdürdük. Allah çalışanlarla beraberdir. Neticesi de aynen öyle oldu. Sayın başbakanımız, ekibi ve AK Parti kadroları ülkenin, Şanlıurfa'nın sorunlarını çözmekle meşguller. Biz samimiyetle, ihlasla onunla meşgulken milletimizin değer verdiğini görmekten de büyük mutluluk duyuyorum" diye yanıt verdi. Konuşması partililer tarafından sık sık alkışlarla kesilen Bakan Çelik, toplantının ardından il başkanlığından ayrıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bakan Çelik; AK Parti'ye Karşı Tam Takım Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement